Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A fideszesek miért abban...

A fideszesek miért abban látják az ukrán-orosz konfliktus megoldását, hogy álljanak le a támogatások így Ukrajna elbukjon, ahelyett, hogy a támadó fél vonuljon vissza?

Figyelt kérdés
Józan paraszti ésszel ha egy ország megtámad egy másikat és valaki békét akar, az a támadókat szólítja fel a békekötésre, nem a megtámadott fél minél előbbi elpusztulásában látja a békét.
jan. 7. 19:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
71%
Nem abban látom, hülyeség, az orosz agresszornak kell visszavonulnia, nyilván.
jan. 7. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
89%
Fideszesként azt mondom béke kell, persze ezt mondani könnyű megvalósítani hát …
jan. 7. 19:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
48%
Lengyelország megtámadásakor sem szóltak a németeknek, hogy kössenek békét, ahogy Franciaország sem habozott kapitulálni, amikor elvesztették a fővárosukat. A világ nem fekete-fehér, van amikor a megadás a jobb és logikusabb döntés. Itt például Oroszország már annektált 4 megyét, amit az ukránok semmilyen körülmények között nem akarnak odaadni, az oroszok meg semmilyen körülmények között nem hajlandóak onnan kivonulni. Innentől kezdve kizárólag katonai megoldás létezik, ahol Oroszország egyértelmáen az erősebb fél. Nem logikus tehát a gyengébbik felet támogatni egy olyan háborúban, amiben nincs reális esélyük győzni, mert ez csak a civil áldozatok számát növeli mindegyik oldalon, amit ép eszű ember szeretne elkerülni. Tudom hogy ez nem érv sem azoknak az angoloknak akik német városokat szőnyegbombáztak, sem azoknak az amerikaiaknak, akik atombombákat dobáltak ellenséges városokra, de azért próbáljuk meg néha a civilek szemszögéből is nézni a háborút...
jan. 7. 19:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
66%
#3 A hosztomeli repülőtéri csatában már február 24-én este elszállt az oroszok győzelmi esélye, nem tudták Kijevet elfoglalni. Innentől látszik, hogy Oroszországot nem lehet egyértelműen erősebb félként definiálni ebben a háborúban. Az oroszoknak persze kedvezne egy mostani békekötés, de az ukránok nyilván nem fognak belemenni. És ez az ukrán civileknek is az érdeke, bármennyit is fognak még szenvedni, ti. ha nem foglalják vissza az elvesztett területeket (Krímet is?), akkor több generációt fog beárnyékolni ennek tudata (lásd nálunk Trianont).
jan. 7. 20:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
15%
Ukrajna kezdte a donbassziak támadását, 2014 óta a kijevi rezsim a támadó fél. Most is olyan részeket támadnak, amelyek már csatlakoztak Oroszoroszához.
jan. 7. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
32%

"Józan paraszti ésszel ha egy ország megtámad egy másikat és valaki békét akar, az a támadókat szólítja fel a békekötésre, nem a megtámadott fél minél előbbi elpusztulásában látja a békét."


Oké, akkor kérlek szólítsd fel a támadó félt, hogy a józan ész alapján vissza kéne vonulniuk, majd meséld el, hogy a józan ész győzőtt e, oké?:)))

jan. 7. 22:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
71%

"Innentől látszik, hogy Oroszországot nem lehet egyértelműen erősebb félként definiálni ebben a háborúban."

Nem feltétlen erről a háborúról van szó. De gondolj bele, ha az oroszokat kizavarják Ukrajnából, nem fogják később megint megpróbálni a háborút? Anélkül hogy Oroszországot közvetlenül megtámadná a NATO és feldarabolnák a nyugati hatalmak, nem tudod úgy meggyengíteni, hogy ne b.szogassa a régi szovjet tagországokat. Ez pedig nem fog megtörténni, a NATO soha nem fog egy olyan országgal háborúba keveredni, amelyik a világ legtöbb atomfegyverével rendelkezik. Gazdaságilag és népességben is nagyobb Oroszország mint Ukrajna, több pénzt tudnaka háborúra áldozni, több embert tudnak a frontra küldeni, stb. Emiatt mondom hogy összességében erősebb Oroszország még akkor is, ha nem tudta Ukrajnát egy hónap alatt megszállni. Ettől függetlenül jelenleg is az oroszok végeznek támadó hadműveleteket, Ukrajna pedig egyre inkább a nyugati segélyektől függ.

jan. 7. 22:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
46%
Nemkedvelik au ukránokat, mert azok se kedvelik a magyatokat. Putyint meg kedvelik, mert 8 éve erre kondicionálja őket a fidesz média. Ennyi a titok, a többi csak a fingnak a hegyezése.
jan. 7. 22:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
83%

Tegnap 22:22 kommentemet miért pontoztátok le?


Szerinteted ki fog vonulni Oroszország, csak mert ő támadott?


Ha az utcán egy rabló előkap egy kést, akkor ha szépen megkéred, akkor elteszi, az igazság nevében? Bár persze előfordulhat, de ez a ritkábbik eset.

jan. 8. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
És te,kérdező hogyan látod a megoldást?
jan. 9. 21:09
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!