Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Külföldi politika » Az I. világháború végén miért...

Az I. világháború végén miért nem büntették meg rendesen Németországot?

Figyelt kérdés

Ferdinand Foch marsall mondta a Versailles-i békeszerződésre, hogy "ez nem béke, csak tűzszünet 20 évre!"

Igaza volt, tényleg így lett. Ő el akarta csatolni az egész Rajna-vidéket Németországtól, hogy azok ne tudjanak többé támadni nyugat felé és egy újabb háború esetén német földön folyjon a küzdelem. De miért nem hallgattak rá?


2019. jún. 29. 16:15
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Így is túlságosan megbüntették, ezért volt a 2. vh, ezért mondta Foch.
2019. jún. 29. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:

#1

Foch kevesellte a büntetést, de ezt le is írtam a kérdésben. Miért nem olvasod el?

2019. jún. 29. 16:27
 3/15 A kérdező kommentje:

[link]

"A marsall stratégaként meg volt győződve arról, hogy a béke érdekében Németországot meg kell fosztani a reváns lehetőségétől, amit szerinte úgy lehetett volna elérni, ha a Rajna bal partján fekvő területeket – ahol a német haderő felkészülhetett egy invázióra – elcsatolják. Csalódottan vette tudomásul, hogy a versailles-i békeszerződésben csak a Rajna-vidék demilitarizálásáról döntöttek, és ez okból – nem pedig a béke igazságtalan volta miatt – tette azon híres kijelentését, hogy 1919-ben csak húszévnyi fegyverszünetet kötöttek."

2019. jún. 29. 16:28
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Miért kellett volna megbüntetni? Nem ő támadott először.
2019. jún. 29. 16:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
Ha a Rajna-vidéket elcsatolták volna, akkor Hitler nem a zsidókat mészárolta volna, hanem a franciákat és az angolokat. És ha abban az alternatívában is lett volna Dunkirk, akkor auf wiedersehn szövetségesek. Nem is olyan rossz alternatíva kérdező.
2019. jún. 29. 16:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
Nem gondolták, hogy a németek még egyszer beleszaladnak egy ilyen háborúba önként, azt hitték elég volt egy nagy pofon. Már az első világháború végén is voltak tervek Németország faldarabolására illetve pacifizálására. Csak akkor még nem hitték, hogy szükség van rá. A második után már tanultak a dologból. Úgy tűnik a németek is.
2019. jún. 29. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

A büntetés amit Németország kapott, túl sok volt egy békéhez, viszont elég volt ahhoz, hogy a Franciák biztosítsák a túlerejűket, ennél nagyobb büntetésbe pedig nem mentek volna bele a németek.

Ha Franciaország hadat üzen Németországnak a demilitarizált Rajna-vidékre való 1936-os bemasírozáskor, akkor simán kitudta volna verni a német alakulatokat a Rajna bal partjáról, megelőzve/elodázva ezzel a második világháborút. 1936-ban még nem voltak elég erősek a németek egy háborúhoz, ha akkor betartatják velük a békeegyezményt, akkor kitudja, hogy hogy alakult volna a történelem.

A békeszerződés szigorú volt a németekkel, biztosította a franciák stratégiai előnyét, de minden szerződés csak addig ér valamit, amíg betartják, betartatják.

Egyébként ha a Rajnánál húzódott volna az új határ, az nem gátolta volna meg Németországot egy nyugati offenzívában. A franciák azt hitték, a Maginot-vonalat nem lehet áttörni, azt is hitték, hogy az Ardenneken nem lehet átkelni egy hadsereggel, hitték, hogy a tankok nem életképesek önálló hadnemként, sok mindenben tévedtek. Nincs áthatolhatatlan bunker, erődrendszer, egy folyó pedig főleg nem áthatolhatatlan akadály, 1940-ben ha a Maginot-vonal a Rajnánál húzódott volna, akkor is hasonló kimenetele lett volna nagy valószínűséggel a Franciaországi hadjáratnak.

2019. jún. 29. 17:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
31%
A 2. vh a túlzottan igazságtalan béke miatt robbant ki, pl. a lengyeleknek adott területek miatt. A franciák is üzentek hadat Németországnak, ők kezdték el, nem a németek. De ne zavarjon.
2019. jún. 29. 18:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
Na,még egy ingyenélő.
2019. jún. 29. 19:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:

"A franciák is üzentek hadat Németországnak, ők kezdték el, nem a németek. De ne zavarjon."


Először is a hadüzenetet azért küldték el, mert Hitler nem teljesítette az ultimátumot. Másodszor a németek nem nagyon üzentek hadat , ők csak hadüzenet nélküli támadásokat indítottak, hivatalos hadüzenetüket a második világháború alatt először 1941.december 11-én küldte el még pedig az Amerikai Egyesült Államok részére.

2019. jún. 29. 23:25
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!