Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért pusztított el egy újabb...

Miért pusztított el egy újabb LMBTQ mesekönyvet Dúró Dóra?

Figyelt kérdés
A könyvnek a címe, amit most elpusztított, "Vagánybagoly és a harmadik Á". Mégis miért csinálja ezt Dúró Dóra? Miért szenvedélye, hogy elpusztítson LMBTQ mesekönyveket? Lehetséges, hogy Dúró Dóra nagyot hibázott azzal, hogy ismét elpusztított egy LMBTQ mesekönyvet?

okt. 9. 21:06
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
16%

20.-ról nem tudom eldönteni, hogy mire mondja. Ha ironizál, akkor üzenném, hogy bemutatta, hogy a modern liberálisok, a nemzetre és a kereszténységre egy ember által készített eszmerendszerként tekintenek. Nemzetellenesek és keresztényellenesek. Ennyi erővel az identitászavar is egy természeti jelenség, amit meg kell ünnepelni, egy évszakon át. A nemzet, a kultúra és az etnikum is teljesen természetes, az evolúció része, hogy nem egyetlen egy fajta előember létezik, hanem vannak európaiak, afrikaiak, ázsiaiak, amerikaiak és óceániaiak, akik aztán etnikailag elkülönültek, később pedig nemzetekre szakadtak szét. A kereszténység pedig nem ember által kreált eszme (de most nem akarok egy rakat progresszív materialistával, ateistával, meg különféle progresszív vallási irányzatok képviselőivel vallási vitába szállni), viszont azt azért kikérném, hogy a kereszténységről, ne beszéljen senki objektíven, mint egy mesterséges, kitalált meséről.

Ha az én oldalamon van és genderideológiáról, meg a modern liberalizmusról írta, akkor pedig, köszönöm szépen!

okt. 10. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/52 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem ebben az esetben nem könyvön és annak tartalmán kéne vitázni. Sokkal inkább azon, hogy van egy parlamenti képviselő, aki nekiáll bedarálni az olyan könyveket, amik neki nem tetszenek. Hova vezet ez? Nem véletlenül ugranak be sokaknak erről a náci könyvégetések. És vonatkoztassunk el a homoszexualitástól ha lehet. Egy normális jogállamban, ahol a képviselők tetteinek következményei vannak, szerintem a minimum lenne, hogy egy ilyen performansz után fegyelmi vizsgálat indul az illető ellen ahol megnézik, hogy megsértette-e az alaptörvény szellemiségét, amire felesküdött. Szerintem egyébként igen, mert elvileg ez az ország szabad ország, ahol olyan könyveket ad ki mindenki, amilyent akar, és a képviselőhölgy ezt az alapvető jogot kérdőjelezi meg a nyilvánosság előtt. Magyarán megsértette az esküjét.
okt. 10. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/52 anonim ***** válasza:
16%
Dehogy nem! Más ha egy ilyen könyvet darálnak le és más, ha mondjuk a Himnusz szövegét vagy a Bibliát. Ez nem tetszés, vagy nem tetszés kérdése! Volt egy könyv, aminek a tartalmával nem értett egyet, had fejezze már kis a véleményét! Hova vezet ez?? Elméletileg ti vagytok a nagy modern liberálisok (aminek megjegyzem semmi köze a nemzeti liberalizmushoz), akik szerint mindenkinek szabadságot kell adni és mindenkit el kell fogadni! Vagy talán tévedek?? Ezt a nácizást meg fejezd be! Mivel nem létezik olyan eszme hogy "náci", ha már történelemről írsz, írd ki a teljes nevét az eszméknek és ne a politikai ellenfeleik által használt gyúnyneveket! Ugyanígy rosszul vagyok a "komcsitól", a "szocitól", meg a többi hülyeségtől. Miért is kellene elvonatkoztatni?? A második felében röviden és tömören egy diktatúrát és nem egy "normális jogállamot" vázoltál fel! Ennek az eljárásnak az a neve, hogy polgári engedetlenség, a nemtetszés kifejezésének egyik módja, pont mint a tüntetés vagy a sztrájk. Ezek szerint ezeket is betiltanád? Amennyire modern liberális vagy, biztos betiltanád Pride elleni tüntetéseket is. Egy "normális jogállamban" a képviselőknek vannak ideológiáik, amiknek nincsen szabályozása. Márpedig ebből az jön le, hogy azt is szabályoznád. Az általatok naponta emlegetett diktatúrákban volt olyan, hogyha képviselő volt valaki és egy dologban nem értett egyet a császárral/királlyal vagy az állampárttal, kizárták egész életére a politikából. Az hogy szerinted kit vagy mit sért az ezredleges ilyen szempontból... Naaaaaaaa! Szóval hirtelen a kegyetlen diktatúrából, szabad ország lett?? Váltogatja a kormány az eljárási módjait, mondhatom... A mondat másik fele, pedig eléggé ellentmondásos... Az nem teljesen igaz hogy akármilyen könyvet ki lehet adni, ellenőrzik a könyveket rendszeresen. Azt pedig, hogy mi az "alapvető jog" ki vagy mi határozza meg?? A szólásszabadság és a szabad véleménynyilvánítás talán nem az?? A képviselők pedig részben nem azért vannak, hogy törvényeket, jogokat módosítsanak, töröljenek vagy hozzanak?? Vagy ez is csak a modern liberalizmus, meg a progresszivizmus képviselőire igaz?? És elárulnád, hogy hol akarta eltörölni ezt a jogot?? A célja annyi volt, hogy az ilyen könyvek, amik propagandát akarnak kisgyerekekhez eljuttatni, ne jelenjenek meg.
okt. 10. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/52 anonim ***** válasza:
76%
Fú, hát nem tudom, miért vagy ilyen ideges, de erre a böfögésre itt biztos nem fogok reagálni.
okt. 10. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/52 anonim ***** válasza:
17%
Miért lennék ideges? Mert kielemeztem, azt az ellentmondásos agymosodát, amit leírtál? Esetleg mert nem tudod, mit jelent a dupla írásjel? Hát ha nem akarsz, akkor ne is reagálj, legalább látható, hogy egész végig 3 mondatokban irkáltál és még azt is szépen, ki lehetett elemezni, ellentmondások, hamis állítások, meg érvek mentén.
okt. 10. 19:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/52 anonim ***** válasza:
86%

Nem tudom mit érezhet ha minden nap úgy kel fel, hogy gyűlöljünk ma is valakit, tépjünk szét, daráljunk le egy könyvet.

Dehát arra nem gondol hogy egy újabb könyv lett felkapott miatta és így mégtöbb emberhez eljut. Bolond szegény.

okt. 10. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/52 anonim ***** válasza:
14%

Hát ő kevésbé bolond, mint az ellenzék valahány képviselője! Főleg a modern liberális, progresszív MLP-ben, DK-ban és Momentumban politizáló politikusok. Számodra lehet, hogy ez gyűlölködés, meg "homofóbia", de nem, ez a konzervativizmus, ami mindig is létezett. A gyermekek mellett, pedig minden jó érzésű, jó erkölcsű, konzervatív embernek kötelessége lenne kiállni. El sem hiszem, hogy Magyarországon ilyen könyvek kerülhettek a polcokra. Ez a gyerekek szellemi és testi fejlődésére rendkívül káros, kizárólag a hagyományos családmodellt és 2 nemet kell a gyermekek számára normálisság tenni. Mivel nem normális dolog, 70-80-90 nemet elfogadni és elismerni létező nemnek, egy férfit elismerni nőket, vagy fordítva és a kismilliomodik szexualitást is normálisság tenni! A zoofília meg egyebek mikor lesznek elfogadottak?? Vannak már olyan aberrált szexológusok, akik szerint az sem betegség, csak eltérő szexuális hajlam... Az ilyen bolondokat kellene inkább kizárni a tudományokból, még mielőtt valaki komolyan venné a szavaikat. Könyvnek pedig ne nevezzünk, egy propaganda lapot! Mert ezek nem könyvek! Ezek a magyar népköltészetet és a magyar irodalmat gyalázzák és a gyermekek fejében káoszt keltenek, úgy, hogy a kismillió szexuális orientációt és nemi identitást elfogadottként tüntetik fel. Nyugaton ez már odáig fajult, hogy a kamaszkor előtt jócskán járó kisiskolásokat kérdeztek meg egy "felvilágosító óra" keretein belül, arról, hogy milyen társadalmi nemhez tartoznak. És hogy milyen orientációhoz sorolnák magukat, úgy, hogy nekik még az érzelmeik sem elég érettek, nemhogy a szexuálisan nem érettek. Ha valaki szerint ez nem felháborító, egészségére és egy igazán jó térképet mutat a személyiségéről! Bőven elég emberhez eljut (sajnos) az nélkül is... És sajnálatos, hogy az ilyen propagandák miatt, sok gyermek előbb tudja hogy milyen genderfogalmak vannak, mintsem a heteroszexualitásról és a biológiáról tudna bármit is. Ilyen propaganda filmeket csempésznek, mozikban, olyan filmek közé, mint például a Mindenki. Novák Előd járt ennek is utána.


De ennek a vitának semmi értelme, ha rendes érveid nincsenek, te itt 3 mondatokban válaszolgatsz, én meg kis híján tanulmányt írok itt neked és az untig ismert modern liberális szövegeket tolod, úgy, hogy ha túlzottan sok érvet hozok fel ellened, akkor el kezdesz mocskolódni, meg személyeskedni.

okt. 10. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/52 anonim ***** válasza:
88%

"gyerekek szellemi és testi fejlődésére rendkívül káros"

Pszichológus vagy? Nem hiszem. Egyébként jelzem 500 pszichológus állt ki a könyv mellett, illetve az én pszichológia tanárom is elmondta a véleményét ezzel kapcsolatban, bocs de nekik/neki jobban hiszek.


A másik meg, hogy a konzervativizmus nem egyenlő a gyűlölettel. Nekem pár ismerősöm az ők szintén azt mondták rossz lépés volt, mert rendkívül felkapott lett (elő kell rendelni) plusz, azon is kiakadtak, hogy 2020-ban könyvet darál.


"magyar népköltészetet és a magyar irodalmat gyalázzák és a gyermekek fejében káoszt keltenek"

Mondok egy magyar népmesét. Egy gyereket az anyjától ellop a szolga, úgy hogy vérrel bekeni az anya száját, hogy azt higgyék megette a gyereket, így élve eltemetik... folytassam? Kiváló történet gyerekeknek.Ne érts félre, nem vagyok liberális, se konzervatív, se baloldali, illetve mindegyik vagyok. Egyik nézet sem tökéletes, mindegyikben van jó és rossz, úgyhogy fanatikusan ragaszkodni bármelyikhez is hatalmas butaság...

okt. 10. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/52 anonim ***** válasza:
18%

"Pszichológus vagy? Nem hiszem. Egyébként jelzem 500 pszichológus állt ki a könyv mellett, illetve az én pszichológia tanárom is elmondta a véleményét ezzel kapcsolatban, bocs de nekik/neki jobban hiszek"


https://www.youtube.com/watch?v=TNnc1YzvWe0&t=169s


Ennyit a nagy szakértelmű pszichológusokról, akik szerint ez valami veleszületett, teljesen természetes viselkedés. Van egy kimondottan az összes ilyen devianciák gyógyítására specializálódott pszichológusokból, orvosokból, lelkészekből álló szervezet, akik szerint a transzneműség egy fajta identitászavar, ami igenis gyógyítható, pont, mint az olyan emberek, akik állatnak képzelik magukat. A homoszexualitás is rengeteg esetben egy gyermek kori traumának, vagy az ellenkező nemben való súlyos csalódásnak köszönhető. Biológiai okai is lehetnek, például, hogy a nemi fejlődés nem ment, vagy helytelenül ment végbe. Kicsit gáznak érzem, azt magyarázni, hogy miért is nem egészséges az összes ilyen kapcsolat. Egy 6.-as gyerek is tudja, hogy miért nem, az általános iskolai tanulmányaiból... Ja, igen! A 2. világháborúban, az angol pszichológusok, meg az mellett álltak ki, hogy normális ellenséges katonáknak az agyában kiiktatni, a döntéshozatalért felelős részeket, az Egyesült Államokban, pedig hogy normális a kínai agymosásos technikákkal vallatni. Egy rakat pszichológus, meg az mellett áll ki, hogy igenis betegség, sőt ezeknek a szakembereknek van egy világkonferenciája is.


"A másik meg, hogy a konzervativizmus nem egyenlő a gyűlölettel. Nekem pár ismerősöm az ők szintén azt mondták rossz lépés volt, mert rendkívül felkapott lett (elő kell rendelni) plusz, azon is kiakadtak, hogy 2020-ban könyvet darál."


A konzervativizmus, a normalitás mellett áll ki, a családokat, a gyermekeket, a hagyományokat, a kultúrát, a művészeteket, az örökségeket, a hazát és a múlt értékeit őrzi és védi. Egy ilyen könyv pedig mindenképpen ellentétes, ezen értékekkel. A gyerekeknek biztosítani kell a feltételeket a felnövéshez minden feltételt. A családokat pedig védeni kell! Nem tudom mitől haladószelleműség a biológiával ellentétes, vagy abnormális folyamatokat, normálisság tenni, vagyis elhitetni róla hogy normális... Abszolút irracionális, hogy lassan már meg kell kérdezni az embertől az utcán, hogy milyen is a nemi identitása, mert ha véletlenül összekeveri valaki, az már homofób. A kisgyermekek nagyon befolyásolhatóak, ha egy felnőttől látnak valamit, arról rögtön az ugrik be, hogy ezt kell csinálni, ez is befolyásolás, egy olyan irányba, ami abszolút nem jó. És ez csak egy indok a rengeteg közül. A te gondolat meneteddel, sztrájkolni sem kell, mert csak még népszerűbb lesz a téma és több országban is alkalmazzák, majd azt ami ellen sztrájkolnak. Ha ezt a szabadságot elvennéd valakitől, te is etatista vagy, akkor is ha tagadod. Könyvnek pedig ne nevezz egy egyértelműen ideológiai írást! Azon is kiakadnál, ha valaki Mein kampfot, A tőkét, vagy bármit égetne?? Vagy ez csak a modern liberális írások kiváltsága?? 2020-ban?? Ezt el fogják mondani 3000-ben is és elmondták a középkorban is, csak más témákról.


"Mondok egy magyar népmesét. Egy gyereket az anyjától ellop a szolga, úgy hogy vérrel bekeni az anya száját, hogy azt higgyék megette a gyereket, így élve eltemetik... folytassam? Kiváló történet gyerekeknek."


Előbb olvasd el a mesét teljesen és látni fogod hogy, hogy végződik! Ez a mese tanító jellegű és megtanítja a gyermekeknek, hogy rengeteg olyan eset van, amikor igazságtalanság éri őket, de a végén általában mindig győz az igazság. Ha szerinted a népköltészettel és népirodalommal egy szinten van a progresszív liberális propagandalappal akkor szintén csak sajnálni tudlak.


"Ne érts félre, nem vagyok liberális, se konzervatív, se baloldali, illetve mindegyik vagyok. Egyik nézet sem tökéletes, mindegyikben van jó és rossz, úgyhogy fanatikusan ragaszkodni bármelyikhez is hatalmas butaság..."


De bizony, ebből az írásodból nagyon úgy tűnik, hogy modern liberális vagy. Csak én, nem akarlak ez miatt elhallgattatni, meg nem akarom a véleménynyilvánítási jogodat elvenni ezért, az átlag "túlzottan felvilágosult" emberrel ellentétben. A végén pedig bedobtad a centristák szövegét... Csak az a baj, hogy a centralizmus elvetelenséget képviseli, hisz ők mondják magukról, hogy "Nem tartoznak semelyik ideológiához, sőt káros fogalmak és mindent meg akarnak valósítani.". Én harmadikutas emberként ellenzem a jobboldali kapitalista klikkeket és a szabad piacot, a baloldali kozmopolita, nemzetközi gondolatokat és a centralista modern liberális, progresszívokat is. A harmadikutasság alapja, az egyszerinti baloldaliság és jobboldaliság.

okt. 11. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/52 anonim ***** válasza:
82%

Tenyleg eg, M1-műsort hozol fel érvnek? Ahol egy "szakember" beszél? 1 az 500 ellen... Lelkészeknek meg végképp semmi közük az egészhez...


Konzervativizmus meg a normalitás... aha persze. Biztos vagyok benne hogy normális konzervatívok is vannak, de a mitanyánk a legkevésbé az. A másik az, hogy lehet te nem fogod ezt olvasni a gyerekednek, de had döntsem már el hogy ÉN a saját gyerekemnek mit olvasok.


Érdekesség: az intelligencia egyik meghatározója, hogy az ember mennyire szimpatizál szélsőséges nézetekkel. Minél inkabb szimpatizál, egyetért egy szélsőséggel annál kevésbé intelligens. (Természetesen nem csak ez határozza meg de azért jelentős mértékben befolyásolja azt.)


De bizony, ebből az írásodból nagyon úgy tűnik, hogy modern liberális vagy.

Egyszer hallottam egy nagyon jó mondatot, ami annyira megtetszett, hogy máig szó szerint emlékszem rá és maximálisan egyet értek vele. "Jogilag liberális, gazdaságilag szocialista, kulturálisan konzervatív vagyok." Remélem sikerül értelmezni.

okt. 11. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!