Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért Jakab Péter Jobbikja és...

Miért Jakab Péter Jobbikja és nem Toroczkai László Mi Hazánk Mozgalma erősödik nagy mértékben? A magyar választók miért a köpönyegforgató politikusoknak hisznek?

Figyelt kérdés

Toroczkai elvhűen politizál, az maradt aki volt, a pártja viszont lassan mérhetetlenné válik.

Jakab összefogott Gyurcsánnyal és a szélsőséges-liberális Momentummal, mégis egyre jobban erősödik.

Miért van ez így?2021. márc. 10. 17:13
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
86%
Mert az emberek Toroczkaiban és a partjában a kőkemény szélsőségeseket látják.
2021. márc. 10. 17:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/48 anonim ***** válasza:
70%

A szélsőségeknek (szibériai rabtartás, stb.) nálunk nincs keletje. Ezért próbált fordulni a jobbik is annak idején, mert látták, hogy egyébként beszorulnának az adott támogatottságba.


A jobbiknak nem sikerült, viszont a korábbi útjuk továbbra is limitált. Toro is kehes lovon akar vágtázni.

2021. márc. 10. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/48 hypno ***** válasza:
64%

Toroczkai a szélsőséges fidesz szekerét tolja - cserébe kap médiafelületet

az orbánistáktól -, mert jó neki az őfelsége ellenzéke szerep.

2021. márc. 10. 17:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/48 hájaaa ***** válasza:
61%
Anno az MSZMP-nek volt egy "ellenzéke" a Hazafias Népfront, most ugyanez van, a Fidesz ellenzéke a mihazánk...
2021. márc. 10. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/48 anonim ***** válasza:
89%

Aki régen jobbikos körökben mozgott, tudja, hogy az "igazán radikálisok" mindig is kisebbségben voltak a Jobbik szavazótáborában. A többségük nem akart kilépni az EU-ból, nem akart könyveket daráltatni. A jobbikosok többsége azért volt jobbikos, mert:

-Elege volt abból, hogy a baloldal sárba tiporja és kigúnyolja a számára szent értékeket

-Új arcokat akart a Parlamentbe a régiek helyett

-Cigány-magyar együttélés problémája


Na most már még a dohánybolt is nemzeti, a határon túli magyarokat támogatják, a közbiztonság valamivel jobb, munkanélküli segély helyett kell menni közmunkára, stb. Magyarán ki lett fogva a szél a nemzeti radikalizmus zászlójából, még ha a jobbikosok sok mindent máshogy is csináltak volna. Nem csak ki lett fogva a szél, hanem az utcai, forradalmi csomagolás helyett egy kommerszebb, szélesebb tömegek számára elfogadható csomagolást kapott. Azt is taktikusan csinálja a Fidesz, hogy pl. az abortuszt egy virtigli konzervatív ellenezné, de nem változtak a magyar abortusztörvények, mert a társadalom többsége ebben nem konzervatív. A Mi Hazánk viszont a Fidesztől jobbra akar elhelyezkedni, ők beleálltak ebbe a kérdésbe. Ugyanez igaz az EU-ból való kilépésre, hogy a társadalom döntő többsége nem támogatja, a Mi Hazánk magára vállalta.

2021. márc. 10. 17:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/48 anonim ***** válasza:
92%

#5 vagyok


Hogy Toroczkai László mindig is ugyanazt képviselte volna, amit a kérdező állít. Teljesen világos volt ugyanis, hogy Vona Gábor mit üzent, amikor néppártosodásról beszélt, a mostani mi hazánkos bagázs pedig a végigasszisztálta Vona Gábornak a 2018-as választási kampányt! Ezt kettő módon lehet interpretálni.


1. lehetőség az interpretációra: Ha Vona néppártosodása bejön, akkor az is jó, de mivel Vona megbukott, így nagyon szívesen készen álltak átvenni az irányítást a Jobbikban (nem sok szavazaton múlott, hogy ne Toroczkai legyen a Jobbik új elnöke). Azok a NÉPPÁRTOSODOTT, az LMP-vel és Momentummal koalíciós kormányzásra készülő Jobbik színeiben a Parlamentbe jutott képviselők is érdekesek, akiknek valahogyan a választás után, a biztos országgyűlési pozíció birtokában jutott eszébe, hogy a néppártosodás árulás, a radikalizmus a jó, és ki kell válni a Jobbikból.


2. lehetőség az interpretációra: Tényleg hiteles Toroczkai (és társai), csak annyira szuper jó csapatjátékosok akartak lenni a 2018-as választási kampányban, nem akartak ártani Vona Gábornak.


Mindenki maga döntse el, hogy neki melyik a hihetőbb verzió!

2021. márc. 10. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/48 anonim ***** válasza:
28%
Mert a Mi Hazánkkal ellentétben a Jobbik számottevő támogatást kap mind anyagilag, mind a média által.
2021. márc. 10. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/48 anonim ***** válasza:
19%

Már a kérdés sem igaz.

A Jobbik 2015 óta folyamatosan zsugorodik.

2018-ban volt egy minimális erősödése, köszönhetően, hogy Simicska felvásárolta őket, de akkor meg kiszakadt belőle a Mi Hazánk.


Éppen ez az eset világít rá arra, hogy a Momentum mögött mekkora tőke lehet.

2021. márc. 10. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/48 anonim ***** válasza:
68%

A Mi Hazánk nem annyira a szélsőjobb mint sokan hiszik, manapság nem is férne bele egy Európai Uniós ország vezetésébe egy túlzottan jobb oldalra eső párt és ezzel Torockai László is tisztában van.

Őszintén, én mint volt Jobbikos szavazó Vona Gábort támogattam volna 2016-ban, de mivel nem nyertek a választáson Vona lemondott és a Jobbik egyre gyengült, most Jakab Péter alatt undorodom tőlük, valami elképesztően unszimpatikus párttá váltak, gyakorlatilag ide-oda lehet őket rángatni ők továbbra is azt hiszik hogy jó úton haladnak.

Ezzel szemben a Mi Hazánk, avagy a jobboldali ellenzék mondhatni megtartotta a Vona Gábor-féle Jobbik elveit, sőt a bal oldali ellenzéktől igyekezett távol maradni és ennek fényében sikerült megőrizniük a "függetlenségüket". Ha belegondolunk 2006-ba Gyurcsány oligarchái, most pedig Orbán oligarcháiról lehet beszélni, nekem mindkettőből elég, ide hazafiság kell, becsület nem pedig rablás és a gazdagok gazdagítása.


Ha nem is nyer a Mi Hazánk 2022-ben, legalább adjuk meg nekik az esélyt hogy erősödhessenek. Én jelenleg így látom.

2021. márc. 10. 18:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/48 anonim ***** válasza:
92%

Vona pálfordulása -Simicska támogatása, s baloldali szavazók megnyerése érdekében- sokakat elfordított a Jobbiktól -többet vesztettek, mint nyertek.

Vonában ma már csak egyet becsülök: megígérte, ha nem nyernek, lemond. És megtette. Nem sok politikus képes erre.

Talán jobb lett volna, ha marad.


A Vona utáni további balra tolódás, majd egy píréz elnökké választása a hagyományos jobbikosokat végleg eltávolította vagy így, vagy úgy. A korábbi szélsőségesebb oldal végülis megalakította a Mi Hazánkat és sajnos néhány programontjukkal túllőnek a célon.

2021. márc. 10. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!