Egyetértetek a főispánra és vármegyére történő át(vissza)nevezéssel?

1
Ma is érződik hatása, véleményed is tükrözi.

De remélem más régi jó szokások is jönnek, például múzeum és könyvtár adományozása saját zsebből.
Igazából nem is az ellenzéknek elterelés hanem a saját tábornak, mert közben meg adókat emelgetnek minden területen.

"1
Ma is érződik hatása, véleményed is tükrözi."
Pedig az 1-esnek igaza van. Pláne azért is vecces a "főispánkodásra" úgy hivatkozni, hogy a kommunista múlt eltörlése miatt kell, mert a kommunista párt is nevezett még ki főispánokat. A rendszer csak 1950-ben szűnt meg. A fidesz módszere meg inkább hajaz a kommunista módszerre, mint a korábbira. A kommunisták gyakorlata volt az ugyanis, hogy bármiféle alkalmasság vagy érdemek nélkül, pusztán párthűség alapján főispáni pozícióba juttatott embereket, akár 6 elemit végzett, de hithű kommunista parasztasszonyokat is (lásd Zala megye főispánja: Berki Mihályné, keressen rá, akit érdekel).

Az elsőre szavazok, de ettől még figyelemelterelés az egész. Nyilvánvaló, hogy ezer fontosabb dolga lenne a kormánynak.
Egyébként viszont üdvözlöm az elképzelést. Viszont a forma mögül sajnos hiányzik a szellemiség.

Nekem nem tetszik ez az ötlet. Szerintem felesleges és értelmetlen, ezek a szavak ma már az embereknek a középkorhoz kapcsolódnak.
Nem kell mindent visszahozni a múltból csak mert akkor jobb volt. Értem a támogatóit de ők is megérthetnék azokat akiknek a nyelvkészletében ezek elavult szavak és nem csengenek jól. Ezzel nem elősegítik azt amit a visszahozásukkal szeretnének elérni hanem éppen hogy visszavetik, rontanak vele.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info

Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!