Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A mihazánk az egyetlen funkcio...

A mihazánk az egyetlen funkcionalitásában jól működő ellenzéki párt?

Figyelt kérdés

Félreértés ne essék,nem szimpatizálok velük, de jelenleg minden ellenzéki párt mást sem csinál, csak azt, ha a Fidesz mond valamit, ők az ellenkezőjét mondják, azaz semmi tényleges önállóság nincs bennük.


Nah most a mi hazánk nagyrészt nem a fidesz ellen van, de ha nekik nem tetsző intézkedések vannak, lásd vendéglátó helyek bezáratása, simán kampányolnak a kormány ellen is.Az ellenzéknek nem az a feladata, hogy egy bizar papagájként megismételje a kormány állításait, csak épp az állítások ellenkezőjét, hanemhogy kritikusan figyelje a kormányt, és ha valamivel nem értenek eggyet, akkor dobjanak be egy alternatívát, és kampányoljanak a saját alternatívájuk mellett.febr. 23. 00:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
68%
Nem,ott az MKKP is :)
febr. 23. 00:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
45%
Kár hogy a mi hazánkot a fidesz szülte...
febr. 23. 00:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
17%
Ott van még a Táncsics radikális balpárt illetve az ISZOMM is.
febr. 23. 00:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
0%
Mi köze ennek. Klímához?
febr. 23. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 A kérdező kommentje:
Politikai klíma.
febr. 23. 01:40
 6/15 A kérdező kommentje:
Jó de az mkkp az egy mém párt.
febr. 23. 01:42
 7/15 anonim ***** válasza:
51%

"Félreértés ne essék,nem szimpatizálok velük, de jelenleg minden ellenzéki párt mást sem csinál, csak azt, ha a Fidesz mond valamit, ők az ellenkezőjét mondják"

Abba mondjuk bele se gondoltál, hogy ez azért van mert esetleg a Fidesz mindent rosszul csinál, méghozzá szándékosan? Az ország a csőd szélén, milliók vannak pénz és munka nélkül, és ők most is Mészárosékat tömik milliárdokkal? A vendéglátósoknak meg semmi támogatás, mikor mind csődbe megy?

Vagy hogy Orbán most is adót emelget, meg a kínai ellenőrizetlen vacakkal akar oltatni amit Szijjártóval hagyat jóvá és nem az orvosokkal akik értenek is hozzá?

Esetleg hogy egyértelmá hogy a nép elégedetlen, de ő inkább megint konzultál, aminek semmi értelme?

A kaszinók azok nyitva lehetnek? Ott nem fertőz a vírus? Milliárdok az egyháznak meg a focinak, járvány idején?

Ezek közül melyikkel kéne egyetértenie épeszű embernek?

A Mihazánkat meg hagyjuk, már a kérdés is vicc, pont annyira ellenzéki párt mint amennyire a Jobbik kormánypárt kb... A funkcionalitásuk meg kimerül a homofóbiában, zsidózásban meg cigányozásban. Meg Dúró könyvdarálásában persze.

febr. 23. 02:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 Alex Fly ***** válasza:
43%
Nem. A mihazánk sz örök ellenzéki törpepárt... Nyugodtan hisztizhetnek, mi den felelősség nélkül - amíg ott ülhernek a Parlamentben...
febr. 23. 03:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

#7

Ez az abszulútista rosszhiszeműség amit álítasz.

Nem csak önzőnek, hanem egyenesen szándékosan kegyetlennek állítod be a kormányt.


Szerintem piszkosul kicsinyesek, és önző bagázs a FIDESZ, de az hogy mindent szándékosan rosszulcsinálnának olyan élethazugság, ami szembemegy a valóssággal.


Egy országot pár év alat bérmiféle igyekezett nélkül a földig lehet amortizálni, ehhez képest te szándékos amortizációról beszélsz, amivel szöges ellentétben áll a valóság, hogy az ország változatlanul működik.


Egyébként amiket elmondtál a mi hazánkról, az nem a funkcionalitás része, hanem az ideológiáé, és erre mondtam hogy nem szimpatizálok velük.

Viszont technikailag ők töltik be egyedül azt a szerepet amit egy ellenzéki pártnak be kéne töltenie.


Nem az ész nélküli uszítást és ellenség keltést, a folyton aláaknázát, és szándékos keresztbetevést, mert ezzel nem csak a mostani, hanem a jövőbeli kormányokat is ellehetetlenítik.


Egyszerűen nevetséges, hogy az „ellenzék” az eus üléseken Magyarország ellen uszítanak, olyan mértékben, hogy már más országok képviselőinek kell rendreutasítani őket a nevetséges koholt vádak miatt.Az a gond hogy lenne miért szidni a kormányt, csak az ellenzéki kamu vádak között a valódi kritikák elinflálódtak, beolvadtak a szarzuhatagba.


A kedvencem, amikor Fegyőr András az eu csúcs után kijelentette hogy Magyarország a fidesz miatt elvesztette az összes eus támogatást, mindezt úgy,hogy akkor kaptuk a legnagyobb támogatást.

Nahmost vagy ennyire gyökér és nincs képban, vagy egy hazug senkiházi, akit nem érdekel még a saját hitelessége sem, mert a lázításhoz arra nincs szügség.

febr. 23. 04:07
 10/15 anonim ***** válasza:
33%

Nem én írtam a korábbi kommentet, de lnéyegében egyetértek vele, így szeretnék én is reagálni a válaszodra.


"Ez az abszulútista rosszhiszeműség amit álítasz."

Ez abban az esetben igaz, ha az ötlet meghallgatása nélkül elvetjük. Nem tudom, hogy te mennyi követed a pártok nyilatkozatait, én az ATV-n néha átfutom az interjúkat, mert tudok mást csinálni miközben hallgatom, amit mondanak. Az ellenzéki pártok megindokolják, hogy miért nem értenek valamivel egyet és mi lenne az ő elképzelésük.

Az hogy te nem követed az ellenzéki politikusok megnyilvánulásait, az pedig a te hibád, és nem az ővéké.


"mindent szándékosan rosszulcsinálnának olyan élethazugság, ami szembemegy a valóssággal"

Én ezt máshogy mondanám. Nem rosszul csinálják direkt, hanem nem csinálják jól direkt.

Vegyünk egy példát, mert úgy egyszerűbb szemléltetni. Vegyük az autótámogatást, ami max 2.5 millió. Ez alapvetően egy jó ötlet is lehetett volna, mert vannak családok, akiknek nehezére esik kocsit venni.

Az egyik probléma ezzel az, hogy nem csak a nagy családoknak esik ez nehezére, hanem vannak ilyen kis családosok is, akiknek erre szükségük lenne.

A másik probléma pedig, hogy ehhez a támogatáshoz is kell önrész. Az MNB felmérése szerint a magyarok kétharmada kevesebb, mint 3 havi bérnyi félretett pénzzel rendelkezik. Ennyiből, illetve kevesebből nem fognak tudni élni a tényleg rászoruló családok ezzel a támogatással, de egy felső-középosztálybeli család, aki magától is meg tudná venni, annak "segít".

A probléma az, hogy ha hoznak egy intézkedést, akkor nem feltétlenül szándékosan rombol - mint az említett példában -, csak nem működik úgy, ahogy kellene egy támogatásnak, és ekkor mondhatjuk azt, hogy ez nem jó.


"Egy országot pár év alat bérmiféle igyekezett nélkül a földig lehet amortizálni [...] az ország változatlanul működik."

Ez így van. De mi történik, amikor a békát beleteszed a forró vízbe? Kiugrik. Mi a megoldás? Langyos vízbe teszed és elkezded forralni.

A helyzet ugyanez. Egyrészt, ahol a fidesz rombol, ott nem teszi túl gyorsan, hogy tényleg látványos leépülés legyen.

Másrészt, vannak területek, amik amúgy önmaguktól is leépülnek, ha nem foglalkozol vele, ilyen az egészségügy, ami folyamatosan romlik, de még 2010 előtt is romlott, szóval ez nem új legalább.

Harmadrészt, egy konjunktúrában, úgy, hogy az EU önti ide a pénzt. Nem kell nagy szaktudás ahhoz, hogy ne dőljön össze az ország 2 év alatt.

Viszont most járvány van, és ilyenkor szembejön az inkompetencia, amit most látunk is.


"Viszont technikailag ők töltik be egyedül azt a szerepet amit egy ellenzéki pártnak be kéne töltenie."

Inkább legkevésbé ők töltik be. Érdekes módon a mihazánk súlytalan témákban szólal fel. Ezt nem figyelted meg?

Amikor a fidesznek tényleg fontos valami, akkor abba nem áll bele komolyan a mihazánk.

Ezért ezt nem igazán lehet ellenzéki pártnak hívni, mert a rendszer alkotta maga ellen. Így mindig mutogathat egy pártra, hogy mekkora demokrácia van.


"Nem az ész nélküli uszítást és ellenség keltést, a folyton aláaknázát, és szándékos keresztbetevést, mert ezzel nem csak a mostani, hanem a jövőbeli kormányokat is ellehetetlenítik."

Egyrészt, ilyen nem történik. Nem ellenségkeltés megy, hanem tájékoztatás. Sajnos, az EU elég töketlen még, és nem nagyon hajlandó rendesen odacsapni pl. a szabály megszegésekért.

Másrészt, a jövőbeli kormányoket nem is lehetetleníti el. Egy kormánynak kb. egy délutánba tartani, hogy azokat a szabályok bevezessék, amiket jelenleg az EU hiányol, így semeddig nem tartani a szankciók feloldását elérni, ha ideáig fajulna a helyzet.


"Egyszerűen nevetséges, hogy az „ellenzék” az eus üléseken Magyarország ellen uszítanak"

A magyar kormány uszít az EU ellen a szabályok be nem tartásával. Velük beszéld meg. Számonkérni az ellenzéken azt, ami feljebb még AZ ellenzéki munkának hívtál, elég szánalmas.


"Az a gond hogy lenne miért szidni a kormányt, csak az ellenzéki kamu vádak között a valódi kritikák elinflálódtak, beolvadtak a szarzuhatagba."

Mondanál ilyet, mert én még nem hallottam olyan vádat a fidesszel szemben, ami valamilyen oknál fogva nem állta meg a helyét. Azért mert valaki azt emeli ki, hogy pl. nem veszik komolyan a járványt, nem törpül el az, hogy meglopják az országot, mivel mindkettő probléma, és ezért nem ki kell emelni 1-2 komoly ügyet, mert akkor azt hinnék csak az a baj. Hangoztatni kell kivétel nélkül az összes hibájukat.


"A kedvencem, amikor Fegyőr András az eu csúcs után kijelentette hogy Magyarország a fidesz miatt elvesztette az összes eus támogatást, mindezt úgy,hogy akkor kaptuk a legnagyobb támogatást."

Tekintve, hogy sokkal nagyobb összeget kaphattunk volna, ha az elmúlt évek ügyei nem voltak, így akárhogy nézzük, FeGyőrnek bizonyos szinten igaza volt.

Ha tudod, hogy a tárgyalásnak mi volt a menete, akkor tudnád, hogy a fidesz szarul jött ki abból a helyzetből, és semmi lényegit nem sikerült elérnie.


"Nahmost vagy ennyire gyökér és nincs képban, vagy egy hazug senkiházi"

Tekintve, hogy láthatóan te nem vagy képben ezzel, vagy hazug senkiházi vagy, így szerintem tárgyaljuk meg a te esetedben először és utána beszélünk arról, hogy mi a baj FeGyőrrel.

febr. 23. 04:45
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!