Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Külföldi politika

A kérdés

Miért nem képesek milliók megkülönböztetni a liberalizmust a regresszív neo-marxizmustól?

Nem kell messzire mennie, Németország bevándorláspolitikáját rengetegen a liberalizmus ámokfutásának tudják be, vagyis szerintük több millió, magukat jobbára bemondásos alapon identifikáló, a társadalom integritására veszélyt jelentő ember beengedését egy liberális cselekedetnek tudják be. Lehet rosszul tudom, de a liberalizmus alaptétele nem az a kijelentés, miszerint "mindent szabad, amíg azzal mást meg nem károsítasz"? Mármost a többségi társadalom megkérdezése nélkül egy ilyen volumenű döntést meghozni, amivel milliók nem értenek egyet és szenvednek miatta nem kifejezetten összeegyeztethető a liberalizmus alapelvével. Egy valóban liberális bevándorlási politika úgy nézne ki, hogy az adott társadalomba beilleszkedni vágyó és az ottani szabályokat tiszteletben tartó embereket engednék csak be és mindez a társadalom megkérdezésével, illetve beleegyezésével zajlana. Az, hogy egyesek úgy tesznek, mintha az integrálásra tökéletesen alkalmatlan és statisztikailag sokkal erőszakosabb és ostobább emberek semmiben sem különböznének a törvénytisztelő és felvilágosult polgároktól nem liberális, hanem tömény marxizmus, mert Marx krédója szerint minden ember egyforma és a különbségek csak az éppen regnáló elnyomó hatalom által mesterségesen fenntartott illúziók és valójában mindenki teljesen egyforma, ezáltal pedig tökéletesen alkalmasak a problémamentes együttélése. Nem hinném, hogy ez olyan bonyolult dolog lenne, ennek ellenére rengetegen, megkockáztatom több tíz milliónyi ember egyszerűen képtelen megkülönböztetni a liberalizmust ettől a teljesen elborult, regresszív eszmétől és úgy tesznek, mintha a kettő egy és ugyanaz lenne, ennek megfelelően pedig simán ráragasztják a liberális jelzőt az arra teljesen érdemtelen, marxista elmebajra. Miért nem képesek látni a különbséget? Ez nem akadémiai tananyag, ez középiskolai társadalomismeret, szóval nem hinném, hogy ez valami kiválasztottak számára elérhető titkos tudás lenne. Hol gyökeredzik ez a fogalomzavar?

Keress kérdéseket hasonló témában: liberalizmus

 01-11 18:52  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Te meg tudod különböztetni az az antiklinálist a ferde vetőtől? Vagy ortografikus vetületet a sztereografikustol? Na ugye...
Mást sem érdekel egy számára irreleváns szakterület es meg nem is a parasztokról beszélünk... Több millió embert pedig a politika nem érdekli annyira hogy egyáltalán utána nézzen azoknak a fogalmaknak amiket te itt osszedobáltál.

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 01-11 19:02 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem tudom miről beszélsz.
Engem rohadtul nem érdekel a tankönyv.
Én azt látom, hogy ha liberalizmus van, akkor az azt jelenti, hogy a szakállas nőnek kell nyernie(hiába átlagos a teljesítménye), az arab az molésztálhatja a nőket(ha esetleg ügyet csinálunk belőle, majd kimossuk, hogy szegény nem beszél németül, így nem érthette), nácizni kell mindenkit, aki nem ért velünk egyet meg még sorolhatnám.
Kössz, ebből nem kérek.

A válasz 0%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 47%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 01-11 19:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nincs semmilyen fogalomzavar, ma ez a neo-marxista (inkább klasszikus marxista), magát progresszívnek nevező irányzat "A" liberalizmus. Ha felütsz bármilyen enciklopédiát, benne lesz a liberalizmus szónál mint annak egy új, ma uralkodó ága. Akkor is így van, ha egykor Tisza István a Szabadelvű Pártban politizált, miközben ma kőkonzervatívnak számítana.

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 01-11 19:27 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

A "középiskolás tananyag" csak egy hasonlat arra, hogy mennyire egyszerű és közérthető dologról van szó, de látom sikerült teljesen komolyan venned, gratulálok. Ha azt mondom, hogy kéz- és lábtörést kívánok, akkor nem arra gondolok, hogy el akarom törni valaki végtagjait.... el se hiszem, hogy ezt most komolyan el kell magyaráznom egyeseknek.

# 4/6Időpont 01-11 19:42 Privát üzenet
De neked sem jött át, hogy rengetegen vannak akiket ez marhára hidegen hagy. Minek erolteted? Én csak megpróbáltam a te analogiadon keresztül bemutatni, hogy senki sem érthet mindenhez, ezért nagyon sokan nem a politikát választják mint érdeklődésük tárgya....

A válaszíró 69%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/6Időpont 01-11 20:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A neoliberalizmus az USA bank és ipari tőke érdekeit érvényesíti az egész világon és a nemzeti kultúrák elpusztításán fáradozik.

MI EZ HA NEM SZÉLSŐ JOBB?

Ugyanakkor balközépként adják el magukat.

A válaszíró 63%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 01-12 08:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Miért keverik sokszor a liberalizmust az anarchiával?
Mennyien lehetnek az országban, akik szocializmust és liberalizmust akarnak együttesen?
Kik hajlamosok leginkább arra, hogy a liberalizmust túlzásba vigyék?
Mi jellemzi a jobboldali liberalizmust?
Ha később súlyosbodik a migránsáradat, elképzelhető hogy betiltják a liberalizmust Európában?
Hollandiában sokan vannak tősgyökeres hollandok, akik ellenzik az ottani túlzott liberalizmust?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Külföldi politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu