Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Van, aki szerint a Momentum a...

Van, aki szerint a Momentum a fiatalok pártja, van, aki szerint Márki-Zay nagyon népszerű a fiatalok körében, de van, aki szerint a Fidesz a legtámogatottabb párt a fiatal korosztályban. Akkor kinek van igaza?

Figyelt kérdés
2021. okt. 28. 19:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%
Nyilván a fiatalok leginkább liberálisok, ez mindig is így volt és lesz.
2021. okt. 28. 19:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
68%
Konzervatív szemlélet inkább a középkorú és az idősebbek közt dívik.
2021. okt. 28. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

Erről egy helyzetelemzés itt:


[link]

2021. okt. 28. 19:50
 4/12 anonim ***** válasza:
80%

- A Momentumnak nincs nagy támogatottsága, eléggé rétegpárt, támogatóinak nagy része fiatal. De mivel kicsi a szavazótáboruk (a fideszhez képest mindenképpen), számszerűen nem őket támogatja a legtöbb fiatal, a támogatottságukat vizsgálva viszont ők vannak többségben.

- A fidesznek nagyon sok szavazója van, többségük középkorú vagy idős. De a nagy számok alapján több fiatal szavazójuk is van. Nekik nem a fiatal szavazók a fő bázisuk, viszont ennek ellenére a fiatalok közül is többen támogatják, mint a Momentumot.

- MZP-nek pedig nincsenek fiatal szavazói, effektíve szavazóbázisa sincs, mert aki rá szavazott az előválasztáson, nem biztos hogy MZP programjával ért egyet. Itt azok a fiatalok mozdultak meg, akiknek elegük van már Orbánból és Gyurcsányból is, és eddig nem láttak alternatívát. Ők nincsenek többségben, a megjelenésük azért volt fontos és felkapott, mert ez a réteg korábban valószínűleg politikailag inaktív volt, tehát egy nagy dolognak számított hogy MZP képes őket is mozgósítani. Szavazóinak többsége azonban nem fiatal, szerintem inkább középkorú. De erről sok adat nincs, ez a MZP dolog eléggé friss még, nincs egy kialakult bázis.

Összefoglalva: Számszerűen a fideszt támogatja a legtöbb fiatal, de a fidesz szavazóinak nagy része inkább idős, míg a momentumot számszerűen kevesebb fiatal támogatja, de a szavazóbázisuk nagy részben fiatalokból áll. MZp pedig egy külön dolog, még eléggé képlékeny.

2021. okt. 28. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
61%

Kérdező, tegyük akkor tisztába!

A momentum a fiatalok pártja - mert a momentum tagsága, szavazógárdája főképpen a fiatalokból jön össze.

Ettől még a fidesz a legtámogatottabb párt a fiatalok között. Csak a momentum teljes szavazógárdája kisebb, mint amennyien csak a fiatalok közül támogatják a fidesz-kdnp-t. Mert a momentum egy 4-5%-os támogattotságú párt, a fidesz-kdnp meg 29-30%-os.

MZP lehet hogy nagyon népszerű a fiatalok körében, de csak azok között akik amúgy a balliberálisokat támogatják. Köztük pedig azért mert a többi jelöltet kevésbé tudták elfogadni.

2021. okt. 28. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
43%
A fiatalok körében a Fidesz az első.
2021. okt. 28. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ejj, kérdező, nálad aztán vannak gondok az értő olvasással.


A 3 állítás közt nincs ellentmondás. A Momentum és MZP is lehet erősen a fiatalok által támogatott, ha a támogatóik közül a fiatalok felülreprezentáltak a többi párthoz képest. Tudjuk, hogy ez így van, ahogy azt is, hogy az MSZP és DK-szavazók az átlagnál idősebbek.


A Fideszt meg számszerűen támogathatja a legtöbb fiatal, hiszen ők a legnagyobb támogatottságú párt, amivel csak az egész ellenzéki összefogást lenne érdemes összevetni.


Na ezért kellett volna figyelni irodalomórán, meg fakultatíve olvasni otthon...

2021. okt. 28. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 A kérdező kommentje:
No és akkor arányaiban a Fideszt vagy az ellenzéki összefosást támogatja több fiatal? Esetleg a Mi Hazánkat, amit itt nem is említettek?
2021. okt. 28. 20:19
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

#8 Mivel a fiatalok körében a legtámogatottabb párt a fidesz-kdnp, ebből szövegszerűen következik, hogy a fidesznél kevesebben támogatják a többi pártot.

Az ellenzéki összefosást még nem tudni, mert erre nem készült kutatás.

2021. okt. 28. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
Oké, köszönöm. Mellesleg lehet, hogy voltak gondjaim az értő olvasással, de másnak biztos vannak problémái a jó modorral. Én ugyanis kiírtam ide egy senkit sem sértő kérdést, amelyre értelmes válaszok jöttek. Ha a 4-es és az 5-ös válaszoló meg tudta válaszolni az egyébként hasonló véleményét személyeskedés nélkül, akkor neked miért nem jött ez össze, 7-es? Pedig te is jót írtál. Min pöccentél be ennyire? Ilyen apróságokon nem érdemes felbosszantania magát senkinek sem!
2021. okt. 28. 20:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!