Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A romák java része törvénytisz...

A romák java része törvénytisztelő polgár?

Figyelt kérdés
2010. okt. 17. 17:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
45%

az egyik kérdésre választ adva:

nem, az ide irogatók többsége nem törvénytisztelő állampolgár

nem egy törvényt szegett már meg, olyat is amiért 1-5 évig terjedő börtönbüntetés járna, ha kőkeményen betartanák a hatályos jogszabályokat

2010. okt. 18. 12:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 22/33 anonim ***** válasza:
80%

azért vegyük azt is figyelembe, hogy mit lát maga körül egy cigány gyerek amikor felnő?

szülei hírből nem ismerik a munkát, tehát számára sem lesz természetes az, hogy az ember valahová bejár melózni

mit lát még? egyesek, akik bűnözésből élnek, azoknak van pénzük, menők

ergo ő is őket fogja utánozni

és ha szülei dogoznak is véletlenül, akkor sem őket fogja utánozni, hisszen kidolgozzák a belüket, és mire jutnak vele


de ez nem cigányfüggő

nézzétek meg mi megy Harlemben, mi megy a falvellákban Braziliában

minap láttam egy régi olasz filmet:

egy házban laktak vagy 20-an, egymás nyakán, a gyerekek kint pucéran a porban, mindenki üvölt, a kés 5 percenként került elő, tisztára mint a cigányok

és ez a film nem mostani, 60 valahányas olasz film

2010. okt. 18. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 23/33 anonim ***** válasza:
68%
Persze. Gondolom én.
2010. okt. 18. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 24/33 anonim ***** válasza:
78%

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: 21:20


Akkor itt az ideje kicsit kinyitni a szemeket és informálódni. Ezt nem rosszindulatból mondom :)

2010. okt. 18. 21:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 25/33 anonim ***** válasza:
18%

"A romák csak saját belső íratlan törvényeiket tisztelik, mert jórészt, egy darabig ezektől függenek."


Melyik cigo csoportra gondolsz a zeneszekre vagy a magyar (romungor) esetleg az olahciganyokra? Elso kettonel nincs semmifele belso torveny azt se tudjak mi az ellenben az olahciganyoknal elofordulnak ezek a belso torvenyek (szokasok) amiket vagy betartanak vagy sem.


"Minden más törvény számukra arra szolgál, hogy megtalálják benne azokat a joghézagokat és lehetőségeket amit ezek rejtenek."


Igen csak ugy mint a tobbsegi tarsadalom tagjai pl adozasnal, filmek illegalis letoltesenel, jogtiszta dolgok pl szofverek lopasanal stb meg szamtalan mas esetnel.


"A roma nép egy folyamatosan vándorló természeti nép.

Olyan helyről jöttek, ahol a javak megszerzése egyszerűbb volt és nem értik, hogy az európai nép miért szoritja sajátmagát keretek közé mindenféle törvénykezéssel."


Olyan meghatarozasrol meg nem hallottam, hogy termeszeti nep, ugy latszik a GYIKon meg sokat tanulhat az atlagember is.


"Intergálódni pedig nagyon nehezen vagy sehogyan sem

tudnak, mert a nagycsalád szegényebbik vagy lustábbik része folyamatosan visszarántja a kitörni vágyókat."Meg jo, hogy a tobbsegi tarsadalom az allando ciganyozzassal segiti az integraciot...


"Sokat dolgoztam velük, próbáltam segíteni néhánynak, de egyszerűen nem megy."


Hat ne haragudj nem kritizalni akarlak de

Nem értik a modern világ erkölcsi elvárásait,azzal sem vagy tisztaban hany fele cigany van es ok milyen eletet elnek megis, hogy dolgozhatsz veluk? Aki segiteni akar es maga is eloiteletes az csak ront a helyzeten.


"nem értik, hogy miért szükséges a munkából való megélés."


Erdekes az elozo rendszerben dolgoztak jol el voltak tudtak hazat epiteni es megeltek akkor megertette, hogy van ertelme most nem ertik meg? Esetleg nem a lehetosegek beszukulese miatt kerultek abba a helyzetben ahol most vannak?


"Magyarország pedig különösen veszélyes helyzetben van azzal, hogy olyan irreális szociális hálót biztosít számukra, amely puszta létükre épít, mindenféle elvárás és kötelezettség nélkül. "


Szoval cigokkal dolgozol de nem vagy tisztaban a szocialis halo fogalmaval havi 28e. hat tenyleg irrealisan sok...megis mi lenne az elvaras? Kozmunka? Hajra ott a minimal bert kell fizetni plusz aszervezest csak erre nincs penz az allamnak nem mindegy, hogy 28e vagy 80e be kerul egy szemely.


"Nincs a világon, még egy ilyen ország ahol ennyire túlgerjesztették ennek a népnek a passzivitását, a munkakerülését."


Mivel gerjesztettek tul? Azzal, hogy bezartak a gyarakat, munkahelyeket megszuntettek? Videken alig dolgoznak az emberek a cigany meg aztan sehova se kell.

2010. okt. 19. 04:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 26/33 anonim ***** válasza:
80%

Kedves mai, 04:26-os Vitázó !


Azokkal a vitázókkal, akik bizonyos mondatok és mondatszerkezeti elemeket vesznek górcső alá nem szívesen vitázom mert egy probléma megfogása, egy vélemény nem darabokból, hanem a teljesből ál össze.

Néhány kijelentést, illetve kérdést azonban úgy érzem illik megválaszolnom.

Törvények.

A cigányok íratlan törvényei nem függenek a tagozódottságuktól, erre vonatkozólag nincsenek kutatási adatok. Egy oláh, romungor, vagy lovari tagozódás inkább a társadalomban elfoglalt helyüket minősíti, semmint íratlan törvényeiktől való függetlenségüket.

Más népek pl. magyarok törvénykerülései nem okoznak olyan mértékű –közvetlenül- is érezhető erőszakos vagy súlyos sérüléseket, mint amiket a cigányok okoznak. Természetesen a fehérgalléros bűnözés ugyanolyan törvénytelenség, mint a rablás vagy lopás, de a hangsúlyt a közvetlenségre helyezem. Ezzel pedig az a baj, hogy egy korrupt politikus bűne bár vagyon tekintetében nagyobb, de közvetettsége miatt kevéssé érzékelhető. Ami viszont szájról szájra valamint az interneten terjedve megjelenik a cigányokról az mind közvetlen, személyes és durva sérelem.

Természeti népek.

Nincs deklarálva, vagy legalábbis nem néztem utána. Azokat a nomád népeket tekintem természeti népeknek, amelyek képtelenek az asszimilációra, képtelenek a változásra és csakis a saját törvényeiket tartják alkalmasnak még akkor is, ha a helyzetük és életkörülményeik gyökeresen megváltozott. Ennek további kifejtésére ez a fórum nem alkalmas.

A segítségről :

A cigányság a X-XIII században jelent meg először Európában. Gyakorlatilag azóta rá vannak kényszerülve az európai „kegyre”, amelyet nem sikerült sehol sem elnyerniük. Az első jó akarójuk Zsigmond király volt, aki menlevelet biztosított számukra. Ezeket sokféle egyéb kezdeményezések követték, de a valóság az volt, hogy Nyugat-Európában durván üldözték őket évszázadokon át. Maradt tehát Kelet-Európa. Itt viszonylag szükségesebb volt a munkájuk, ezért jobban eltűrték őket. Mátyás még kiváltságokat, II. Ulászló pedig szabadságlevelet is biztosított számukra. Számukra a legnagyobb jelentőségű segítséget szintén Magyarországról kapták Mária Terézia és II József alatt. Ekkor voltak az első letelepedésre, ingyen oktatásra, családvédelemre stb. megtett kísérletek. A szocialista rendszer számukra még több lehetőséget biztosított, de sajnos úgy, hogy a jogok mellett nem várt el kötelességeket. Ez nagy kárt okozott, mert ezzel mintegy rászoktatták magát a népet arra, hogy segélyekből, segítségből hosszútávon vegetáljon. Nem termelték ki a maguk értelmiségi rétegét, felső vezetőit, így a mai cigányság már nem képes túllépni saját helyzetén. Nem lát követendő mintát, nem lát dolgozó szülőt. Az esztelen, jórészt politikai célú segítség nem megoldás. Igenis rá kell kényszeríteni ezt a népet arra, hogy legyen büszke magára azzal, hogy kőkemény munkával éri el a sikereit pl. hogy lakáshoz jutott, nem pedig csak ingyen odapottyant. Az ingyen dolog, sosem megbecsült!

Legvégül pedig ne felejtsd el, hogy a bezárt gyárak nem csak az akkor 800 ezer fős létszámú cigány lakosságot érintették. Azon sok millió magyar sem tudott túl lépni, mégis inkább a becsületesség útját választották.

Frenk

2010. okt. 19. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 27/33 anonim ***** válasza:
28%
Vajon a magyarok java törvénytisztelő? Vajon a magyarok hány százaléka fizet adót? Hány százaléka fizet annyi adót amennyit törvény szerint kellene? Egyáltalán ki dönte el azt hogy ki a roma? A kérdező?
2010. okt. 23. 23:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 28/33 anonim ***** válasza:
75%
Vajon a cigányok java törvénytisztelő? Vajon a cigányok hány százaléka fizet adót? Hány százaléka fizet annyi adót amennyit törvény szerint kellene? Hány százaléka dolgozik becsületesen, hogy legalább egy ici-pici adót fizessen?
2010. okt. 24. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 29/33 anonim ***** válasza:
76%

"AZ eggyik kérdésre adott válaszok szerint Magyarországon másfél-két millió cigány van, ha ez mind lop, akkor a magyarok nagyon gazdagok lehetnek, ha van kitől."


Azt lopják ami van, ha csak egy csirke akkor egy csirkét. A lopás nem gazdagságfüggő.

2010. okt. 24. 00:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 30/33 anonim ***** válasza:
52%

"Egyáltalán ki dönte el azt hogy ki a roma? A kérdező?"


Az alany te ostoba.

2010. okt. 24. 00:43
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!