Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A bölcsészkarosok 100%-a...

A bölcsészkarosok 100%-a balliberális?

Figyelt kérdés

jan. 24. 12:50
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
32%

Tök vicces, hogy az nevez frusztráltnak másokat, aki egy olyan kérdés alatt is csak a fideszeseket tudja szidni, ahol nem is róluk van szó. :D

Ha nagyon pártpolitikát akarunk belőle csinálni: a művészek tényleg inkább liberális irányba tendálnak, viszont ahogy a jobboldaliságból sem következik, hogy valaki a Fideszre szavaz, úgy a liberális gondolkodásból sem, hogy az ellenzékre.

A személyes értékrend egy dolog, az meg egy másik, hogy az egyik párt egy melegparti szervezőjével akarja képviselni a kereszténységet, a másik meg karlengetéssel az európai értékeket.

jan. 24. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 blackly ***** válasza:
36%

#7

"éppen akusavat akar csinálni az országból"

Mint egy 5 éves kisgyerek, aki nem kapott fagyit, s hisztéria rohamot kap, s a szüleit egyenesen azzal vádolja, hogy őt meg akarják ölni. Ez aztán nagyon érett emberre vall. S mind ezt miért? Mert 444-en olvastál egy cikket, hogy aZaKKugYáR rossz és kb. itt ki is merül a véleményed.


Továbbá szektás gondolkodásra vall, mikor valaki a saját csoportján kívüliek alsóbbrendűségét próbálja bizonygatni, általánosításokkal. Majd a végére odabiggyeszti, hogy "de van kivétel" mert önmagában xarul hangzik.

jan. 24. 14:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
48%

"Általában a tájékozott, tanult emberek azok."


Úgy mondanám, inkább egy neveléselmélet, némi genetika az, ami meghatározza, ki, miért szimpatizál valamivel, esetünkben egy eszmével, vagy párttal.

Sőt, még egy általános egészségi állapot is meghatároz egyfajta gondolkodásmódot.

A mindennapos tudatmódisító szerekről nem is beszélve.

Tanulmány készült arról is pl, mennyire válik elfogadóvá valaki, közvetlenné, agresszívvá, ha bizonyos mértékű érszűkülettel, cukorbetegséggel, endokrinológiai nyavalyával rendelkezik.


A tájékozottságnak, tanulásnak ehhez túl sok köze nincs.

jan. 24. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:
92%
Bölcsész vagyok. Liberális, centrista.
jan. 24. 15:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, hogy a társadalom mikor fog erről leszokni, ha le fog, de lehetőleg kerüljük a balliberális szót, mivel ez a szó arra enged következtetni, hogy a liberális meg a baloldali az ugyanaz vagy ugyanazt gondolja a világról. Nos ez nem igaz, mert a gazdaságpolitikája teljesen más (baloldali állam míg, jobboldali/liberális piac párti), illetve míg a baloldalnál megengedett lehet az egyenlőség vagy azok mérsékeltebb változatai addig a liberálisoknál az egyenjogúság elfogadott (amely a jobboldaliak kedvéért és egyéb harmadik utas ideológiát vallók kedvéért leszögezem, hogy nem igyanaz). És ezek csak a legjelentősebbek.
jan. 24. 16:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
19%
A libertariánusok jobboldaliak és nem éppen a "leghülyébbek" közül jönnek.
jan. 24. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

#16 Pedig a libertariánus eszem az egyik legnagyobb hülyeség.


A kérdésre visszatérve, én magyar és angol szakon vagyok az ELTE-n, az angol szakon több a liberális beállítottságú tanár, de ez szerintem várható egy angoltanár esetén aki egy olyan intézményben tanít, ahol nagyon sok külföldi diák is van, ráadásul sokan a UK-ből vagy az USA-ból érkeztek ide, és előtte is jártak több helyen, tehát nyilván alapból nyitottabb emberekről van szó.


A magyar szakos tanáraim közt nehéz ezt megítélni, nem igazán jött elő sokszor a politika (mármint az, hogy ők konkrétan hogy látják), az irodalom révén meg sokféle perspektíva megjelenik. Akiről sejteni lehetett a mondandói alapján, hogy inkább jobbra húz, az pont egy fiatalabb tanárom volt (30-as), de nyilván se intellektusban, se stílusban köze nem volt ahhoz, amit ma a jobboldal jelent Magyarországon (mocskos búzik, Soros, EU diktatúra), de azért az látszódott rajta, hogy sokkal árnyaltabban lát olyan dolgokat, amik a magyar ellenzéken belül egyfajta fősodorként értelmezhetőek, de ez nem is baj.

Ezenkívül volt még egy nagyon idős tanárom, aki kifejezetten liberálisnak tűnt, ez főleg abból látszódott, ahogyan az oktatási rendszerről gondolkodott, ezzel és az anyanyelvpedagógiával kapcsolatos nézeteit többször is kifejtette nekünk.

Én igazából mindekettejüket bírtam és tiszteltem. De ha bölcsésznek mész akkor muszáj nyitottnak lenned (ez nem azt jelenti, hogy mindennel egyet kell értened, de muszáj a felmerülő perspektívákkal/gondolatokkal konfrontálódnod), különben elég hamar lesajnálnak. Egyetemi szemináriumon már nem divat az, ami a Facebook kommentszekciókban.

jan. 25. 02:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Hamburger sütő szakokkal van tele legalább 80 százalékban a kar. Semmi használható, gyakorlatias tudást nem ad. Semmire nem jó. Aztán verik a mellüket, hogy ők ám diplomások, nekik jár a diplomás bér. És mocskolják Orbánt, hogy nem jutnak sehova. Ők választottak semmit érő, büfészakot, használják a papírjukat egészséggel. Persze itt is vannak idegen nyelvi szakok, pszichológia, azok az üdítő kivétel, ha nem is ér annyit mint egy mérnöki, informatikus, orvosi, gyógyszerész diploma, de a filozófiás marhaságoknál 1000-szer különb.
jan. 29. 13:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 anonim ***** válasza:
#18 Ez igen sok mondat volt ahhoz, hogy ne vàlaszold meg a kèrdèst. XD
jan. 29. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!