Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány az egészségügyi...

A kormány az egészségügyi rendszer viszonyainak drasztikus átalakításával jó döntést hozott?

Figyelt kérdés

[link]

[link]


Rengeteg ellentmondás van. Például hallani olyat is, hogy nem engedélyezik, hogy egy orvos egyszerre praktizáljon magánban és államiban.

Vagy a hálapénz. A béremeléssel miért szűnne meg? Azt az emberek azért adják, hogy jobban odafigyeljenek rájuk. Ez a társadalombiztosítás egyenlőtlensége miatt van például.

Hogyan gondolták, hogy kriminalizálják a hálapénzt? Az adását és elfogadását is büntetni akarják, de a gyakorlatban úgyis megmarad ez a jó magyar szokás. Hogyan ellenőrzik? Lesznek gyomortükrözésre "próbavásárló" titkos ügynökök?

És csak az orvosok fizetését emelik? Mi lesz a nővérekkel, más dolgozókkal? Példátlan egyenlőtlenségeket szülhet az egészségügyi rendszerben ez a húzás és tovább fokozhatja a hierarchikus egyenlőtlenségeket.

Ez egy olyan döntés a kormány részéről, ami vagy nagyon jól vagy nagy rosszul sülhet el, mit gondoltok?okt. 6. 16:41
1 2 3 4 5 6 7
 51/61 anonim ***** válasza:
51%

#50

Így van, gúnyolódok egy másik *állítólag* BME-n végzetten (és akkor itt ismét kiemelném, hogy nem hiszem el, hogy a BME egyik értelmes - tehát nem kommunikáció és média - hanem mérnök szakán hozzád hasonló retardtáltakat képeztek. Vagy ha igen az nagy csalódás, mert az én időmben még értelmes emberek jártak oda).


Nem nézem le a takarítókat és a büféseket egészen addig, amíg nem akarnak többnek látszani, amik. Nem lehet mindenki zseni, mérnök vagy orvos. A szánalmas az, amikor valaki nem az (hanem mondjuk egy takarító) de azért előadja itt a mesét a 2 BSC + 2 MSC BME diplomáról :)


Az orvos pedig persze, hogy ugyan azt mondja, mivel te is ugyan azt a faxságot írod mindenhova, nyilván ugyan arra a hülyeségre ugyan úgy lehet csak reagálni.

okt. 10. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 52/61 anonim ***** válasza:
0%
Nézd, én nem fogok azon fennakadni, ha a Kamara kiharcolja, hogy ne legyen átvezényelhetőség, de felfújt és egyoldalú véleménynek tartom,igazából mindenhová csak azt szoktad írni, hogy te elfogadhatatlannak tartod, hogy a főnököd bejelentse, hogy 10 napon belül el kell költöznöd, de ha jól emlékszem , a másik topikban sem reagáltál arra, hogy hogy lehetne ezt fizikailag kivitelezni. Most nem elvekről van szó, hanem a gyakorlatról. Arra se reagáltál, hogy ezt a rendszert rugalmasan is ki lehet építeni. meg még több más dologra sem. Még a másik oldal problémáira sem, arra, hogy mi lesz a kistelepüléseken ellátandó betegekkel orvos nélkül, akik ugyanúgy fizették a TB-t évtizdekig. ott is kb ilyen szinten mozogtak a megnyilvánulásaid, hogy na majd jól megnézhetjük magunkat, ha nem lesz orvosi ellátás. .erre fel gondolom azt, hogy akkor tőlem mehetsz külföldre is. Egy orvos ne gondolkodjon így a saját hivatásáról és lássa kompexen a problémákat... Az átvezényelhetőségre még annyit mondanék, az ismeretségi körömben volt már frissdiplomás pszichológus is, aki szolgálati lakást kapott egy másik megyében és pár évre odaköltözött. Én is költöztem már életem során többször. Jó dolognak tartom, ha az ember nem köti magát röghöz ugyanazon településen egy életre. Ez mondjuk mellékes, a beszélgetés fonalát ott vesztettük el, hogy mondtam neked, hogy a semmire, megoldott lakhatás nélkül nyilván nem lehet senkit átvezényelni, te erre még azóta sem reagáltál egyik topikban sem, holott ilyen dolgokról lehetett volna eszmecserét folytatni. A levegőbe beszélni sok mindenről lehet, a racionalizált átvezénylés véleményem szerint ott kezdődik, hogy ha adottak a feltételek és a felek meg tudnak egyezni, akkor kivezényelhető lehet valaki. Te meg úgy állítod be, mintha valami erőszakos kitelepítést szőnének ellened.
okt. 10. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 53/61 anonim ***** válasza:
0%
51-re már nem is reagálok, annyira szánalmas és pofátlan..
okt. 10. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 54/61 anonim ***** válasza:
51%

Az a baj, hogy rohadtul kevered ám a szezont a fazonnal több ponton is ám. 10 év egyetem után azért illene már alapszintű logikával rendelkezni...


"hogy lehetne ezt fizikailag kivitelezni."

Úgy, hogy pl. szankcionálják, ha az orvos 10 nap múlva nem jelenik meg az utasításnak megfelelően. Akár azzal, hogy elveszíti a munkáját, akár ha messze mennek büntetőjogi felelősséggel. Nem is volt olyan nehéz, igaz?


"mi lesz a kistelepüléseken ellátandó betegekkel orvos nélkül, akik ugyanúgy fizették a TB-t évtizdekig"

És szerinted ez egy ORVOS hibája? Te a háziorvosodnak fizeted a TB-t vagy az államnak? Oldja meg az ÁLLAM a rendelkezésére áll eszközökkel, hogy legyen a kistelepülésnek is orvosa. PL. fizessen annyit, hogy legyen önként jelentkező.


Te költöztél és jó dolognak tartod. Más meg nem tartja jó dolognak és nem költözne. De most törvényben akarják kényszeríteni. Egy olyan törvényben, ami egy árva szót sem szól arról, hogy egy átvezényelt orvosnak lakhatást kéne biztosítani, ez a te fantazmagóriád. Ugye érzed a nüansznyi különbséget?


Elképesztő, hogy ennyi ésszel ugyan annyit ér a szavazatod, mint a mienk...

okt. 10. 20:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 55/61 anonim ***** válasza:
0%
Na, tényle kiszálltam, már egy fél órája ki kellett volna. Ultra gáz, hogy milyen mberek kommentelnek itt - ráadásul orvosi és mérnöki diplomával a zsebükben. Az leőző topikban is ezt unam meg, és tényleg az a véleményem, hogy aki csak ezen a pályán tud gondolatilag körözni, az nyugodtan legyen pályaelhagyó. :)
okt. 10. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 56/61 anonim ***** válasza:
34%
Igazad van, mindenki hülye csak te vagy a sárga villamos. Gondolom otthon néha egyedül amikor senki nem látja csilingelsz is!
okt. 10. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 57/61 anonim ***** válasza:
100%

"hogy 10 napon belül el kell költöznöd, de ha jól emlékszem , a másik topikban sem reagáltál arra, hogy hogy lehetne ezt fizikailag kivitelezni. "


Ahogy most is. Több száz dolgozót irányítottak át a COVID miatt egyik napról a másikra. Miért ne tehetnék meg?

Közeli helyre indítanak egy buszt és helló. Messzebbre meg vagy adnak szolgálati lakást, vagy nővérszálló. Csak mondjuk lehet, hogy 30 évesen, ha a párommal 200 ezret fizetek egy 70 nm-es, full felújított, normális albérletre, akkor lehet nem szeretnék 30 évesen egy 30 nm-es lepukkant panelba költözni, pláne nem egy nővérszállóra, ami kb. egy kollégiummal van egy szinten.

Ugye nem gondolod, hogy majd az állam biztosít egy normálisan felszerelt, családi házat nekem, a páromnak meg a két kölykömnek, meg dupla bért fizet, ha már a párom nem tud dolgozni amiatt, hogy elrángatom a munkahelyéről, vagy fizetni a gyerekem magánoviját, mert azon a településen éppen nem jut neki államiban hely.


"Arra se reagáltál, hogy ezt a rendszert rugalmasan is ki lehet építeni."

Igen, ki lehet rugalmasan építeni. Pl. az állam azt is beleírhatta volna a törvénybe, hogy önkéntes alapon vagy csak x km-re, és biztosít lakhatást ilyen meg olyan minimumszinttel és másfélszeres fizetést ad. Beleírta a törvénybe? Nem.


"Még a másik oldal problémáira sem, arra, hogy mi lesz a kistelepüléseken ellátandó betegekkel orvos nélkül, akik ugyanúgy fizették a TB-t évtizdekig."


Nem érzem jogosnak, hogy egy 30 éve generálódó problémát most velünk akarnak megoldani. Ez lett volna a politika feladata sok-sok éven keresztül. Egészen konkrétan szartak rá, és most tőlünk várják a megoldást.

Olyan feltételeket kell teremteni, hogy legyen, aki odamegy. Te is írtad, te bevállalnád. Biztos van még ilyen ember az orvosok között is. Lehet, hogy ha XY-nak azt mondják, hogy kapsz egy háziorvosi praxist, kapsz egy szolgálati autót meg egy családi házat, hogy vihesd a családod és másfélszeres bért kapsz érte, akkor elfogadja.


"Egy orvos ne gondolkodjon így a saját hivatásáról és lássa kompexen a problémákat."

Nem hiszem, hogy bárhol szó esett arról, hogy hogyan is látom a saját hivatásom. De ha itt tartunk: 4,83-as átlaggal végeztem az orvosin, mert mindig is komolyan vettem a tanulást. Bár nekem még az egyetem miatt nem kellett röghözkötős szerződést írnom, mégsem jutott eszembe külföldre menni, mert mindig úgy voltam vele, hogy itthon szeretnék élni, dolgozni. A legjobb tudásom szerint dolgoztam és láttam el a betegeket 5 éven keresztül és soha nem tartottam a markom plusz pénzért, de még csak el se fogadtam, ha dugdosták a zsebembe. Abszolút semmiféle bűntudatom nincs, mert nincs miért bűntudatom legyen.

Viszont úgy gondolom, hogy a befektetett munkáért, energiáért, pénzért (igen, marha sok pénzért, ugyanis hiába szeretik azt hangoztatni, hogy az állam pénzén tanultunk, ez azért erős sarkítás, nagyon szívesen mesélek neked róla, hogy mennyi mindent kellett saját magam kifizetnem a nettó 174 ezer forintos fizetésemért), a felelősségért, a stresszért, azért, hogy évekkel korábban halunk, mint az átlag, azt, hogy havi 168 óra helyett alsó hangon 230-at dolgozom havonta, igen is jár az a fizetés, amit a kormány most akar adni. És ezért cserébe nem fogadom el azt a feltételt, hogy bárhova rángassanak.


"Jó dolognak tartom, ha az ember nem köti magát röghöz ugyanazon településen egy életre"

Ez szuper. Én is éppen most szándékozom az ország másik végébe költözni azért, mert a párom ott kapott munkát. Csak tudod ezt előre megbeszéltük, letárgyaltuk, utánajártunk, hogy nekem is lesz-e ott munkám stb. Egy közös döntés volt. Nem pedig a fejem felett irányítgatnak ide-oda.

Hidd el, ha megfelelő ellentételezést biztosítanak, lesz hozzád hasonló, aki szívesen költözik. De tiszteletben kellene tartani, hogy olyan is van, aki nem. Ez a törvény azonban az összes állami finanszírozású eü intézményre vonatkozik, ezáltal az összes dolgozóra, köztelező jelleggel. A pszichológus ismerősöd nem kivezényelték, hanem adtak neki egy ajánlatot, amit elfogadott. Nem hiszem el, hogy nem érzed a különbséget.


"mondtam neked, hogy a semmire, megoldott lakhatás nélkül nyilván nem lehet senkit átvezényelni,"

Ezt fentebb kifejtettem. Véleményem szerint egy lepusztult panellal vagy egy nővérszállóval nem vagyok kisegítve.

okt. 10. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 58/61 anonim ***** válasza:
48%
56, te hülyézel oldalak óta másokat , nem ? Keresd fel a pszichiátered.
okt. 10. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 59/61 anonim ***** válasza:

Az-es pedig tökéletesen korrekt válaszokat adott a kérdéseidre, mégsem reagálsz érdemben rájuk semmit, csak hajtogatod, hogy "felesleges velünk vitatkozni".

Mert nem tudsz. Tessék, ott van, leírta ő is, én is. Reagáljál rá.

okt. 10. 21:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 60/61 anonim ***** válasza:

58

Nem hülyézek le mindenkit oldalak óta, csak téged és téged is csak az 5. oldal óta, előtte ugyanis nem írtam egy kommentet sem :)

okt. 10. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!