Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kormány miért erőlteti a...

A kormány miért erőlteti a gimnáziumok helyet a szakképzéseket, amikor már be lehet hozni ázsiai vendégmunkásokat, akik megcsinálják a magyarok helyett az aljamunkákat?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

Szerintem meg inkább azt kéne támogatni hogy minél több diák menjen gimnáziumba, hogy magyar fiatalok az eszükkel emelkedjenek ki, így lehetőséget kapnak arra hogy a jövőben az emberiség javát szolgáló felfedezéseket tegyenek.

A gyárban robotolni az ázsiai vendégmunkások is tudnak. A szakközépiskoláknak hosszú távon nincs jövője.

ápr. 28. 21:07
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
58%
És az ázsiaiak után ki fog takarítani? Na ugye!
ápr. 28. 21:09
 2/24 Fsms ***** válasza:
62%
Aki gondolkodik az veszélyes . Orbán megtanulta a kommunistáktól.
ápr. 28. 21:14
 3/24 anonim ***** válasza:
76%

Mi az, hogy "aljamunka"?

A munka az munka. Egyformán fontos minden munka, mert ha nincs elvégezve akkor hiányzik és az élet nem tud rendesen haladni.

Aljamunka nincsen, csak hozzád hasonló alja emberek akik lenéznek másokat mert nekik nem tetsző munkát végeznek.

Ha dolgoztál volna valaha - tuti még nem tetted - akkor tudnád jól, hogy egy gyártószalag mellett dolgozni sem más, mint egy irodában táblázatokat töltögetni számokkal, hiába van diplomád. Ahogy egy takarító is lehet jól képzett, használhat gépeket a munkájában, akik meg valóban kétkezi munkát végeznek, azok legalább a valóságban látják is annak értelmét és eredményét.

Egy kórházban pontosan ugyanolyan fontos az is hogy ki legyen takarítva, meg az is hogy a betegek el legyenek látva, vagy az ebéd el legyen készítve. A fizetése nem azért magasabb az orvosnak mint a takarítónak, mert a takarítás aljamunka, hanem mert takarítani többen tudnak, mint beteget műteni.

De remélem az égiek gondoskodnak róla, hogy megtanuld értékelni az "aljamunkákat" és hagyják, hogy jó sokáig csináld.

ápr. 28. 21:15
 4/24 anonim ***** válasza:
75%

Szükségünk van a szakképzésre, nem jó egyik véglet sem, hogy vagy ide vagy oda terelik a 8.-os diákokat. Egy kiegyensúlyozott tátsadalomban kellenek a szakmunkások (technikusok) és diplomások is. Az nem lehet megoldás, hogy a hianyszakmákat vendégmunkásokkal töltjük fel. Oké, gyári munkára be lehet osztani őket is, de a szakmunkások nem csak a gyári munkákat látják el, elég csak pár szakmát említeni, mint pl. villanyszerelő, fodrász, vasutas.

Én megmondom az őszintét, én csak arra tudok tippelni, hogy a céljuk az, hogy az iskolarendszer ne gondolkodó, kritikus, okos embereket, hanem manipulálható, a migránssoktól és Brüsszeltől rettegő embereket termeljen ki. Fontos leszögezni, hogy én ezzel nem a szakmunkás réteget szeretném leszólni!! De 2-3 évvel ezelőtt a tanársztrájk és diáktüntetések sem szakközépiskolából indultak ki, hanem éllvonalbeli budapesti gimnáziumokból. Azért valljuk be, a gimiseknek jobban számít az oktatási rendszer állapota, mint a szakközepeseknek.

Ez a hozzászólásom lehet elitistának tűnik, de véleményem szerint ez az igazság.

ápr. 28. 21:19
 5/24 A kérdező kommentje:
#3 De a világnak Karikó Katalinokra és Krausz Ferencekre van szüksége. Takarítani, a gyártószalag mellett ülni vendégmunkások is tudnak.
ápr. 28. 21:21
 6/24 A kérdező kommentje:
#4 Igen, villanyszerelőkre szükség és vasutasokra szükség van. Ezzel kapcsolatban lehet hogy rosszul fogalmaztam, elnézést.
ápr. 28. 21:23
 7/24 anonim ***** válasza:
89%

Egy dolgot elárulhatnál magadról kérdező. Neked mi a szakmád ?

Mert én például nem szeretném ha a gázkazánomat egy bantu harcos javítaná vagy az autómon a fékbetétet egy vietnami rizsszedő cserélné ki.

Ráadásul egyik szakmához sem fontos az amivel a gimnáziumban tömik a fejed hogy mi a f.szra godolt a költő amikor beszívva leírta a látomásait.

ápr. 28. 21:26
 8/24 A kérdező kommentje:
#7 Ügyvédként dolgozom.
ápr. 28. 21:28
 9/24 anonim ***** válasza:
45%
Gondoltam hogy nem láttál még közelről franciakulcsot.
ápr. 28. 21:30
 10/24 anonim ***** válasza:
37%
A gimnáziumot végzetteken lehet könnyen jó pénzt keresni. Légszűrő csere ablaktörlő csere az autóján vagy meghúzni két csavart a lötyögő konnektorban a lakásában.
ápr. 28. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!