Nemzeti érzelmű, keresztény emberként hogyan szavazhatnék az ellenzékre?
Az én értékrendem nem változik, mindig is fontosnak tartottam a határon túli magyarokkal való kapcsolatépítést, a nemzet részének tekintem őket, szoktam követni az ottani eseményeket, olvasni ottani szerzők könyveit, vannak barátaim, rokonaim Erdélyben, ők ugyanúgy hozzáadnak a magyar kultúrához, mint az itthoniak. A vallásba is beleszülettem, olyan közegben szocializálódtam, ahol ez fontos volt, az egyházi ünnepek, szokások tartása. Azt nem mondom, hogy a papokat olyan nagyra tartom emberileg, de ők is gyarlók, ez is egy munka tulajdonképpen, az én szememben a keresztény szellem a fontos.
Ehhez képest az ellenzéki emberek deklaráltan más értékeket gondolnak fontosnak, mert rengetegszer gúnyolódnak az előbb felsoroltakkal. Az elég szomorú, ha 2024-ben valaki azt az alap emberi mércét sem tudja megugrani, hogy ne románozza, szlovákozza, szerbezze a határon túli magyarokat, akik nehéz körülmények ellenére is megőrizték az identitásuk. Vagy ugyanígy a magyar államiságot nem lehet leválasztani a kereszténységről, egy nagyon fontos alappillére. Persze nem általánositok, nem minden ellenzéki ilyen, de ez jön át a médiájukból és a kommentjeikből sajnos.
nemzethi xd
mit érdekel engem?
nem én fizetem hanem ti....
"Nemzeti érzelmű, keresztény emberként hogyan szavazhatnék az ellenzékre?"
. Mondjuk úgy, hogy a saját értékeítéleted a sajátod, ellenben az, hogy ezt rá akarod-e erőszakolni másokra, az már egy politikai ideológia. Nem arra szavazol, hogy az illető ugyanazt gondolja a túlvilágról, mint Te, hanem hogy mekkora szabadságot adsz arra, hogy gondolhasson mást is. Ha mégis, az meglehetősen öncélú (dehát pont ezért apellál erre a keresztény konzervatív politika).
Nem tudok arról, hogy a Biblia bárhol előírná, hogy kire szavazz, milyen embereket kell hatalomhoz juttani.
Arra végképp nem emlékszem, hol hangsúlyozza a nemzeti érzelmek fontosságát.
Amit egyébként az ellenzékről írsz, az már egy Bayer-, Bencsik-szintű torzítás.
Hát akkor ne szavazz az ellenzékre. Ki a fszt érdekel, hogy te kire szavazol?
Szavazz a pedofiltámogató, korrupt, ruszkibarát Fideszre, ha az jó neked.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!