Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen konkrét lépésekkel...

Milyen konkrét lépésekkel sértette a jogállamiságot a FIDESZ az elmúlt 10 évben?

Figyelt kérdés

Nem kötekedek, tényleg érdekel.

Mellőzzük a lopást, korrupciót stb, mert az nem teljesen ide tartozik. Olyanokra gondolok, mint például az Alkotmánybíróság hatáskörének korlátozása. Vannak még hasonlók?nov. 19. 11:20
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
78%
EU pénz nélkül Viktor semmit se érne. :). Most végre eltűnik ez a pénz és az emberek meglátják, hogy Magyarországon a kasszába nincs semmi.
nov. 19. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
9%
"A közmédiából kizárta, így cenzúrázva a médiát, és csak kicsavart módon kerül be az ellenzék.A közmédiából kizárta, így cenzúrázva a médiát, és csak kicsavart módon kerül be az ellenzék." Erre tudsz konkrét ´példát mondani?
nov. 19. 13:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
0%

"Miközben Strómanok kezébe került Balaton parti szálódák jelentős része§ Erröl van valami adatod?

"teljes magyar média" Jó vicc, már jó hoygnema kormány tehet róla, hogy egyes ellenzékhez közeli újságokat a tulajdonosa megszüntet vagy ealad, mert veszteségsek, vagyhogy egy internetes híportálon felmodnanak az föszerkesztönek kéte süygeltek miatt, és ennek hatására egy egész szerkesztöség felmond. (noha a korabbi föszerkesztö is beismerte, akinek flemodntak, hogy semilyen utasítást vay haosnlót nm kaputt, hoyg a cikkek politikai irányán változtatni kéne, nyílván az új szerekesztök nem tudják 100%-an ugyanugy csinálni, mint a korábbiak)

energia és közmű szolgáltatás...


"És eközben az uniós pénzekből történő finanszírozott felújítások, ország fejlesztéseket Mészáros úr egyik alvállalata a kivitelező, és milliárdokat mosnak így tisztára az állami pénzekből is" Ès? Miért ne lehtne Mészáros a kivetelzö? Nem tudok róla, hogy akármleyik munkavállóját ne fieztte volna meg, vagy az elkészüt dolgokkal akármilyne minöségi probléma lett volna.

nov. 19. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
78%

pl. 2018 választások, csak a törvényileg előírt 5 percre kaptak kampány szerepet a közmédiába a pártok.

(MKKP ezt hozzájuk mérten ki is figurázta, a kotkodácsolással)

2019 decemberében volt némi újabb szerepük miután kiderült hogy felvett interjút, felsőbb vezetés megvétózta hogy az M1 -re kerüljön, és tüntetés meg M1 székház folyosó ostrom lett belőle...

(egy 10 perces interjú miatt, amiben a kormánypártot kritizálta valamelyik ellenzéki mert "Civil Össze Fogás" egyesületének (ami fideszes) adott minden pénzt.)

nov. 19. 13:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
90%

"Miközben Strómanok kezébe került Balaton parti szálódák jelentős része"

» Erröl van valami adatod?

» [link]

nov. 19. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
100%

Csak az elmúlt pár hónap termése:


A végrehajtó hatalom politikailag motivált, azonos tettek megítélése a hatalmi pozícióktól függ.


Korrupciós ügyekben sok esetben csak a legfőbb ügyész indíthat eljárást, de valahogy ezek neki nem jönnek be:

[link]


Úgy általában, a büntetőügyek nyomozati szakasza erősen politikai befolyás alatt van, a kormányt érintő ügyekben csak elvétve fordul elő vádemelés.

[link]

[link]


A teljesen egyértelmű eseteket pedig próbálják csendben, minimumon elintézni:

[link]


Az Alkotmánybíróságot 2010 óta rendelik fokozatosan alá politikai céloknak:

[link]

Aminek meg is van az eredménye:

[link]


Mellesleg maga az Alaptörvény is egy vicc, az aktuálpolitika eszköze. A korábbi módosítások sem voltak kutyák:

[link]

De az alapítványokon keresztüli közpénzlopás legalizálása az alkotmányban egészen új szint.

[link]


Ez mutatja leginkább, hogy Magyarország miért nem jogállam. Egy jogállam a saját működését is a jognak rendeli alá, a jogok pedig az ország általánosan elfogadott értékeit védik és biztosítják. Magyarországon az állam elsődleges célja az állampárt hatalmának megőrzése, amihez a jog csak eszköz. Ha nem tölti be a funkcióját, módosítanak rajta. Lásd a választási törvényt, aminek módosítása nélkül a FIDESZ valószínűleg többséget sem szerez (44,9% listás szavazatuk volt), kétharmadot pedig egészen biztosan nem. Mivel az önkormányzati választás megmutatta, hogy a jelenlegi választási törvény nem alkalmas a hatalom további megőrzésére, ismét módosítottak rajta, valószínűleg még fognak is, hogy az ellenzékipártok ne tudjanak önálló pártként, de összefogva indulni.


Egy komoly szálka még a bírósági rendszer, ami nem képviseli hatékonyan az állampártot, hiába kevés a vádemelés és hiába végez az ügyészség szándékosan hanyag munkát. Éppen ezért fontos a hatalomnak a bíróságok függetlenségének leépítése:

[link]


Ezek csak olyan témák, amik ez elmúlt 2-3 hónapban címlapon voltak. Mármint a kormányfüggetlen lapokban, a köztévé és a szintén közpénzből működő MTI nem hajlandó közölni az állampárt érdekeivel ellentétes dolgokat, ott elvárás a kormánypropaganda. A legszebben ezzel a cikkel lehet ezt összefoglalni:

[link]


Mellesleg a közmédia és az MTI teljes együttes költségvetésé több, mint az összes kormányfüggetlen médium együttes büdzséje, beleértve az RTL Klub-ot és a még meglévő rádiókat. A KESMA a nyomtatott piac majdnem 90%-át letarolta, de a versenyhivatal állampárti ügyekkel nem foglalkozik. Bezzeg ha az RTL csoport egy fúzióval az elérését 25%-ről 29%-ra emelné, az súlyosan sérti a médiapiac sokszínűségét:

[link]


Amíg a jog ereje attól az állampolgár hatalmi pozíciójától függ, illetve amíg a jog maga a hatalomgyakorlás eszköze és nem korlátja, addig nem lehet jogállamról beszélni.Ezen túl a Sargentini jelentésben van még vagy 100 másik dolog:

[link]

nov. 19. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
89%

Elég sok húzásuk volt, általában kimagyarázhatók, fejből sorolok néhányat:


A civiltörvény bevezetése. (Nehezítik, ellehetetlenítik a civil szervezeteket, mert Soros támogatja őket, milyen jó is lenne most egy-két önkéntes mentős/ápoló gyakorlattal rendelkező egyesület).


Nem általános esetre hoztak jogszabályt, hanem egy-egy vállalat/szervezet/csoport miatt:

CEU miatt egyetem szabály

Nem emlékszem melyik multi köpte be, hogy a CBA összejátszik a NAV-val és adótcsal, de azóta az Auchan-ra és a Tesco-ra (multi címszóval), folyamatosan jönnek ki szabályok, parkoló adó, négyzetméter utáni adó stb.


Az egyik biztosítóra is kihoztak olyan jogszabályt, ami minden koràbbival nem értelmezhető, csak, hogy át tudják játszani, de persze így sem sikerült, a biztosító majdnem négy éve nem tud gazdálkodni, akinek ott van pénze, az csak veszít az értékéből.


Az MNB körbejár a biztosítôkon és a bankokon és elkéri a teljes adatbázisukat, minden személy összes banki tranzakciójáról. Elvileg így nem adhatják ki a bankok (szalagon átmentve), az adatokat, csak jelentésben, de az MNB-től sem tagadhatják meg az adatszolgáltatást.


Az Alternatív Közgazdasági Gimnáziumot meg a többi alapítványi iskolát akarták szívatni, mikor az állami tantervet nem akarták elfogadni, mire hoztak egy jogszabályt, hogy az alapítványi iskoláknak megszűnik a támogatása és kötelező betagozódniuk az oktatásba. Egy hónappal később jöttek rá, hogy az alapítványi iskolák többsége a fogyatékkal élő gyerekekkel foglalkozik, akkor visszavonták.


Most a melegek miatt hozott jogszabály, ami miatt a fogyatékos és roma gyerekek kisebb eséllyel nőhetnek fel családban.


Az, hogy nem lehet az óvodákban kétnyelvűen angol-magyar, csak német-magyar oktatás.


Amit az egyházakkal csináltak rendeletek.

nov. 19. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
87%

#13: Az Index egy masszívan nyereséges lap volt, ahol a főszerkesztőnek nem kétes ügyletek miatt mondtak fel. Pláne nem tett olyan kijelentés, hogy nem érte politikai befolyásolás a tulajdonosi körből.


"Egészen másról beszélgettünk az elmúlt hetekben.


Hogy miről? Fontos kérdés. Jó lenne, ha az elnök úr, aki kétségtelenül a szólásszabadság egyik legnagyobb védelmezője ügyvédként, feloldaná a titoktartási nyilatkozatokat, amelyeket aláíratott velem és a lapvezetéssel az értekezletek előtt. És akkor kiderülhetne"


Dull Szabolcs volt főszerkesztő, Bodolai László interjújára reagálva.


Nem tartod elképzelhetően, hogy a szerkesztőség kicsit jobban képben volt, mit és miért csinált a felmondás környékén, mint amennyire te átlátod a helyzetet?

Elég egyértelműen megmondták: nem akartak egy második Origo lenni.


[link]

nov. 19. 14:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

Tiszta választás nélkül nem létezik jogállam, itt kezdődik minden. A Fidesz nulladik intézkedései kormányon ennek a megszüntetésére irányultak.

[link]

nov. 19. 14:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
0%

"Most a melegek miatt hozott jogszabály, ami miatt a fogyatékos és roma gyerekek kisebb eséllyel nőhetnek fel családban."


Mert csak fogyatékos vagy cigány lehet árva, magyar nem?

nov. 19. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!