Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen eredményeket ért el...

Milyen eredményeket ért el eddig Karácsony Gergely Szilveszter, mint főpolgármester?

Figyelt kérdés

jan. 9. 19:45
 1/9 anonim ***** válasza:
40%
Annyit, amennyit Orbán miniszterelnökként 10 év alatt, azaz semmit.
jan. 9. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
61%

Nem kellett volna váltás.


Hiába, Tarlós István Budapest igazi főpolgármestere.

jan. 9. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
79%

Biciklisávokat hozott létre és hozzájárult jó sok haver meg politikai "bajtársak" gazdagításához a különböző és felesleges tanácsadói meg kitalált poziciókkal. De persze ki vannak véreztetve az önkormányzatok.


A haverok zsebének tömésére mindig van pénz.

jan. 9. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Áruszállítással foglalkozom. A Király utcai ámokfutásával és a körúton létrehozott biciklisávjaival okozott nekem némi fejtörést és plusz kilómétert, időt pont a legnagyobb csúcsforgalom idején. Ezen kívül sok változást nem vettem észre mióta átvette a stafétabotot. Előre félek mi lesz ha tényleg kitiltja az autókat a Koós Károly sétányról, ezért az ottani forgalom más utakra ró majd még nagyobb, ahol már most is irdatlan a forgalom terhet. Ha kevesebb út van, az autók a még meglévő utakra szorulnak, aminek eredménye a nagyobb forgalom és a nagyobb környezetszennyezés. Ez valamiért nem akar világossá válni neki.
jan. 9. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 molnarmarcell21 ***** válasza:
34%
Leváltotta Tarlóst. Már ezért megérte.
jan. 9. 20:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Semmit
jan. 10. 00:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Az elsőnek igaza van! Félig! Tehát semmit...
jan. 13. 14:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
45%

Nagy büdös semmit nem ért el.

Megtömte a haverokat és minősíthetetlenül trágyává tette a közlekedést a fővárosban. Rengeteg embert bűntettek meg az össze-vissza értelmetlen útfestés miatt, mert ő biciklizni szeret és szerinte veszélytelenebb, mint autóval közlekedni...

A környezetvédelem nevében az autók csak lassabban közlekedhetnek, többet pöfékelnek de az marha jó, mert nem az, de a haverok gazdagodtak.

A baromsága miatt most 2x annyi idő átjutni a város másik felére, és legalább ennyivel több benzingőz ia kerül a levegőbe. Logika 0.

Kamugeri egy kalapxart se ér.

jan. 14. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Nem azért a húsz fillérért, de ha a kulcsszóba nem karácsony kifejezést írod, hanem Karácsony Gergelyt, akkor hatékonyabban kapnál értelmes választ. Bár stílusod alapján az az érzésem, hogy téged nem ez a vágy hajt.


eddig teljesített ígéretei a teljesség igénye nélkül:

- Előkészítette az 500 millió Ft feletti értékű magáningatlanok megadóztatását, (de a Fidesz az utolsó pillanatban megtiltotta az új adók bevezetését az önkormányzatoknak)


- A budapesti lakosok rákdiagnosztikai várólistáját lecsökkentette: max. hét nap a vizsgálat, +3 nap a kiértékelés.


- Rászoruló családok rezsitámogatása


- Elhelyezés nélküli kilakoltatás elleni fellépés


- Felülvizsgáltatta a már folyamatban lévő a fővárosi tulajdonú ingatlanokkal kapcsolatos kilakoltatások jogszerűségét, okszerűségét, a felülvizsgálat idejére felfüggesztette a kilakoltatásokat.


- Álláskeresőknek ingyenessé tette a közösségi közlekedést


- Munkahelyi zaklatások megelőzése önkormányzati tulajdonú cégeknél, intézményekben


- Stadionstop (Vagyis új stadionokra nem ad ki építési engedélyt. Az Atlétikai sportcentrum az egyetlen kivétel, ott komoly alkudozások után - amit a Fidesz zsarolásnak állított be - nagy hasznot ért el a főváros számára: áttervezték a stadiont, a hosszútávú széleskörű hasznosítása érdekében, beleértve a hosszútávú funkciójának meghatározását is; 50 milliárd Ft-t kap a főváros egészségügyre, az Atlétikai sportcentrum köré tervezett "erdő" alapterületét megkétszerezte)


- Online elérhető szerződések kereshető adatbázisban (mégcsak nem is szándékoltan olvashatatlan PDF-ben, ami elterjedt "fideszes" trükk kicsikart közérdekű adatoknál. A nyilvánosság nagymértékben garantálja a korrupció visszaszorítását.)


- lakosság véleményének rendszeres kikérése online platformon (volt a kerékpársávokról is! "nemzeti" konzultáció ingyen, csak nem manipulatív álkérdésekkel.)


- fővárosi önkormányzat brüsszeli irodájának megerősítése (gondolom, eddig nem is tudtad, hogy a Tarlós idejében is volt, én se tudtam, pláne azt, hogy mit csináltak ott. Most viszont tudom: pl. szeretnék elérni, hogy az önkormányzati fejlesztési támogatást közvetlenül az önkormányzatok kapják, és ne a kormány "Fidesz" játssza az istent.)


- klímavészhelyzet kihirdetése (megfogható: felkészülési program a városi klímaváltozásra, a főváros karbonsemlegességére, tiszta levegő...)


- Buszcsereprogram folytatása (Orbán keresztbe tett itt is, mert nem hagyta jóvá. Még a "pénze" pontosabban az ország közpénze se kellett volna, csak az aláírása.)


- Kerékpáros főhálózat kialakítása


- Több biciklis férőhely BKK-n


- Főkertész pozíció létrehozása


- minimum 1500 fa megmentése tervezett fakivágástól, fák ültetése


- Római-part, Hajógyári-sziget megóvása


- Liget-projekt újratárgyalása, Városliget megújítása közparként (Orbán ebben is hazudott, és megszegte a szavát, ahogy annyiszor: azt ígérte, hogy nem épül semmi, amit Budapest nem akar, és mégis felülírta Budapest rendelkezését, hogy mehessen tovább a meg nem kezdett épületek építése.)


- átgondolt stratégia alkotása Budapest további fásítására, és a faállomány gondozására


- előkészítette az általános forgalomcsillapítást és sebességcsökkentést a lakóterületeken, több zebrát rendelt el.


- pesti alsó rakpart átadása a nem autósoknak (szezonálisan)


- A Lokál alaptalan versenypiaci előnyének - és ebből fakadó monopol helyzetének megszüntetése azáltal, hogy a közterületén megvonták a terjesztési engedélyét. (A Lokál és mások hazugsága ellenére nincs betiltva a lap: postaládázhatják, magánterületen tulajdonosi engedéllyel terjeszthetik, sőt még a fővárossal is köthettek volna szerződést, csak fizetniük kellett volna. A fúrógép sincs attól betiltva, hogy közterületen tilos árulni, vagy osztogatni.)


- a rabszolgatörvény néven elhíresült rendelkezések tiltása a fővárosi cégeknek


- Ivókutak létrehozása a város forgalmasabb helyein


- új, környezetbarát gyomirtási eljárás bevezetése a fővárosi közterületeken


- Új Lánchíd pályázat kiírása (Mivel Tarlós is belátta, hogy nincs elég pénz az eredeti pályázat megvalósítására, teljesen új pályázatot kellett kiírni.)


- Megakadályozta a Lánchíd rohamos továbbamortizálását azáltal, hogy megtiltotta a tüzijátékot a Lánchídon, (amit Tarlós hagyott jóvá), csökkentette a hídon a sebességhatárt, és csak BKK buszok mehetnek át rajta a súlyosabb járművek közül. (Ezt Tarlós elmulasztotta, amivel szintén nagy mértékben felelős a híd állapotának romlásáért.)


- Új buszmegállók, sok helyen futónövényes árnyékolókkal


- A legtöbb városüzemeltetéssel foglalkozó cég összevonása


- felesleges/párhuzamos vezetői és felügyelőbizottsági pozíciók megszüntetése


- Tesztelés

- védőfelszerelés biztosítása orvosoknak, gondozóknak

- Fertőtlenítőtisztítások

(Ezek bizony jó esetben állami feladatok lennének még önkormányzati fenntartású intézményekben is.)


- Nyilvánosságra hozta a Pesti úti idősotthonban lévő gócpontot. Követelte azt, hogy kórházakból csak tesztelt gondozottakat engedjenek vissza, amit megtagadtak, mégis őt hibáztatták, holott teljesen helyesen járt el. Ezáltal az idősotthonok nagyobb figyelmet kaptak, nagyobb elővigyázatosság lett, sok gondozottat és gondozót megmentve ezáltal.


Mindezt úgy, hogy a Fidesz a főváros büdzséjének több mint 20%-át megvonta:

Iparűzési adó kiesése: 28 milliárd

Megemelt szolidaritási adó 26 milliárd

BKK jegybevételkiesés 20 milliárd

ki nem fizetett szemétszállítás 5 milliárd

megemelt közműadó 5 milliárd

fővárosi cégek bevételkiesése 4 milliárd

Ez együtt 88 milliárd bevételkiesést jelent, nagyságrendileg Budapest büdzséjének 20%-a. (Minden ötödik forint!)


Ebben nincs benne az, hogy a COVID miatt jelentős bevételkiesésük volt:

Kormánymegvonás nélkül is alaposan megcsappant az iparűzési adó

idegenforgalmi adó.


A helyzet az, hogy Budapest gazdasági helyzete már korábban, Tarlós idejében is fenntarthatatlan volt: elég csak arra gondolni, hogy valamikor a kormány átvállalta az önkormányzatok adósságát, aztán mégis jócskán sikerült felhalmoznia mindenféle híresztelés ellenére.

jan. 17. 00:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!