Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is érzett hasonlóan?

Más is érzett hasonlóan?

Figyelt kérdés

Legutóbb az egyik nagy tömbre szavaztam, és megbántam, félek hogy most is így lesz.

A legszimpatikusabb párt nekem egy kis párt, az MKKP. Tudom hogy esélytelenek, tudom, hogy parlamenti helyek nélkül sem szűnnek meg, támogatom őket máshogyan lásd előfizetéssel, voltam kint tüntetésükön is. Mégis egy erős pártra szavazok, mert nem merek az esélytelen szimpatikus párt mellett szavazni, hanem engem is bedarál a valaki ellen szavazás, miközben millió ponton nem értek egyet azzal a párttal.. Viszont amikor megláttam az eredményt legutóbb, akkor bűntudatom volt, mert azt éreztem, hogy az én szavazatomnak nem volt akkora jelentősége ott ahova tettem, mint amekkora értéke lett volna a kutyáknál, hisz lehet ha kevésbé vagyunk bizonytalanok akkor bejutottak volna. Azt gondolom hogy ez most nem csak a kutyákra igaz hiszen a Tiszán és a Fideszen kívül jelenleg senki bejutása nem megingathatatlanul biztos.

ápr. 29. 22:55
A kérdező szavazást indított:
Fideszre szavazok, a Tisza ellen, pedig más párttal szimpatizálok jobban.
Tiszára szavazok, a Fidesz ellen, pedig más párttal szimpatizálok jobban.
Fideszre szavazok, mert fideszes vagyok.
Tiszára szavazok, mert tiszás vagyok.
Kis pártra szavazok, mert az elveim fontosabbak, mint hogy a Fidesz vagy a Tisza nyer.
30 szavazat
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
74%
Én egyik párttal sem szimpatizálok. Rohadék az összes. De muszáj a Tiszára szavazni, mert a Fidesz a legrosszabb közülük.
ápr. 29. 23:15
 2/18 anonim ***** válasza:
70%
Váltani kell, aztán meglátjuk mi lesz
ápr. 29. 23:19
 3/18 anonim ***** válasza:
79%
Én is nagyon örülnék neki, ha az MKKP bekerülne a parlamentbe (sokszor szavaztam is rájuk sok választáson), de most nem olyan időket élünk, hogy választani lehessen, ha az valakinek a célja, hogy leváltsa a NER-t. Talán a 2030-ban, ha végleg eltakarodna addig a Fidesz, akkor eljönne az az idő is, hogy szívből tudunk szavazni. Most ennél nagyobb a baj az országban.
ápr. 29. 23:31
 4/18 anonim ***** válasza:
59%
tiszás vagyok, és nem kényszerből, hanem végre van egy párt ami tökös és képviseli azt a centrális erőt amire szükség van, a fidesz már szélső jobb lett. Hajrá TISZA!
ápr. 29. 23:32
 5/18 anonim ***** válasza:
55%
Egyéniben a legerősebb ellenzékire szavazz, de listán szavazz az MKKP-ra!
ápr. 29. 23:34
 6/18 anonim ***** válasza:
65%

Hasonlóan érzek, de most tényleg a Tiszára kell szavazni, nincs mese, ha kormányváltást akarunk.

Őszintén én is nagyon félek tőlük, hogy egyáltalán betartják-e a szavukat, ha már igazán nem lesz érdekük - például visszaállítják-e az arányos választási rendszert, vagy rákapnak a kétpárti demokrácia ízére és nem lesz már kedvük a saját konkurenciájuknak is esélyt adni ezzel.

De hogy a Fidesz magától sosem állítja vissza a demokráciát és a jogállamot, az BIZTOS!

A Tisza egy ESÉLY - ebben a sz@rban tapicskoltunk már eleget, ki kell szállnunk belőle, minden áron!

Legfennebb, ha a Tisza is sz@r lesz, majd leváltjuk másra. De nem lehet 20 évig ugyanabban a hülye rezsimben tengődni, mint valami primitív diktatúrában! 16 év is épp elég sok volt!

ápr. 30. 00:20
 7/18 anonim ***** válasza:
77%

Én egyik pártra sem tudok jó szívvel szavazni, talán max a 2RK. De mivel egy rablótolvaj orosz bábkormány kell leváltani, így a legesélyesebbre szavazok, ami a Tisza.

Ja, és DK az, amire akkor se szavaznék, ha csak az én szavazatomon múlna, hogy leváltsák a narancsot, mert őket még rosszabbnak látom.

ápr. 30. 00:30
 8/18 A kérdező kommentje:
Nekem pl nagyon ijesztő a Magyar körüli szektajelenség, azzal nyugtatom magam, hogy ez csak egy hangos rétege a szavazóinak.. Az összefogásnál legalább eleve több pártból állva egyrészt kicsit mindenki nyert volna, másrészt valószínűbb volt, hogy lesznek fékek és ellensúlyok a kormányzásban, a felosztás miatt demokratikusabban lettek volna képviselve az emberek, mint így hogy kizárnak minden korábbi ellenzéki jelöltet, pedig gondolom a többség, (hiszen jelenleg a szavazás alapján kis pártokat szerettek inkább) nem véletlenül szimpatizál valamelyik másik párttal..
ápr. 30. 00:41
 9/18 A kérdező kommentje:
Illetve ha a Tisza nem nyer, de csak a Tisza és a Fidesz jut be, és folytatják azt amit most művelnek, akkor nem fogjátok megbánni, hogy nem másra szavaztatok?
ápr. 30. 00:43
 10/18 anonim ***** válasza:
44%

8-as, osztom a félelmeidet, de jelenleg sajnos a "mi lett volna, ha" nem opció.

Az "óellenzék" azzal nyírta ki magát, hogy nem gondolta komolyan az összefogást.

Nem azt választottuk az előválasztáson, akiket ők szerettek volna győztesként látni (Karácsony / Dobrev), ezért abszolút b.tak rá igazán beleállni a kampányba, egy részük még a közös vereséget inkasszálni sem ment fel a színpadra (nagy tisztelet azoknak, akik igen!).

Márki-Zay pedig magára maradt és elkeseredésében csapkodni, vagdalkozni, meggondolatlanul nyilatkozni kezdett, minden profizmus nélkül...

Hogy lehetne egy ilyen "összefogásban" megbízni?

Jó, hogy nem nyertek, mert akik egy kampányt sem tudnak összefogva végigcsinálni, azok egy hatpárti koalíciót sikeresen működtetni, négy éven át, esélytelenek!

A Tisza riasztó néha, de legalább egységes valamennyire (miközben belül sokrétű és színes), van esélye egyben maradni 4 évig kormányon.

A szektásodást viszont meg kell állítaniuk, még idejében - ez biztos! De én is abban bízom, hogy ez csak egy hangos és elkeseredett kisebbség, és még talán ők sem ilyenek alapjáraton, csak most elvakultan a "szent" célt kergetik: leváltani orbán viktort, ezért intoleránsak minden kritikával szemben. Reméljük, csak a szokatlanul nagy tét miatt ilyenek (16 év után elzavarni egy ilyen rezsimet tényleg felelősségteljes kihívás).

Mindenesetre én reménykedem - legalább ezt az egyet, a reményt nem szeretném elveszteni még!

ápr. 30. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!