Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerinted is beérett a fidesze...

Szerinted is beérett a fideszes trollgépezet?

Figyelt kérdés

Egy időben még nyilvánosan is kerestek "a kormány érdekeit, intézkedéseit védő" kommentelőket. Azóta exponenciálisan nő a számuk.

Olyan oldalak, ahol 2020-ig még ha hajszálnyival, de inkább ellenzéki vélemények voltak többségben, vagy egyensúly volt, most már egyértelmű a hangos fideszes többség.

Tele vannak velük a nem kormánypárti internetes felületek fórumai.


Itt is megfigyelhető, hogy most már egyértelműen a fideszes hangok vannak fölényben.

Ezt néhány kérdés alatt igyekeznek tagadni és még az ellenzékiekre próbálják rákenni, hogy az ellenzéki kommentelők vannak itt ezerféle reggel és hogy proliként viselkednek.

Pedig gyakrabban szoktam látni olvasni eseteket, amikor a fideszes fenyegetőzött, hogy megkeresi az illetőket a haverjaival, vagy, hogy maga a fideszes zavarodott bele, hogy mivel jelentkezett be az ezek szerint sok regje közül - biztos megügyeskedi valahogy az ip cím védelmet -, élőben lehetett látni, hogy ugyanakkor megjelent egy új felhasználóval és azzal is kezdte ugyanabban a stílusban - és már nem politikáról szólt az egész, hanem szitkozódásról. Ez gyakran lezajlott már.

Az ilyeneknél mindig direkt csak olvasok és nem szólok hozzá. Szerintem a többiek, az okosabbak sem akarnak már az ilyenekbe belekeveredni. Sokan biztos vagyok benne, hogy ezért nem szólnak hozzá olyan kérdésekhez, ahol egyértelmű, hogy fideszes tette fel a kérdést, és ha még normális is – ami egyre ritkább -, ott vannak ezek a fideszes trollok, mert úgyis csak szidalmazás lenne a vége. Ezért nem csak a fideszes trollok szaporodnak, hanem az ellenzékiek fogynak. Néhány év és az ellenzékiek saját zárt fórum buborékokba kerülnek, ahova szintén igyekeznek majd bejutni a fideszesek, hogy bomlasszanak, mint a vírus a sejtekbe, ezért ha így megy tovább, akkor évek múlva az ellenzékiek közül is csak a trollok – nem is biztos, hogy ellenzékiek - fognak párbeszédet folytatni a fideszes trollokkal. Meg fog szűnni az értelmes, konstruktív párbeszéd az országban. Mert a politikai párbeszéd egyértelműen az internetre tevődött át. Már a fogyatkozó ellenzéki újságok sem támadják, vagy kritizálják bátran a kormányt, többségük kapott egy ultimátumot, hogy egy határt ne lépjenek át, különben őket is elfoglalják. Az ellenzéki politikusok akciói is már csak baráti vállsimogatások. Nem látom a határozottságot bennük. Az utolsó igazi kritikusok már csak maguk az emberek és őket készülnek elhallgattatni. Minden országnak, attól függetlenül hogy milyen kormánya van, szüksége van a kritikus hangokra. Mert a hibáknál ők mondják meg, hogy mit és hogyan kellene csinálni.

Csak az elmúlt napokban, a kritikus hangok mondták meg, hogy oldják meg az építőanyag drágulásokat, a pályázati rendszer problémáit hogyan küszöböljék ki és az ők hatására hagyták jóvá, hogy kaphasson harmadik oltást, aki kéri. De még mindig van sok és nagy probléma, amit valahogy a kormány nem lát át, de mások igen. A kritikusok nélkül idővel még a leghűbb fideszeseknek is elkezdenének gondjaik lenni a rendszerükkel, már nem lenne senki, aki használható javaslatokat tesz és jelzi a hibákat. Akkor már teljesen egy önkényes rendszer épül majd ki és nem lesz érv, hogy mert Szingapúrban ez milyen jól működik - a szingapúri és a magyar gazdaság ég és föld -, vagy hogy a sátáninak mondott progresszívakat ellensúlyozni kell az erősen konzervatív oldalról - ami már átesik a ló túlsó oldalára és elnyomnak, elhallgattatnak mindenkit, aki ellenkező véleményen van. Minden csak a kritikusok miatt és a hibák javítása által lesz jobb. Te magad is, akinek az első kritikusai a szülei, utána a barátai, a tanárai. A politikai rendszereknek is létszükségletei a kritikusok és ahelyett, hogy küzdenének ellenük, meg kellene fogadni a szavukat és javítani. Mert mindig van mit.júl. 17. 09:11
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

30: Nem minden provokáció, ami neked nem tetszik. Nem provokációs céllal írtam a kérdést. Semmi hazudozás nincs benne.

De látod, azonnal eljutottál a személyeskedésig, ami a trollok egyik fő jellemzője (Nem lennék meglepve ha ez valami alucsákós elmebeteg kényszeres hazudozása lenne.). Eleve igazolod a kérdést, ha nem vetted észre.

Fátylat rá, folytassuk az agymosottnak titulálással. Itt egy szó nem volt részemről agymosásról, fent leírtam világosan, hogy szerintem különböző okokból szavaznak a Fideszre a szavazói. Ha már említetted, bizonyára vannak közöttük olyanok is, akik a propaganda hatására. Ezt mindenki maga tudhatja, hogy mire miért szavaz, mi mellett kötelezi el magát.

júl. 17. 12:43
 32/47 anonim ***** válasza:
28%

Nincs energiám arra, hogy kimerítően leírjam, hogy miért nem értek veled egyet kérdező, mert estig itt gépelnék, de röviden-tömören:

- Nincs és soha nem is volt konstruktív, értelmiségi, ellenzéki kommentelő tábor.

- Ha valakit eltántorít az a véleménye leírásában, hogy nem áll mögötte a többségi vélemény, akkor az a valaki csessze keresztbe magát és takarodjon el (bocsánat a primitívségért), szerintem a gerinctelen birkaság ott kezdődik, amikor te a közösségnek akarsz megfelelni. Persze, fontos a visszajelzést is nézni, érdemi kritikát elfogadni, hibáidat javítani, de a gyalázkodó lepontozókat nem kell eltántorítsanak. Volt olyan, hogy egy kisregényt írtam, egyetlen visszajelzést nem kaptam rá, csak egy olyat, hogy az O1G s*ggnyaló bérkommentelője vagyok, én 0%-ot kaptam, ő 100%-ot. A support szerencsére eltakarította a kommentjét. Ha neked nem tetszene az, ha veled történne ez, akkor talán az eddigiekhez nem kellett volna tapsolni.

- Tele van a postaládám gyalázkodó, gyűlölködő privát üzenetekkel. Valamiért sokan azt hiszitek, hogy azért, mert mi jobboldaliak nem hisztizünk épp annyit a trollok miatt, a gyalázkodók miatt, a zaklatók miatt az azért van, mert a ti közösségetek jobb, holott én egyszerűen letojom az ilyen embereket és nem azzal akarok foglalkozni, hogy mennyire megbántottak engem és hogy zaklatnak a csúnya ellenzékiek.

- Felfújtatok egy hatalmas lufit, amit arra alapoztatok, hogy az ellenzékiek az értelmiségiek, a szellemi fölénnyel rendelkezőek míg a Fideszesek a buta, hülye prolik, akiket krumpliért megvásároltak, és a tv előtt nézik az M1-et, ami mossa az agyukat. Hát most szétrobban ez a lufi szépen-lassan, és sokaknak nagyon nem tetszik, hogy a telexes birkanyáj közé betéved 1-2 egyet nem értő vagy hogy az eddigi többségből kisebbségben kell védeni az álláspontotokat. Akinek tiszta a lelkiismerete, az nem szorul rá a birkanyájjra, aki bólogat a 444-ről ctr+c; ctrl+v-vel írt véleményére.

- A konstruktív kritika műfaját pedig nem a Fidesz gyilkolta le. Nézz meg egy Szabó Tímeát vagy egy Jakab Pétert, hogy hogyan beszél a parlamentben. Vagy itt is az ellenzéki kommentelőket, akik szerénységgel nem tudják kifejteni az egyet nem értésüket, hanem bele kell azt kényszeresen csomagolják egy O1G, k*rva minden Fideszes g*ci keretszövegbe. Vagy pl. ott van a másik gyönyörű csoport, a Pesten hallottam, ahol csak ellenzéki véleményeket engednek ki, de abból még olyanokat is, hogy találtam egy 1000 forintost, amin azt írta, hogy O1G xDxDxD. Siratjátok a konstruktív kritikát, de annak a "megölésében" főszerepet vállaltatok (már ha besorolhatlak az ellenzéki "közösségbe).

júl. 17. 13:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/47 anonim ***** válasza:
67%

Én még értelmes, érvelő fideszes válaszolót nem láttam, inkább a hazugságokat, rágalmakat nyomjátok ezerrel. Véditek a védhetetlent, aztán amikor már nagyon kilóg a lóláb, akkor jön a "gyúcsány akarta idehozni a fúdánt" szintű agyhalott óbégatás. Szóval ha valakinek nem kéne szidni a másikat, az a fideszes tábor. Szálka-gerenda, eh?


Naponta törölnek olyan színvonalas, fideszes kommenteket, amiket 1,5-2 pipás szerencsétlenek okádnak ide, és én jelentem. Képzelem, hogy hányat nem látok, és hány további ilyen lehet még. :)


Nem hisztiztek annyit? Hiszen minden nap idesírjátok hogy "lepóntóz a gonosz balóldal" szip-szip! Azon el sem gondolkoztok, hogy ha nem írnátok le objektíven nézve, egyszerűen ellenőrizhető hazugságokat, akkor nem lennétek lepontozva? Az általam korábban említett jobboldali válaszoló azon veszett össze egy agyhalottal, hogy az origo lehozott valami olyat, hogy Dobrev nem szurkol a magyar válogatottnak. Válaszolónk szerint az origónak nem kéne hinni, és ennek az állításnak az ellentétét kép bizonyítja. Agyhalottunk szerint a kép photoshop, és az origónak van igaza. Nehéz ezzel a szellemi fölénnyel mit kezdeni... 🤣


Milyen lufi? Szavaz értelmes ember olyan pártra, ami éjjel-nappal harcol, hol a Brüsszel, hol a migráns, hol a Gyurcsány, hol a Soros ellen? Most meg a b*zik jönnek. Elárulok egy hatalmas titkot: nem, normális ember nem szavaz erre az elmebetegségre. A százmilliárdos vagyont összeharácsoló gázszerelő és társai már csak hab a tortán, komolyan, az a legkisebb probléma, amikor ilyen szinten átmosták az agyatokat. Tudod kik szavaznak a Fideszre? https://www.youtube.com/watch?v=5X3hKKwArxs


Konstruktív vitát akarsz? Boldog karácsonyt! Hazudozz csak tovább!

júl. 17. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/47 A kérdező kommentje:

32: A fideszes oldalról is bőven a néhány szavas szitkok, a szarkazmus érkezik. Az egyes táborok talán így értik meg egymást. De látod, nem az ellenzéki tábor a lenéző, mert amíg én csak trollokról írtam és valahol azt is megjegyeztem, hogy léteznek értelmes fideszesek, te az ellenzéki tábort ledegradálod. Vagy csak nem akarod meglátni a konstruktív kritikákat. Mint írtam, vannak ilyenek és még a kormány is megfogadta a tanácsokat - még ha teljesen a saját érdemének is beállítva. Ezeket a szerinted nem létező értelmiségi, konstruktív ellenzéki tábor javasolta. Lehet erre is azt válaszolni, hogy hazugság. Persze, minden hazugság, csak a fidesesek a nagy igazmondók. Akkor lehet, hogy az ég sárga, a fű is kék, ha azt mondják, a többi aki máshogy látja, mind gonosz ármánykodó.


33: Én láttam, csak ritkán van értelmes beszélgetés. Sajnos ezeket a beszélgetés kezdeményeket áthatja a gyűlölet, vagy akár csak az ellenszenv. Ellenszenv van ellenzéki oldalon is. A különbség az, hogy az ellenzék csak a Fideszt nem bírja, a Fidesz viszont mindenki mást utál.

júl. 17. 13:56
 35/47 anonim ***** válasza:
25%

"minden nap idesírjátok hogy "lepóntóz a gonosz balóldal" szip-szip"


Engem nem érdekelnek a lepontozók, pont ezt írtam le. Sőt, mikor látom, hogy valaki ennyire kikel magából és apait-anyait belead egy ultimate gyűlölködő, személyeskedő troll kommentbe, az csak mégjobban meggyőz arról, hogy milyen nem akarok lenni és hogyan nem akarok másokkal beszélni.


"Szavaz értelmes ember olyan pártra..."


Egyrészt mindenki valaki ellen szavaz, másrészt én megértem azokat, akik az ellenzékre szavaznak. Az, hogy te ennyire fekete-fehéren látod a dolgokat inkább arról árulkodik, hogy nem tájékozódsz eléggé sok helyről és nem próbálod eléggé megérteni azt, hogy mások miért nem úgy gondolkodnak, mint te.

júl. 17. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/47 anonim ***** válasza:
33%

Kérdező, ezt inkább ne erőltesd. Ugyan azt a primitív, kocsmatöltelékekre jellemző mondanivalód ismételgeted újra és újra.

Előttem már leírták, hogy a konstruktív vitát, ti magatok nyúztátok szét, és aljasítottátok le. Ez vitathatatlan. Az nem szellemi fölény, hogy midenre csak 2-3 tapló szövegetek van: Orbán, krumpli, agymosás.

Szokjatok hozzá, hogy egyre többen nem kérnek az ilyen szövegelésből, az embereknek elege van belőletek. Amit főztetek, fogyasszátok.

júl. 17. 21:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/47 anonim ***** válasza:
63%
Attól még, hogy előtted leírták, még nem lesz igaz. Az emberek többsége pedig soha sem volt fideszes, és soha sem lesz. Boldog karácsonyt! :)
júl. 17. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 38/47 anonim ***** válasza:
86%

Mi a hazugság, hogy az emberek többsége soha sem volt fideszes? :)

Sose szabad fullba nyomni a kretént!

júl. 17. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 39/47 anonim ***** válasza:
22%

Na ezért ne vitatkozzatok ellenzékiekkel. Elég egy sértődés, és nem csak a te halálod kívánják priviben, hanem a gyerekeidét is. Köszönöm kérdező és kedves kis barátai, jogi lépéseket fontolgatok, ha már gyerekeket is fenyegettek priviben.

Ez undorító húzás volt tőletek.

júl. 18. 00:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 40/47 A kérdező kommentje:

36: Honnan tudod, hogy mi egy kocsmatöltelék mondanivalója?

A konstruktív vitát éppen most, te zúzod szét tereléssel, kocsmatöltelékezéssel. Még mindig nem veszed észre magad. Helyette újra igazolod a kérdésemet. Köszönöm.


37: Igaz, hogy az eddigi statisztikák szerint a 9,7-ből 2,5 - 3 millió a Fidesz szavazó. Ellenben nem az összes magyar határozza meg azt, hogy melyik párt kormányozzon, hanem a szavazó korú magyar állampolgárságú népesség azon része, amely él - és élhet - a szavazati jogával. Nagyjából a népesség fele. Amelyik párt a legtöbb szavazatot kapja ebből a halmazból, az fog kormányozni. Az állampolgárok körülbelül negyedének köszönheti meg a legtöbb szavazatot begyűjtő párt - vagy pártok -, hogy kormányozhatnak.

A nagy viták akörül vannak, hogy a nem szavazók melyik oldalon állhatnak. Szerény véleményem szerint a nem szavazók nagyon kis része nem tudja megoldani, hogy szavazzon, a többi egyik lehetőséget sem látja a szavazatára érdemesnek.


38: Ezt másnak írtad, de illendő viszonozni az elköszönést, elvégre az én kérdésem alatt van. Neked is szevasz.


39: Erről a 37-ben írtam.


40: Biztos nem írtam neked semmilyen fenyegetést. Nem az én stílusom. Kaptam már, tudom milyenek az ilyenek, soha nem veszem komolyan.

Részemről még sértődés sincs, mert megszoktam a trollokat és még jól is jön, ha igazolják a téziseimet. Ezt örömmel meg is szoktam köszönni.

A válaszolókat nem ismerem, ezért nem lehetnek a barátaim. Szerintem a válaszolóktól sem kaptál semmilyen privát üzenetet, mert annyira semmi nem durvult el, bármennyire is szeretnéd ezt elérni. Más kérdések alatt sokkal hevesebb viták vannak.

Esetleg egy másik trolltól kaphattál - egymást trollkodjátok meg. Vagy egyszerűen nem igaz, amit írsz.

Ha mégis, akkor ne fontolgasd, hanem tedd meg a jogi lépéseket. Írj az oldal üzemeltetőinek, kérd ki a privát üzenetet író adatait, keresd meg a címhez tartozó szolgáltatót és tőle kérd el, hogy mi a neve és hol lakik. Ha VPN-t használ, akkor előbb azt a szolgáltatót keresd fel. Ha onnan sincs adat, akkor az email címének szolgáltatójához adj be adatigénylési kérelmet és ha szerencséd van, találsz egy nyomot, ami elvezet a tetteshez. Ne felejts el képernyőképet készíteni az üzenetről. Mindent nyomtass ki.

Ezekkel az adatokkal menj el az ügyvédhez, vagy fáradj be a településed területi bíróságára, ahol hetente van egy olyan nap, amikor az ott dolgozó jogászok fogadóórát tartanak és ingyen megírják a beadványt, befizeted az illetéket, utána már csak várnod kell az idézésre.

júl. 18. 09:18
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!