Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Budapesten milyen fejlesztések...

Budapesten milyen fejlesztéseket kellene csinálni ?

Figyelt kérdés
Milyen fejlesztésekre lenne Budapesten szűkség ? Gondolom az autóforgalom csökkentése. Az mindig is gondot okozott. De ezen kívül mire lenne még szűkség ?

2022. jún. 10. 18:07
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
Az autóforgalom csökkentésére ott lesznek majd a 800-900 forintos benzin árak, ha megszüntetik végre a buz1stop-ot. Így is már szennyezettebb a levegője mint Bukarest-nek, ezzel leküzdötte magát az EU legszennyezettebb levegőjű fővárosává. Szó szerint Pekingben is már sokszor kisebb a levegő szállópor szintje mint Budapesten.
2022. jún. 10. 18:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Gyorsforgalmit föld alá.

És az összes túlterhelt bevezetőt.

Pindenhova P+R parkolót.

Belső iparterületeket szanalni.

2022. jún. 10. 18:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem magas vasutat kellene építeni.
2022. jún. 10. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
15%
Egy színarany Orbán szoborra!
2022. jún. 10. 19:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
85%

Metró epítés, hév metró összekötés, tetőt építeni az alsó rakparti utak fölé, így szelfizhetnének a felső rakparttal szintbe hozott tetőn a műmájerek, és fákat is ültetheznek oda, hogy legyen mit lehet mit lehányni, amikor az ottani adókon ülve vedelik a piát.


Alul pedig egy gyorsforgalmi alakulhatna ki, keresztül a városon.


És még kellene az a nyugati, déli, keleti pu összekötés a föld alatt is, meg főleg a gyalogosok megregulázása, azokat is büntetni kellene szabálytalanságért, és főleg a bunkóságért.


A városban legtöbbet biciklivel járok és gyalog, de néha motorral és autóval is, így látom hogy a legundorítóbb fajta a közlekedők közül a gyalogos. Egymást is akadályozzák, nem csak a többieket, egyszerű leszaromság, bunkóság miatt.

2022. jún. 10. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
54%

- Több modern, 30-40 emeletes irodaház, épület Újpestre, egyéb külvárosi részekre, ezzel is csökkentve a méregdrága belvárosi albérletárakat, élhetőbbé és népszerűbbé tenni Kőbányát, Csepelt, Óbudát.

- Össze kellene kötni az agglomerációt metróval, azaz meghosszabbítani a metróvonalakat vagy újakat építeni egészen a réptérig, Budaörsig, Érdig, Zuglóig.

- rendezni végre a hajléktalanok és az utcán lévő elmebetegek sorsát, pl. azzal, hogy újranyit valami Lipóthoz hasonló intézmény, ahol lakhatnak. Most is azért vannak ennyien az utcán, mert bezárt a Lipót és nem volt hova menniük, sok skizofrén az utcára került.

- a kínaiaknak elérhetővé tenni egy külön negyedet, és nem a diszkrimináció miatt (lehetnek bárhol a városban), hanem mert sokkal otthonosabb lenne a saját közegukben mozogni, ez több nagyvárosban is jó megoldás, pl. New Yorkban a Chinatown negyed.

- lebontani a régi azbesztes paneleket és helyettük olcsó, de modern és igényes sorházakat építeni.

- átnevezni Rákos összes nevét, sokkal jobb lenne azt mondani, hogy pl. mittudom Újzuglón vettünk házat, mint Rákosrettentőn.

- tágítanám Budapest határait kelet felé, egészen Gödöllőig, Hatvanig.

Egyre több lesz a bevándorló Ukrajnából, keletről.


Ezek a legfontosabbak.

2022. jún. 10. 20:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Jobb autóutat, és metróvonalat a reptérhez.
2022. jún. 10. 20:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

A várost teljesen elkerülő körgyűrű - ingyenes használati lehetőséggel.

A vasúti átjáróknál alul/felüljárók.

Közterületi (felújítási) munkák elvégzési idősávjának helyes megválasztása.

Nem kellene azonos idősávban 90000 helyen felásni a várost és arra várni, hogy a gödröket a természet temesse be vagy az emberek - szeméttel.

Szisztematikusan összehangolt, a haladás viszonylagos folyamatosságát biztosító közlekedési lámpák.

Használható közúthálózat.

Parkolási gondok kezelése. -> Ne épülhessen új épület a benne lakók/dolgozók parkolási igényeit kiszolgáló parkoló kapacitás biztosítása nélkül. Elsőbbségi parkolóhelyek kialakítása, - amely arról szólna, hogy az emberek háztartásonként egy gépjárművet le tudjanak parkolni a saját lakóhelyük 300 méteres körzetében bármikor külön térítés nélkül.

Közúti táblaerdők felülvizsgálata és a felesleges kresz táblák felszámolása! -Van nem egy olyan oszlop, amelyiken duplán van fent ugyanaz a tábla és - biztos, ami biztos, kint van az út másik oldalán vagy öt méterrel odébb is, - mint a fogyatékosoknak! Ez csak arra jó, hogy még több felé kelljen figyelnie mindenkinek, - nem csoda, hogy már rutinból tojnak az emberek számos táblára!

Útburkolati jelek felülvizsgálata és időszerű, minőségi felújítása! -Nem csak a pénzeket kell szedegetni, hanem egyértelművé is kell tenni az útburkolati jeleket! A kedvenceim az egymást semmilyen rendszerbe nem sorolható kettős, hármas jelölések a legkülönfélébb színekkel úgy, hogy nem egy kosárlabda pályán jár az ember! Egy-két közlekedésmérnököt szívesen megtaposnék, - ha erre, ezért tanult!

Otthon végezhető munkák otthoni elvégezhetőségének biztosítása. Teljesen felesleges ezzel az út, közlekedési, ill. tömegközlekedési hálózatot, az emberek idegeit, energiáját, szabadidejét terhelni ezzel, - ráadásul a környezetvédelemre is pozitív hatással lenne ez a szemlélet.

Itt Újpesten olyan parasztokkal lakom, akik következmény nélkül megtehették és meg is tették, hogy közterületről vágnak ki saját elhatározásból fákat - és úgy ültettek a helyére mást vagy másikat, ahogy a Bolha Lujza téri főnyüves! Gátat kellene szabni ennek a mentalitásnak is!

2022. jún. 11. 07:20
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!