Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi értelme volt belépni az EU-ba?

Mi értelme volt belépni az EU-ba?

Figyelt kérdés
Az EU egy kelence. Ha belépsz sokat veszítesz vele, ha kilépsz sokat veszítesz vele. Mindez azoknak az országok hasznára akik - nettó kedvezményezettek - nagyot szakítanak ebből. Hiába tűnik úgy hogy többet fizetnek be, a pénz vissza folyik a gazdaságukba. Az ő terméleiket vesszük, az ő termékeik lepik el az országunkat adózatlanul. Mi marhák pedig oda adtuk az iparunkat, mezőgazdaságunkat, lemondtunk egy csomó dologról és megnyitottuk a piacainkat! Ennek kovetkeztében lerobbant/tönkrement a tejiparunk, a cukoriparunk. Megtiltották a pénz nyomtatást, mivel a pénzügyi rendszerünket úgy alakították hogy csak euróval szemben kepzehetünk maguknak pénzt!

nov. 17. 23:16
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
22%

"Mi értelme volt belépni az EU-ba?"

Akkor még jó ötletnek tűnt.

Kívülről mindig izgalmasabbnak, nemesebbnek, magasztosabbnak meg jobbnak tűnik egy olyan szervezet, csapat, ahová nagyon sokan szeretnének bekerülni, de nagyon nehezen sikerülhet. Vagy mint amikor beleszeretsz egy csodaszép színésznőbe a színpadon és mindent megteszel, csak a te feleséged legyen.

Aztán amikor meg bent vagy, akkor már belátsz a kulisszák mögé is, és rájössz, a sok festék meg csillogás alatt, már nem biztos hogy olyan szép az a menyasszony.

De akkor már elvetted, össze vagytok kötve, elválni sokkal nehezebb, mintha nem is álltál volna vele össze, mert bizony a szakításkor keményen bosszút áll.

nov. 18. 00:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/36 anonim ***** válasza:
71%

Látom, páran most is fullba nyomják a kretént.


2003-ban az össze parlamenti pár és az akkori MSZP-SZDSZ kormány is a tagság mellett kampányolt.

17 éve egészen másnak tűnt és sok dologban más is volt az EU, mint most.


De az is nyilvánvaló, hogy akármennyire rossz egy klub, ha a többség benne van, akkor jobb bent lenni, mint kint.

nov. 18. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/36 anonim ***** válasza:
68%

"Mindez azoknak az országok hasznára akik - nettó kedvezményezettek - nagyot szakítanak ebből."

Nyuszifül, ezek pont mi vagyunk.

Jaaa, hogy valamiért ezt nem igazán érzed? Vajon miért...

¯\_(ツ)_/¯

nov. 18. 00:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/36 anonim ***** válasza:
79%

"Mivel az országunk szinte az egész ipara oda lett, még is hogy jöhetne nekünk a pénz? Az elöző kormányok alkalmatlansága csak közrejátszott abban, hogy lemaradjunk."

Ahogy utaltam rá, egy jó kormánnyal.

A kis országok - pl. dél-korea, finnország- a informatikába (illetve oktatásba) fektettek és így lett virágzó gazdaságuk. Ez náluk is megvalósulhatott volna megfelelő kormánnyal.


"Ha adót vetnénk ki a külföldi termékekre, azoknak nőne az ára, így vagy a kormány járna jól az adóval, vagy magyar termékeket vennének, ezzel támogatva az gazdaság fejlődését (amiből mindig volt /van)."

Ha adót vetsz ki a külföldi termékekre, akkor egyszerűen azt mondják, hogy "bocs, minket a magyar piac nem érdekel". Ha pedig ez történik, akkor nagyon gyorsan elegük lesz ebből a magyaroknak, mert a magyar piac nem termel elég terméket a hazai piacnak.

Pont ezért mondtam, hogy a magyar piac nem fontos a nagy cégeknek, mivel itt alapból is mindent olcsóbban kell adni az alacsony fizetések miatt és még kevesen is vagyunk, így egy bizonyos adó felett nem éri meg a cégeknek itt lenniük.

Az elmúlt években már úgy is vonultak ki multik az országból, hogy az EU tagjai voltunk, szóval ha még adóztatni kezdenél, akkor nem sok maradna.

Vagyis nekünk pont előny, hogy olcsón behozzák a multik a termékeket.


Mellesleg az EU-s pénz is előny, mivel akármennyire visszafolyik valamennyi nyugatra, azt a kapott pénzből vásároltuk, szóval majd hogynem ingyen kaptunk termékeket.

nov. 18. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/36 anonim ***** válasza:
57%
A manika miatt...
nov. 18. 06:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/36 anonim ***** válasza:
21%
Számunkra semmi, az akkori EU-tagállamok számára igen, mert végre megint vannak gyarmataik.
nov. 18. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/36 Andizsuzsi ***** válasza:
83%

A kelence egy tájszó, valóban azzal a jelentéssel, amivel a kérdező magyarázta.


"Megtiltották a pénz nyomtatást, mivel a pénzügyi rendszerünket úgy alakították hogy csak euróval szemben kepzehetünk maguknak pénzt!"


Ezt megmagyaráznád?

nov. 18. 08:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/36 anonim ***** válasza:
58%

Utólag könnyű okoskodni, akkor, 2003-ban az csatlakozásról történő népszavazáskor majdnem az egész ország az uniót látta az ország jövőjének. Ki így, ki úgy, de bent és nem kint.

A rendszerváltás előtt évtizedekig szerettünk volna a Szovjetunió helyett az Európai Unió tagjai lenni, hiszen azt hallottuk, hogy ott egyenlő jogú, szuverén tagállamok, valóban demokrácián alapuló közössége van. 1990 után azért küzdöttünk, hogy olyan szintre jusson az ország gazdasága, hogy minket is bevegyenek abba az elit klubba. A kampány is arról szólt, hogy ha majd tagok leszünk, akkor egyből "Te is nyithatsz cukrászdát Bécsben", vagyis az addigi szegénységet felváltja majd mindaz a szép és jó, amiről hittük, hogy van A nyugaton.

Sokan tudtuk már akkor is, hogy nem olyan szép a valóság, mint ahogy reklámozzák, de nem tudtuk hogy ide fogunk eljutni 2020-ra, hogy azért indítanak majd ellenünk jogállamisági eljárást mert betartottuk a csatlakozási alapszerződést és meghoztuk a saját szuverén döntéseinket, amikhez jogunk van.

Most verhetném a mellemet, hogy én bezzeg megmondtam, mert én NEM-mel szavaztam a csatlakozásra a 2033-as népszavazáson, de nem teszem, mert nem azért szavaztam NEM-mel, hogy soha ne is legyünk az EU tagjai, hanem csak azt a szerződést, azt a kormányt nem tartottam megfelelőnek, hogy az ország jól léphessen be és jól lehessen az eu tagja. Én éppen úgy akartam a tagságot mint a többiek, akik IGEN-nel szavaztak, csak jobb feltételekkel szerettem volna.

Nagyon sok hasznunk is volt az uniós tagságunkból és még most is működhetne jól a mi számunkra is, ha az EP-nek nem az lenne egy világjárvány idején is a legfőbb gondja, hogy a melegházasság alapjoggá válhasson a keresztény gyökerű Európában és nem kezdene el a Szovjetuniót megszégyenítő kommunista módon zsarolással, fenyegetéssel térdre, behódolásra kényszeríteni ideológiai kérdésekben tagállamokat.

Bent vagyunk, tagok vagyunk, most már mindegy, hogy megérte-e belépni vagy sem. Most az a kérdés, hogy meddig éri meg bent is maradni. A briteknek már nem érte meg. Az uniót az tartotta össze, hogy a tagállamok AKARTAK a tagjai lenni. Ha eléri az uniós vezetés azt, hogy a tagállamok inkább már kilépni akarjanak és csak elviselik, hogy bent vannak mert látják a britek példáját, hogy milyen hátrányok, nehézségek érik őket amióta felmerült hogy távoznának, az már egyenes út az unió széteséséhez. Éppen úgy, mint ahogy a Szovjetunió is szétesett.

nov. 18. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/36 anonim ***** válasza:
12%
Én emlékszem amikor volt ez a hűhó a szavazásnál. A nyugati politikusok már eldöntötték, hogy belépünk. Már akkor le volt vajazva az MSZP-SZDSZ kormánnyal, mielőtt kiírták a népszavazást. Kellettünk nekik. A szürkeállományunk a piacaink.
nov. 18. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/36 anonim ***** válasza:
58%

#19 Így van.

Soha nem tudtam megérteni, hogy akik mindenben a nyugatiakat tartják követendőnek, az ő döntéseiket, gazdaságukat, politikusaikat jónak és etalonnak, azok hogyan hihetik egy pillanatig is hogy bevennének a klubjukba tagokat úgy, hogy abból ne nekik lenne hatalmas hasznuk, ne az ő országaik járnának vele jól. Hogy hihetik el azt, hogy itt bármi is valamiféle szívjóságból vagy kedvességből történt, hogy a 2004-es csatlakozáshoz olyan szerződést aláírtak volna, ami nem garantálja számukra, hogy a csatlakozás az ő saját országainak a gazdaságának, a saját gazdasági szereplőiknek legyen jó.

Ettől még ez jó lehetne nekünk IS, de ha ott vannak a legjobb gazdasági szakemberek akiknek a véleményét kérdés nélkül el kell fogadnunk, akkor hogy képzelhetik, hogy ezek a gazdasági szakemberek olyan döntést hoztak volna a csatlakozással, az unió bővítésével ami ne lett volna nagyon jó nekik, az országuknak?

nov. 18. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!