Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ezek alapján baloldali vagy...

Ezek alapján baloldali vagy inkább jobboldali eszméket képviselek? Esetleg egyik sem?

Figyelt kérdés

Támogatnám a melegházasságot és az örökbefogadást. Az emberi szabadságot bizonyos feltételek mellett többre tartom, mint az államét. Nem támogatom a BLM, woke-féle mozgalmakat, mivel még inkább elmélyítik a társadalmi problémákat. Legalizálnám 18 felett a nemváltó műtéteket, de nem engedélyezném, hogy 3. féle nemként jegyeztessék be magukat, mivel úgy b*romság, ahogy van. Férfi és nő létezik, ezek a cisz,disz,misz,tisz,fisz-féle megnevezések és társaik csak arra jók, hogy a konzervatív emberek még inkább homofóbbá váljanak. Néha már úgy érzem én magam is homofób leszek miattuk, pedig biszexuális vagyok.

Nemváltó műtéten átesett nők és férfiak az olimpián és egyéb fizikai erőt igénylő rendezvényeken/versenyeken csak a biológiai nemének megfelelő csoportokban indulhatnának. Vicc kategória, hogy Nyugaton ebből mekkora hisztit letudnak csapni, holott lényegében csalással szerzik az aranyérmeket.

Nem támogatom a bevándorlást csak Észak-Amerikából és Óceániából. Tudom furán hangzik, hogy a többi kontinensről nem támogatnám, de mivel rengeteg kulturális/vallási különbségek vannak pl. Európa, Afrika és Ázsia között így inkább nem keverném ezeket a civilizációkat. Azt támogatnám, hogy Észak-Amerika és Óceánia lakossága szabadon letelepedhessen Európában és fordítva is. A fenti két kontinenssel összeköt minket a történelem, szinte teljesen ugyanolyan a felfogásunk, mint nekik, kulturális különbségek nem találhatók. Értem én, hogy segíteni kell a kevésbé szerencsés embereknek is pl. a Közel-Keletről, de ez nem azt jelenti, hogy engedélyezzük az összesnek a bevándorlást, mivel az hosszútávon a mi kultúránk elvesztését jelentené. Szimplán azt kellene támogatni, hogy az adott országban javuljon a helyzet, ezáltal jelentősen csökkenhetne a bevándorlások száma.

Igazándiból a baloldali, azon belül liberális és a jobboldali eszméktől is hányok. Biszexként mondom, hogy elég abból, amit az LMBTQ leművel Nyugaton. Régebben valós okokért küzdöttek a tagok, mit akarunk még a melegházasságon és az örökbefogadáson kívül? Hiszen a legtöbb civilizált helyen megkaptuk már mindkettőt. Büntessünk meg mindenki azért, mert úgy érezzük kirekesztenek minket? Azt kellene felfogni a liberálisoknak, hogy sosem fogják elérni azt, hogy a társadalom teljes egésze megváltozzon. Ezzel az erővel szexuális orientációtól és nemtől függetlenül mindenki mehetne tüntetni, mert MINDENKIT ért már valamilyen megkülönböztetés az élete során. Aki nem tud túllépni azon, hogy leb*zizzák szimplán életképtelen. A folytonos hisztizéssel (ugyanez igaz az BLM, woke femisita mozgalmakra is), azt fogják elérni, hogy akik eddig támogatták őket azok is elfordulnak tőlük egy idő után.

Ugyanúgy rosszul vagyok a jobboldal, azon belül konzervatív eszméktől is. Ideje lenne, ha az emberek végre túljutnának a 20. századon és kicsit elfogadóbbá válnának nemcsak az LMBTQ tagjaival szemben, hanem alapjáraton az embertársaival szemben. A jobboldal tele van gyűlölködő alakokkal, akik félnek minden ismeretlentől. A vallás száműzném a politikából, de természetesen a vallási szabadságot biztosítanám mindenki számára. A jobboldal legnagyobb baja a nacionalizmus. Alapjáraton jó dolog a nacionalizmus, de itthon és globálisan is szeretnek túlzásba esni a jobboldaliak, gondolom nem kell emlékeztetnem senkit sem, hogy a korábbi 2 világháború a hozzájuk hasonló emberek miatt tört ki. Egy szó mint száz, a jobboldalnak a legnagyobb baja az, hogy nem képesek haladni a fejlődéssel. Nem azt mondom, hogy minden ökörséget, amit a liberalizmus próbálna elterjeszteni támogassanak gőzerővel, de legalább az alap dolgokban lehetnének toleránsabbak.


2022. okt. 20. 08:38
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Klasszikus formában egyiket sem.

Van benne mindkettő, de ha mindenképpen mondani kell valamit, közelebb vagy a ( mai) baloldal eszméihez.

2022. okt. 20. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
96%
Egy értelmes embernek saját értékrendje van, nem másokat majmol. Önállóan tud dolgokról véleményt formálni. Ez alapján te értelmes ember vagy.
2022. okt. 20. 09:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
26%
Gondolom fiatal.
2022. okt. 20. 09:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
Sosem értettem az emberek miért állnak be oldalakhoz, vagy akarnak beállni, egyébként egyik sem vagy, az embereket, főleg ha saját gondolataik, véleményük van, nem lehet oldalak szerint kategorizálni. Én hasonló véleményen vagyok mint te, csak én nem tiltanám meg más országokból érkezőknek a letelepedést, szimplán szabályoznám, de abban igazat adok, hogy a kulturális különbségek, főleg egy olyan országban, ahol radikális gondolkodásmód vagy diktatorikus vezetés van, azt veszélyes össze engedni egy teljesen más kultúrával, főleg nagyobb létszámban. Az emberek szexualitása szerintem mindenki magánügye, én elfogadok mindenkit mindegy minek tartja magát, nem ettől lesz jó vagy rossz egy ember, hanem a viselkedése, intelligenciájától, másokhoz való hozzáállásától. Az amit művel mindkét oldal valóban röhejes, mind az intolerancia, megkülönböztetés, mind pedig a Woke és társai, amik már szintén egy radikális utat képviselnek. A kormánynál és ellenzéknél a legjobban az zavar, hogy mindketten csak pocskondiázzák egymást, és sokszor nem arra törekszenek, hogy tényleges megoldást találjanak, hanem egymás lejáratása a cél, nyilván ezt a Fidesz jóval többször teszi meg. Mint láthatod akinek van saját véleménye, élettapasztalata a dolgokról, azt nem lehet valamelyik oldalhoz berakni, örülj neki, hogy te is ezek közé az emberek közé tartozol :).
2022. okt. 20. 10:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 Isti22 ***** válasza:
Nincs "inkább", a bal- és jobboldaliság alapjaiban ellentétesek (társadalmi egyenlőség vs hierarchikus társadalom). A leírás alapján te jobboldali vagy, mert fenntartanád az egyenlőtlenségeket, csak épp nem a hagyományos jobboldali elvek alapján.
2022. okt. 20. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
Láthatóan képes egy anélkül is véleményt formálni, hogy meg akarj felelni valamelyik szekértábornak. Emiatt a jobberek át is rugdosnának a baloldalra, a baloldaliak pedig a jobboldalra.
2022. okt. 21. 03:28
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!