Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Milyen előnye származik...

Milyen előnye származik Magyarországnak és a magyar embereknek az EU-tagságból?

Figyelt kérdés
jan. 12. 18:32
 1/8 anonim ***** válasza:
92%

Magyarországnak politikai, kereskedelmi. Valamint kapunk pénzt tőlük,hiába rinyálja azt a fidesz hogy nem küldenek semmit.

A magyar embereknek pedig hogy szabadon kimehet az Eu-n belül bárhova a jobb élet reményében és vállalhat munkát tisztességes fizetésért.

jan. 12. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
87%

Az Európai Unió (EU) tagsága Magyarország és a magyar emberek számára számos előnnyel jár.


Gazdasági előnyök: Az EU-tagság hozzáférést biztosít Magyarországnak az uniós piacokhoz, ami növeli az exportot és a befektetéseket.


Regionális fejlesztés: Magyarország részesülhet az EU-s fejlesztési forrásokból, amelyek segítenek a régiók fejlesztésében és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésében.


Szabad mozgás: Az EU-tagság lehetővé teszi a magyar állampolgárok számára, hogy szabadon utazzanak, dolgozzanak és tanuljanak az EU-ban.


Környezetvédelem és energia: Az EU-tagság Magyarországot kötelezi, hogy betartja az EU környezetvédelmi és energia-szabályozásait, amelyek segítik a fenntartható fejlődést.


Biztonság: Magyarország részesül az EU biztonsági és védelmi politikájának előnyeiből, amelyek segítik a közös biztonság és védelem megteremtését.


Kulturális előnyök: Az EU-tagság lehetővé teszi a magyar emberek számára, hogy részesei legyenek az uniós kulturális életnek és a kulturális csereprogramoknak.


Ezek csak néhány példa az EU-tagság előnyeiből, amelyek Magyarország és a magyar emberek számára elérhetők.

jan. 12. 18:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Állampolgárként vonatkoznak rád emberjogi törvények, ezt úgy értsd ha téged egy orosz börtönben végigütnek az őrök időnként, senkinek nem szólhatsz, egy 26 éves elítélt írt egy levelet a gondjaikról de nem foglalkoztak vele állami szinten, itt ha történik ilyesmi abból van következménye.

Így az elnyomás nem tud méreteket ölteni, mint azokban az országokban, amik függetlenek más országoktól, és törvényeiktől.

jan. 12. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
91%
Például kereskedelmi előnyök, szabad, vámmentes piac, hatékony befektetési környezet, turizmus, uniós támogatások, szabad mozgás, politikai érdekérvényesítés hatékonysága, az ország nagyobb súllyal vehet részt a világpolitikában. Ezenkívül stabilitást és biztonságot is nyújt (nem katonailag, arra ott a NATO).
jan. 12. 18:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
91%

Gulyás szerint az uniós tagságnak nem a pénz a legfőbb előnye, hanem a közös piac

[link]

jan. 12. 20:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
7%
Semmi. Eddig még csak kárt okozott.
jan. 12. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
75%

A modernizáció, amit sokan nem vesznek észre-, vagy nem akarják észrevenni, így inkább elkönyvelik, hogy az csakis:

Viktor Viktorovics Vikátorovics Viktorta de Traktorta

dandártábornok-alellentengeralrábornok-vezérkari főnök (k)admirális-tízezredes

harcainak az eredménye.

jan. 12. 21:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

7-esen besírtam 🤣


További előnyök: nincs VÁM az EU-n belül, ha pl. átmész Szlovákiába és veszel egy kazettás mag... akarom mondani egy iPhone-t, akkor ha átléped a határt nem tesznek rá egy halom vámot.


Az élelmezésben, adatvédelemben meg még millió egy dologban EU-s szabályozás van érvényben, amivel a fogyasztók, emberek érdekeit védik.

jan. 13. 07:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!