Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Azért van a parasztság ellen...

Azért van a parasztság ellen a politikai ELIT, mert nem hoz hasznot nekik?

Figyelt kérdés

A parasztok a mai társadalom nemkívánatos elemei.Ezért is lett a paraszti réteg tönkretéve az elmúlt kb. 100 évben.Hiszen a paraszt önellátó volt, falusi háztartás nagyon sokrétű volt, szinte mindenhez értettek, nem vásároltak túl sokat a boltosoknál.Nem vitték a hasznot!Megtermelte magának az ételt, italt, bort, pálinkát, mézet, sajtot stb. készített magának, házát saját maga építette.Az asszonyok tudtak szőni fonni, ruhát varrni, ismerték a gyógynövényeket. Nem szerettek orvoshoz járni!A krumplibogarat kézzel szedték le a krumpliról, nem használtak vegyszert. Apukám meséli mindig, hogy az ő gyerekkorába még csak cukorért, meg petróleumért jártak a boltba. MÁS MINDEN MEGVOLT OTTHON AMI KELLETT!Nem voltak bűnözők, erkölcsös életet éltek, a lopás szégyen volt, ezért jogászokra meg ügyvédekre sem volt szükségük. Egy kézfogás volt az “üzlet”, az adott szó szent volt.


Ezek miatt nem függtek a rendszertől.Azonkívül nem voltak vevők a hülyeségre. Nem szerették a mellébeszélést, hazudozást. Nagy és jó erős összetartó családokban éltek, jó sok testvérrel akik támogatták egymást jóban-rosszban.Helyettük panel lakó főiskolás meg egyetemista társadalmat kellett létrehozni, ahol az ember még egy paradicsomot sem tud megtermelni, legoptimálisabb esetben még kertje sincsen, üres a kamrája, nincs mit enni, ezért kénytelen dolgozni járni.És ami a lényeg, jóó sokat vásárol. Mindent megvesz. Unalmába vásárol.Még többet vásárol…Mivel semmihez sem ért, így mindent meg kell vennie ami az életben maradáshoz szükséges.Ezért kezdték a paraszt szót pejoratív értelemben használni mivel le akarták járatni ezt az életmódot.Mivel ez nem szolgálta az ők érdekeiket.Ahhoz, hogy a mai modern fogyasztói társadalom létrejöhessen, eloször is szét kellett verni az ÖNELLÁTÓ ÉS VALÓDI, ÉRTELMES TUDÁSSAL RENDELKEZŐ PARASZTI RÉTEGET.Emiatt vezették be a kötelező iskolarendszert.


Amikor is kivették a gyerekeket a családi gazdaságból, akik azután a tudást a szüleiktől nem tudták átvenni.Az iskolában pedig alternatív dolgokat tanítanak, és így függővé teszik az embereket.


2022. jan. 17. 12:15
 1/6 anonim ***** válasza:
79%

Ma nincsenek parasztok. Földművesek vannak, meg akik a mezőgazdaságban élnek, dolgoznak, akár ipari körülmények között.

Láttál te már traktort mostanában? Diploma kell a fedélzeti számítógépe kezeléséhez.

Az iskolában nem alternatív dolgokat tanítanak, hanem általánosan minden gyereknek ugyanazt tanítják és a középiskola választásával vagy később, az egyetem választásával speciálisan tanulhat valaki mezőgazdasági ismereteket. A családomban van két diplomás mezőgazdász és egy hobbi aranykalászos gazda, aki másféle diplomája mellett tanulta meg. Ahogy van aki gyerekkora óta a mezőgazdaságban dolgozott és most nyugdíj mellett is visszafoglalkoztatja a cége traktorosként. Egyik sem paraszt ember, mert olyan ma már nem létezik.

2022. jan. 17. 12:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Diploma kell a fedélzeti számítógépe kezeléséhez."


Ne hazudj már. Vagy linkeld már azt a traktort, mi van benne, atomreaktor?


A kérdező nem a tömegtermelésről beszélt. Nyilván most is megtermelik valahol a csirkéket.

2022. jan. 17. 12:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A parasztság hanyatlása az ipari forradalommal kezdődött, ehhez nincs sok köze a kormánynak.


Az emberek odamentek, ahol volt munka. Nagyon sok napszámos volt, akiknek akkora földje sem volt, hogy a saját családját fenntartsa. A manufaktúrák, majd később a gyárak vonzották a zselléreket és a dolgozni vágyó réteget, így elkezdődött a városiasodás. Ahogy a technológia fejlődött, úgy értékelődött fel a város szerepe és hanyatlott tovább a vidék.


A kormány abban hibás, hogy hagyta elsorvadni a mezőgazdasági/állattenyésztési szektort. A régi tej, cukor gyárak szinte mind bezártak. A szőlészetek és a gyümölcsösök visszább zsugorodtak. De ennek nincs köze a falusi parasztság helyzetéhez.


Amire te gondolsz az azért szűnt meg, mert az emberek lusták és a többség nem fog egész nap izzadni, ha meg tudja venni a boltban megfizethető áron.

2022. jan. 17. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
71%

#2 Ne add a hülyét, vagy te tényleg nem érted a poént?

Akkor tessék, olvad és okulj!

[link]

2022. jan. 17. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

A parasztság felszámolás évszázadok óta terítéken van. Egy nem túl iskolázott ember sokkal több hasznot hajt az iparban a futószalag mellett mint ha kedvére kapálgat a földeken.


Ez van. Sztálin egész falvakat irtott ki és dózeroltatott el mert nem voltak hajlandóak beköltözni a városokba robotolni.

2022. jan. 17. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5 folyt


És nyugaton is a forradalmak és lázadások jelentős részét a parasztok robbantották ki aki nem akarta a füstös városokba költözni 2x annyit dolgozni fele annyi jövedelemért tized olyan életszínvonalért...

2022. jan. 17. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!