Igazságos az, hogy a határontúl élő magyarok is szavazhatnak a Magyarországi választásokon?

válasza:"támogatod, vagy ellenzed ezt a dolgot?"
Ellenzem.
Szerintem annak kell szavaznia az országban, aki itt él. Például azt is támogatom, hogy egy német, román vagy amerikai is szavazhasson, ha egyszer életvitelszerűen itt lakik, itt dolgozik, ide fizeti az adót. A saját körülményeiről, saját környezetéről mindenkinek joga van dönteni.

válasza:

válasza:

válasza:#2
Az is szavazhat ugyanúgy. Amennyiben leadta a magyar lakcímét. De ha tartósan kint él minek is neki magyar lakcím?
Én is leadtam amikor Hollandiában éltem.

válasza:

válasza:", ők nem önszántukból kerültek a határon kívülre "
Bármikor Magyarországra költözhetnek, de valamiért ezt nem akarják.

válasza:

válasza:"Egyéni jelöltekre nem szavazhatnak"
Méééég.. Majd 26-tól. :D

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Jelenlegi választási törvény szerint, az önkormányzati választáson a helyben élő magyar állampolgársággal nem rendelkező X éve itt élő külföldiek is szavazhatnak.
2018-ban a Jobbik önmagában 1.090.751 szavazatot, a Jobbikon kívüli ellenzéki pártok összesen 1.602.769 szavazatot kaptak. (MSZP-P - 681.454 szavazat LMP - 402.347 szavazat DK - 307.492 szavazat Momentum - 174.225 szavazat az azóta megszűnt Együtt - 37.251...
Végülis nem itt élnek, nem ide fizetnek adót és nem érintik őket a szavazatukkal elért esetleges változások sem. Akkor miért lehetséges ez?
Az olvastam, hogy van valami névjegyzék (csak az szavazhat, aki rajta szerepel), amin természetes a magyar állampolgárok szerepelnek, de külföldiek nem minden esetben és valahol regisztrálni kell. Köszi :)
Ha igen akkor külföldiek, nem magyarul beszélő emberek döntötték el a választást Budapesten.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!