Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Politika » Magyar politika

A kérdés

A helyi demográfiai válságra biztos, hogy az a megoldás, hogy beállunk a harmadik világ mögé szaporodni pucér fenékkel?

Globálisan túlnépesedési válság van, már lassan 8 milliárdan vagyunk, gyorsabban szaporodunk világ szinten mint valaha az emberiség történelmében. A Föld nem bír már el ennyi embert, túl sokan vagyunk, túlfogyasztás, elsivatagosodás, felmelegedés, vízhiány és a termőföldek elhalása óriási gondot jelent. Szakértők szerint ha így haladunk, 2050-ig kihalhat az emberiség a túlszaporodás és a fenti problémák miatt.

Igaz, hogy nálunk helyileg nincs túlszaporodás, és demográfiai válság van a gyors öregedés és kiürülés miatt. De tekintettel a globális helyzetre, biztos hogy az a helyes megoldás, hogy mi is beállunk a harmadik világbeli országok mögé szaporodni a semmire? Nem először az életkörülményeket kéne olyanná tenni, hogy vonzó legyen a fiataloknak először is itt maradni, majd akár gyereket is vállalni?  szept. 11. 11:04  Privát üzenet  

A válaszok
1 2

Értem. Szóval szerinted az javít az etióp éhező kisgyerek helyzetén ha te most nem eszel vacsorát?

Vagy javít a te életeden ha Bill Gates nem keres még egy milliárdot a héten?

Több hal lesz az óceánban ha a Balatonból nem halászunk ki többet?

Mert a kérdésed éppen ilyen butaság.

OTT van probléma a túlnépesedéssel AHOL túlnépesednek, és NEM ITT. Tehát az ég egy adta világon semmit nem javít a helyzeten, ha mi itt 10 millióan eltűnünk, mert nem születik több gyerek. Akár az 500 millió európai is eltűnhet az elkövetkezendő 100 évben, ettől még ott, ahol most sokan születnek, nem fognak kevesebben születni. Egyszerűen idejönnek és itt ők fognak utána élni HELYETTED!

Ha te a semmire akarsz "szaporodni, az a te dolgod. De a nálad értelmesebbek tudják, hogy VAN országuk, VAN életük és VAN családjuk, nem a semmire szeretnének gyereket, hanem hogy később is LEGYEN családjuk, Legyen a gyerekeinek is életük és a jövőben is a MIÉNK LEGYEN ez az ország, ne másoké.

Menj oda Indiába, Afrika országaiba és add elő NEKIK ezt a dumát, mert ŐK azok akik növekednek, mi fogyunk éppen.

De nyugodtan kipróbálhatod előtte hogy neked van-e igazad vagy nekem: ne egyél ezentúl semmit, én meg majd szólok ha sikerült lefogynom tőle! Hiszen a kettőnk súlya tuti az elhízott kategóriában van ha átlagban nézzük és rendkívül nagy probléma ma az országban az elhízás. Ha te nem is vagy elhízva, én igen. Próbáljuk ki hogy te nem eszel, én meg így fogyókúrázom. Te elfogysz és bár én maradok olyan kövér mint most, talán még hízhatok is, átlagban bomba jó lesz az eredmény.

Apró bibi hogy te közben kihalsz, de hát a szent célért meg kell tenni mindent, nem? Ha ez az ára hogy javítsunk az elhízási statisztikákon, én hajlandó vagyok meghozni ezt az áldozatot - hogy TE nem eszel többet.A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/18Időpont szept. 11. 11:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
mindentudó99 nevű felhasználó válasza:

S9kadik ilyen értelmetlen kerdés. Te vagy az Winkler Róbert?

A válasz 57%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 59%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/18Időpont szept. 11. 11:47 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nincs túlnépesedési válság.

A válasz 24%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/18Időpont szept. 11. 11:48 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

De a probléma globális... Ha nem az afrikaiak, ázsiaiak száma esik vissza mondjuk 60 százalékkal egy varázsütésre, hanem az európaiaké és az amerikaiaké, a probléma ugyanúgy meg van oldva... Szabadon áttelepűl az harmadik világokban termelt felesleg ide.

Globálisan kevesebb az ember.

Ennyi a lényeg.A válasz 38%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 56%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/18Időpont szept. 11. 11:59 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Annyira fogy a magyar, hogy közelébe sem érünk a nemzet túlnépesedésének problémájához. Olyan mintha egy csövesnek mondanád, hogy a sok kaviár vitaminhiányhoz vezet


Magyarországon élünk. Itt egyedi körülmények vannak amihez alkalmazkodni kell. A nemzet csak úgy képes fennmaradni, ha megfelelő számú utódot hozunk. Különben vademberek fogják erővel benépesíteni az országot, akik levágnak minket. A természet törvényei ilyen 1xűekA válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 39%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/18Időpont szept. 11. 12:16 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#4 Nem, pont ezt próbáltam elmagyarázni, hogy ettől nem oldódik meg a probléma.

Az Európai Unio lakossága 500 millió, a Földé pedig 8 milliárd. Túlnépesedés van éppen a Földön, de nem az egészen. Nézd meg ezt:

[link]

Hiába csökken vagy tűnik el az európai 500 millió ember, ettől még Ázsiában hatalmas lesz a növekedés. Csak idejönnek és itt IS folyik tovább.

Ázsia népessége 2000-ben még 3,6 milliárd volt, 2010-ben már 4 milliárd. 10 év alatt 400 millióval nőtt a népessége, 2016-ra 4,6 milliárd volt. Közben Európa kontinensén a teljes népessége a 2000-es 720 millióról 2016-ra csak 740 millióra nőtt meg.

Az Ázsiai kontinens növekedése sokkal több volt ez alatt a 16 év alatt annyi amennyi ember az egész európai kontinensen él. Ha ide jöhetnének, mert itt nem születnek gyerekek és elfogynak az emberek, akkor szerinted nekik is csak egyre kevesebb gyerekük lenne - vagy még több, mint most?

Azzal, hogy azokat a társadalmakat, amelyek csökkenő születésszámúak, azokat lecseréled másik társadalomra, nem javítasz, hanem rontasz a helyzeten. Éppen azért kellene küzdenetek, hogy OTT ahol most annyival több gyerek születik, OTT éljenek jólétben és akkor nekik sem lesz majd annyi gyerekük. Mert a túlnépesedésre csak egyetlen biztos megoldás létezik - a jólét. Eddig minden országban, minden társadalomban az életszinvonal emelkedése hozta el azt, hogy kevesebb gyerek szülessen.A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/18Időpont szept. 11. 12:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balogh Bence 2019 nevű felhasználó válasza:

Népszerű tévhit, de valójában épp a gazdag országok elsősorban a legtúlnépesedettebbek, mi is kb. 2 millió fővel. Ideális esetben a technológiai fejlődés oldja ezt meg, de ez nem valószínű belátható időn belül.


Az elöregedés ellen egyszerű küzdeni: javítani kell az életminőségükön és jobban bevonni őket a társadalomba ahelyett, hogy a nyugdíjaztatással parkolópályára tesszük ezeket a mérhetetlenül fontos élettapasztalattal bíró embereket. Ez csak haszonnal jár mindenkinek.A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/18Időpont szept. 11. 12:23 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

#7 Egy kicsit utána kellene nézni a tényeknek. Csak két adat: Európa népsűrűsége 75 fő/km2, Ázsiáé 144 fő/ km2. Holott Ázsiában ott van a Himalája hegység ami azért eléggé ritkán lakott terület. Abban igazad van, hogy Afrikáé meg 45 fő/km2, de ott meg a Szahara 9,4 millió km2 területe az ami rendkívül ritkán lakott régió, ez Afrika területének a harmadát teszi ki.

Valóban van pár fejlett ország, mint Japán, vagy Németország aminek rendkívül magas a népsűrűsége, de ez inkább a kivétel nem a szabály. Az USA népsűrűsége viszont csak 36 fő/km2.A válasz 71%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 44%-ban hasznos válaszokat ad.
# 8/18Időpont szept. 11. 12:43 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Látom fidesztrolljaink kísértik a kérdést, -ezzel a témával lehet őket hergelni rendesen- de sebaj a dolog lényege ugyanis neked is elsikkad, az, hogy nincs semmiféle túlszaporulat felénk, ugyanis a fideszes "gyerekgyár" nem működik, nem is fog, mert szarul csinálják. Tény, ennyi pénz elszórásával, másutt megfordítják a demográfiai hanyatlást, itt alig születik több gyerek, sőt idén jó eséllyel negatív rekordot dönt a gyerekszám.

Emiatt ne aggódj látod, engem jobban zavar a gazdagok zsebébe tömött sok tíz milliárd, amit megkapnak adókedvezmény meg CSOK meg tököm tudja milyen formában, láthatóan sok értelem nincs, csak gazdagodnak.A válasz 35%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/18Időpont szept. 11. 13:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Balogh Bence 2019 nevű felhasználó válasza:

A népsűrűség (és a népességszám) nem igazán van összefüggésben a túlnépesedéssel, bár némileg korrelál a kettő.

A válaszíró 68%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/18Időpont szept. 11. 14:05 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Melyik az a legkisebb pozitív egész szám, amelynek a kétszerese négyzetszám, és a háromszorosa egy egész szám harmadik hatványa (köbszám)?
Ha a férj nem szeretne harmadik gyereket megoldás lehet, ha a feleség nem veszi be a fogamzásgátlót és azt mondja véletlenül jön a baba?
12 éves schnauzert sétáltatok esténként egy idős nénié aki már nem tud járni. Minden harmadik kutyának izomból nekimegy. Nem hallgat semmilyen parancsszóra ilyenkor. Amúgy jó...
Két monitorral még működik a WIN7, de harmadik alkalmazása helyett ezt írja ki: Mi lehet a megoldás?
Most már sajnos harmadik éve itthon vagyok munkanélkül! Van valami megoldás erre?
C tipusu vizummal hogy tudnék munkát vállalni Magyarországon? Bevándorlási hivatalban csak elutasítás volt. Nincs valami megoldás?

Kérdések a Politika rovatbólKérdések a Magyar politika rovatból
Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!