Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A KDNP ahelyett, hogy a...

A KDNP ahelyett, hogy a szegényeket támogatná, inkább vadászati világkiállítást rendez 80 milliárdért?

Figyelt kérdés
A kormány zsidó-keresztényekről beszél, magukat értenék alatta? Mikor azt mondják 400 millióba lesz a kiállítás, már 80 milliárdnál tart, és a kertészeti egyetemistákat ingyen dolgoztatják? 80 milliárdba zsebpénz már nem fért bele?

aug. 30. 06:58
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
71%

80 milliárd közpénz*


Egy ilyen hülyeségre.

aug. 30. 08:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/25 anonim ***** válasza:
28%
Láthatjátok, hogy valóban keresztény a kormány. A kedvenc hobbijaira költ a foci, vadászat, eukarisztia (kereszténység). Lám lám tévedtetek ellenzélkiek
aug. 30. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/25 anonim ***** válasza:
22%
Minden országban mindig vannak szegényebbek is, ettől még nem állhat le az élet.
aug. 30. 09:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/25 anonim ***** válasza:
79%

Magyarország az eu-ban az 1ik legszegényebb.


Nem az a lényeg hogy vannak-e szegények. Hanem az hogy semmire sincs pénz, közben az uralkodók a lopott pénzből dőzsölnek.

A kórházban meg 10 éve nincs pénz ajtóra stb.

aug. 30. 09:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/25 anonim ***** válasza:
86%
Hetes tökéletesen összefoglalta. A narancsbanda nem keresztény és közük sincs a hithez. Ők a pénzt imádják.
aug. 30. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/25 anonim ***** válasza:
90%
Igen! Látja mindenki! Puskás stadion 200 milliárdért,ezekre futja.az öregségi nyugdíj meg havi 28 ezer.
aug. 30. 09:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/25 anonim ***** válasza:
86%

Az a baj ezzel a vadászati kiállítással, hogy közben megszüntették legalább két fenntarthatóságra és környezetvédelemmel foglalkozó dolgot 2010 óta: Nincs jövő nemzedékek biztosa és nincs környezetvédelmi minisztérium és nem fontos a Velencei-tó megmentése? Tényleg ez kell nekünk? Magyar Aral-tó?


Egyébként meg ha arra az egyetemre járnék, de szerencsére nem járok, akkor se kötelezhetnének erre: Mondják, hogy ez egy olyan önkéntes munka, amin kötelező a részvétel. Aha itt üti egymást a két mondat, önkéntes tevékenység amit én választok és döntök el, hogy heti hány órát szánok rá.


Egyébként igaza volt az Adom diákmozgalom képviselőjének. Én mikor 27 évesen visszamentem mesterképzésre és úgy döntöttem, hogy vidékiként Budapestre költözök a tanulmányaim miatt, akkor egyből munkát kerestem: 3 nap kellett bejárnom az egyetemre, maradék 4 napot dolgoztam.


Egyszóval nem értem rá volna, ilyen elvárt önkéntes munkára már akkor sem. Mert igaz, hogy állami ösztöndíjasként nem kellett tandíjat fizetnem, de ott volt a megélhetési költség, a kollégiumi díj, stb...


Volt kötelező szakmai gyakorlatom is, de például hiába találtam volna egy olyan helyet, WWF-nél amit diákmunkában is hírdettek, hogy kombináljak, de nem tudtam összehozni, mert szakmai gyakorlattól külön vették. Így aztán mentem máshová szakmai gyakorlatra.


Nincs olyan, hogy elvárt önkéntes munka, ingyen pénzért, a szülők meg nem feltétlenül támogatnak, én se vártam el anyámtól...

aug. 30. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/25 anonim ***** válasza:
78%
De, orbánisztánban van olyan hogy kötelező önkéntes munka, mert az utolsó fillért is el akarják lopni.
aug. 30. 11:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/25 anonim ***** válasza:
12%

Tetszik hogy próbáltok hergelni szakmai gyakorlat ügyében, csak ebben IS megint úgy jártok, mint Ági a csukott ajtóval - pofával rohantok bele és nagy lesz a csattanás.

A szakmai gyakorlat EDDIG IS KÖTELEZŐ VOLT! Eddig is szorgalmi időben kellett letöltenie a hallgatóknak, eddig is az intézmény szabta meg hogy mikor és hol kell eltölteni és mennyi ideig kell tartson. A hallgatóknak EDDIG IS BENNE VOLT A SZERZŐDÉSÉBEN.

Ebben a tanévben ez a gyakorlat a vadászati kiállításon lesz, tavaly máshol volt, jövőre máshol lesz.

Itt van a hallgatói szakmai gyakorlatokra vonatkozó szabályzata az egyetemnek:

[link]

"2. §

(1) A szakmai gyakorlat célja, hogy a hallgatók a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen, munkakörben képessé váljanak az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolására, elsajátítsák a szakma-specifikus anyag-eszköz-technológiai, illetve módszertani ismereteket és ezekkel összefüggő gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert. A szakmai gyakorlat további célja, hogy fejlesszék a szakma gyakorlásához szükséges munkavállalói kompetenciáikat, képessé váljanak a munkafolyamatokban a személyi kapcsolatok kialakítására és együttműködésre, a feladatmegoldásokban az értékelő és önértékelő magatartás tanúsítására, az innovációs készségük fejlesztésére.

(2) A szakmai gyakorlatok időtartamát a felsőoktatási szakképzési, az alap-, a mesterképzések, valamint az osztatlan képzések képzési és kimeneti követelményei írják elő.

... (4) Alap-, mester- és osztatlan képzésekben – képzési terület sajátosságaitól függően – a szakmai gyakorlatok időtartama és jellege eltérő. ...

(6) A szakmai gyakorlatok időtartamát és teljesítésének időszakát a tanév időbeosztása, valamint a mintatanterv határozza meg. A szakmai gyakorlatokat lehetőség szerint a szorgalmi időszakra kell szervezni, kivéve azokat a gyakorlatokat, amelyek jellegükből adódóan ettől eltérő – a tantervben rögzített – időszakban sajátíthatók el. A teljes gyakorlatot minden esetben a következő félév első napjáig, az előírt dokumentumok benyújtásával le kell zárni. A szakmai gyakorlatok tantervben előírtnál korábban történő teljesítését a hallgatónak kérelmeznie kell, melyhez a szakfelelős előzetes írásbeli engedélye szükséges.

(7) A szakmai gyakorlat sikeres teljesítése a végbizonyítvány feltétele, ezért a gyakorlat tantervben előírt teljes időtartamának letöltése kötelező. "

Az egyetem honlapján külön szerepel is a szakmai gyakorlat:

[link]

"A szakmai gyakorlat a képzésnek azon része, amely a felsőoktatási szakképzés, az alapképzési, a mesterképzési szak képzési és kimeneti követelményeiben meghatározott időtartamban a szakképzettségnek megfelelő munkahelyen és munkakörben lehetőséget nyújt a megszerzett tudás és a gyakorlati készségek együttes alkalmazására, az elméleti és gyakorlati ismeretek összekapcsolására, a munkahely és munkafolyamatok megismerésére, a szakmai kompetenciák gyakorlására.


A szakmai gyakorlóhely azon jogi személy, gazdálkodó szervezet, amely felsőoktatási szakképzésben, alapképzésben vagy mesterképzésben a felsőoktatási intézménnyel kötött együttműködési megállapodás, valamint a hallgatóval az Nftv. 44. § (1) bekezdés a) pontja szerint kötött hallgatói munkaszerződés alapján, az egybefüggő szakmai gyakorlatot biztosítja, és amelyet az Oktatási Hivatal a felsőoktatási intézmény adatainál szakmai gyakorlóhelyként nyilvántartásba vett."

De hát szépen megmutattátok milyen amikor egy hülye okoskodik.

aug. 30. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 20/25 anonim ***** válasza:
70%

A szakmai gyakorlatot a hallgató maga választja ki utolsó, és nem az egyetem dönti el, hogy neked kötelező önkéntességbe oda kell menned.


Intézményi Kommunikátor hallgatóként pl ajánlották, hogy rendőrségnél legyek szóvívő gyakornok, nemet mondtam, helyette mentem egy helyi közéleti laphoz..


Szociológus hallgatóként is volt második félévben egy szakmai gyakorlati helyeken bemutató óra mindenhéten máshelyre mentünk.


Utána harmadik és ötödik félévben kötelező szakmai gyakorlati helyet választhattunk az előbbiekből, és nem jelölték ki nekünk. Így kerültem kapcsolatba a Revita Alapítvánnyal és a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel.


Turisztikai szervező képzésen is én választottam ki a gyakorlati helyet, humánökológusként is egy listából néztem ki.

aug. 30. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!