Voks2025 Támogatja-e Ön, hogy Ukrajna az Európai Unió tagja legyen? IGEN /NEM"
Gondolom lassan mindenki megkapta(ja) a döbrögi, Euró Unió és Ukránfóbiás Voks2025 leveleit. Ti visszakűlditek kitöltve a voks leveleket, ha visszakülditek mit xeltek be igen vagy nem.?
Én visszaküldöm a nejemmel,ha már megint 2 milliárdott elszórt erre a hülyeségre a levelekre és mindketten igent xelünk. Megjegyzem mindketten 70 év felettiek vagyunk de nem vagyunk agyhalottak,hogy a döbrögi fóbiás vizíóit támogassuk.

Eddig nem tűnik úgy, hogy itt, a gyakorin értelmes párbeszéd folyna ebben a kérdésben... Én nem tudom eldönteni, hogy mit tegyek. Egyrészt azzal egyetértek, hogy gyorsított eljárással, az előírások, elvárások figyelmen kívül hagyásával nem szabad felvenni Ukrajnát az EU-ba. Másrészt azt sem tudom támogatni, hogy Ukrajnát az EU segítse (anyagilag) arra a szintre, hogy az elvárásoknak megfeleljen. Ezt meg pusztán azért nem, mert unfairnek érezném a dolgot a többi, csatlakozásra váró országgal szemben.
A Fideszben azt mondják, hogy az EU többségi vezetése kész átnyomni Ukrajnát a csatlakozási feltételeken, értsd kvázi "elnézőek" lesznek. A Tisza pedig teljesen abszurdnak tartja azt, hogy ilyen megtörténhet és úgy véli, hogy csak a feltételek teljesítésével léphet be az EU-ba Ukrajna. Alaphelyzetben abban van több realitás, amit a Tisza állít, ugyanakkor nem először fordulna elő az, hogy az EU súlyosan áthágja a saját szabályait, így nem teljesen sansztalan az sem, amit a Fidesz állít, de hogy erről most döntsünk arra én is értetlenül nézek.
Tehát ez inkább egy esély arra, hogy az akaratunkat érvényesítsük, hogy feltételeket szabjunk mi is Ukrajnának, mi az, amit teljesítenie kell ahhoz, hogy kvázi ne vétózzuk meg a csatlakozásukat. Ettől egyébként nem kell émelyegni, mert ez egy bevett szokás, semmi aljasság nincs ebben, évekig blokkolta pl. Ausztria a románok schengeni csatlakozását, feltételhez kötötte Szlovénia a horvátok EU-s csatlakozását stb. stb.
Szóval az van, hogy nem tudom egyelőre eldönteni, hogy csak egy kommunikációs stratégia ez az EU részéről (és persze itthon meg a Fidesz részéről), vagy tényleg rá vannak erre pörögve, mert nem egy olyan eset történt az elmúlt években az EU-ban, amit korábban teljesen nonszensznek tartottunk, hogy megtörténhet, ugyanis az EU egyre inkább tolódik abba az irányba, hogy egyfélekép lehet európainak lenni, miközben pedig a sokféleséget támogatja (ami önellentmondás, de mindegy), szóval hogy az EU progresszív magja az nem egy gazdasági klubként tekint az EU-ra, ahogy az korábban történt, hanem egy értékközösségként, és e mentén születnek döntések, ami van amikor nem okoz problémát, van amikor viszont abszolút agyrém, hogy e mentén születnek döntések. Benne van a pakliban az, valóban, ha ez a trend, márpedig ez a trend, hogy e mentén dől el Ukrajna csatlakozása is. Amikor egy-egy tagország ellenáll valamiben ebben a közösségben, aminek a magja már értékközösségként tekint magára, ott már nem az van, hogy az egy kvázi különvélemény (így vitát indíthat, de dühöt és sértődöttséget nem generálhat), hanem morális renitenskedés, és ez rengeteg konfliktust szül és ez előbb-utóbb bomlasztja majd az egységet, míg egyébként a gazdasági együttműködés az egy olyan dolog, ahol ha win-win szitu lehetséges, akkor az egy nagyon erős összetartást tud eredményezni. Meglátásom szerint jobb ennyiben megállni, mert eddig a pontig van tutira egység és hogy mennyit is érsz, hol vagy a világban, az ezen múlik ám, nem azon, hogy értékközösségként mennyire vagy egységes, stabil stb.

#11 Ne azzal foglalkozz, hogy melyik magyar párt mit mond az ügyben, azt nézd meg akkor, hogy az EU-ban mi folyik és más országok európai uniós vezetése, képviselői mit CSINÁLNAK.
A szavak elszállnak, a tettek viszont meghatározzák az életedet.
A valóság az, hogy 3 éve nyomják a pénzt az ukránoknak és pontosan ugyanezt akarják csinálni ezentúl is, csak még erősebben. A néppárt most szavazta meg a kongresszusán, hogy mindent meg kell tenni hogy az ukránok minél hamarabb az eu tagjai legyenek. Ursula von der Leyen, aki elméletileg az EP vezetője, 2030-ig be akarja hozni az ukránokat az eu-ba.
Ezeket nem itthon találja ki egyik vagy másik párt, nem a média kreálja, ezek megtörtént tények.
Ezekből pedig az következik, hogy az EU, aminek a legnagyobb országai is belerokkantak a covidba, az iparuk az összeroppanás közelében van a magas energia és üzemanyag árak miatt, az az EU akkora hitelfelvételt csinált már eddig, hoyg a teljes uniós költségvetés ötöd része annak visszafizetésére megy el. És minderre még több hitelt akarnak felvenni, mert az ukránokat csak hitelből tudják támogatni.
Gondold át ha neked a havi jövedelmed ötödét eleve hiteltörlesztésre kellene fizetned, a másik ötödét meg már most is folyamatosan fizeted a szomszédodnak mert az egyedül nem képes magát eltartani, akkor az a helyes ha a szomszédod kedvéért még több hitelt veszel fel és kezességet vállalsz érte? Vagy az a helyes álláspont hogy mivel te a saját családodért vagy felelős, így a saját családodra költöd ezentúl a saját családod pénzét?
A népszavazások (ez nem is hivatalos népszavazás) azok 3 évre kötik meg a kormányzatot és utána lehet másképp dönteni, új népszavazást kiírni abban a kérdésben. Vagyis pár év múlva meg lehet ismételni és akkor - ha közben változott a helyzet - a választópolgárok másképp dönthetnek.
MOST viszont az a helyzet, hogy Ukrajna nem alkalmas a csatlakozási tárgyalások megkezdésére sem, hiszen még azt se lehet tudni, hogy hol vannak a határai, hány lakosa van és milyen állapotból indul az ország.
Itt nem arról van szó, hogy akarunk-e segíteni az ukránoknak. Nem arról van szó, hogy elítéljük-e az oroszokat. Arról avn szó, hogy az unió egy gazdasági közösség és olyan erős egy közösség, mint a leggyengébb tagja. Minket akkor vettek be amikor már megfeleltünk annak az elvárt gazdasági, jogi, társadalmi szintnek ami most is érvényes a belépni kívánó tagokra. ELŐBB ezeket kell teljesítenie Ukrajnának és UTÁNA lehet arról beszélni, hogy majd mindenféle jogi harmonizáció és egyéb után tagokká válhatnak.
Ott vannak a szerbek. Évekkel ezelőtt megfeleltek minden elvárt kritériumnak, a gazdaságuk rendben van, az életszínvonaluk jó, a gazdaságuk fejlett, a pénzük jó és a törvényeiket már összhangba hozták az unió szabályaival. Még se lehettek még tagok. Akkor hogyan lehetne arról beszélni, hogy egy olyan országot bevegyenek amelyik háborúban áll, az embereket az utcán fogdossák össze és erőszakkal viszik őket a frontra, ahol a fél országot szétbombázták a másik felét meg ismeretlenek kezére játszották át? Hogy lehetne olyan ország az unió tagja ahol semmiféle joga nincs sem a kisebbségnek, sem az ellenzéknek, ahol egyházat tiltottak be?
MOST mondhatsz nemet arra hogy tönkretegyék az uniót valami ismeretlen érdektől vezérelve az uniós bürokraták. Ha most nem teszel semmit ellene és igennel szavazol vagy sehogy, akkor viszont az ügy megindul a lejtőn és mér nem lehet megállítani később. Akkor magával ránt mindenkit és az unió maga fog megsemmisülni miatta.
Most nemet kell mondani és más megoldást kell keresni az ukránok támogatására. Van bőven rá lehetőség. Aztán majd amikor vége a háborúnak, rendezni lehetett a társadalmi, jogi helyzetet, akkor majd fel lehet vetni, hogy Ukrajna legyen-e az unió tagja. Ahogy ez a lehetőség a háború előtt is asztalon volt és a kormány is támogatta. De akkor még az unióban nem voltak ekkora problémák és Ukrajna egy ép ország volt. Most nem az.

Sokan döbrigeznek és fideszeznek. Ukrajna, Európa legkorruptabb országa, rengeteg bűnözés, stb. EU-s sokeszű képviselők azt se tudják mit csinálnak. Benne van bőven a pakliban, hogy nem ha EU-s tag lesz Ukrajna, akkor mennyi pénz megy oda és pl. Magyarországhoz nem, hanem már!! mennek oda a pénzek, nem is kevés!!!
Gratulálok azoknak, akik csak Orbán, fidesz, döbrögi gyűlölésből szavaznak igennel a VOKS 2025 re!!! Miattuk biztos szarabb lesz minden!

13 vagyok
Már ott járok, hogy egyiknek se hiszek. Se Mo-on, se az EU-ban lévőknek sem.
Egyik kutya, másik eb. Mindenki csak beszélni és ígérni tud!!!

#14 Abban tudok segíteni, hogy a 11. hsz-t igen. Alapvetően a kormánypártot támogatom, de szimplán azért, mert számomra nincs egyéb alternatíva. Én azt nem akarom kijelenteni, hogy nem létezik alternatíva, mert valakinek létezik, valaki úgy véli, hogy ennél neki bármi jobb, én ezt tiszteletben tartom, nem akarom sértegetni ilyen kijelentésekkel. Nekem(!) nem létezik jelenleg.
Sokszor zavar a kormány részéről ez a végtelenül egyszerű kommunikáció, ez a véleménynyilvánítás is pont ilyen. Annyi a kérdés, hogy támogatod vagy sem... egy ilyen egyszerű kérdéssel nem érzem úgy, hogy valóban a véleményemet kérték ki. Ezt lehet magyarázni, ahogy azt megtették nekem (12. hozzászóló, akivel egyébként mindenben egyetértek, tulajdonképpen nagyjából ugyanazt írta le, mint én, csak máshová helyezte a hangsúlyt), de igazából erről sincs szó, mert nem az a kérdés, hogy támogatja-e, hogy Ukrajna gyorsított eljárással 2030-ig az EU-hoz csatlakozzon, vagy hogy támogatja-e, hogy Ukrajna külső segítségnyújtás mellett az EU-hoz felzárkózzon majd csatlakozzon vagy maradjunk egyszerűek, nem is az a kérdés, hogy Ukrajna most/közeljövőben az EU-hoz csatlakozzon.
Önmagában nonszensz, hogy Ukrajna EU csatlakozásáról beszélünk, ez nem is lehetne beszédtéma sem az EP-ben, még kósza gondolat sem, de ha mégis az, akkor viszont nem lehet mi mást tenni, mint beszélni róla, mert akkor ezek szerint beszélni kell róla.
Ezzel a kérdőívvel nem tudom kifejezni a valódi álláspontomat. A kormány részéről se hallok igazi álláspontot, nincs egy "ha", csak az van, hogy miért ne, miért nem, most miért nem, 2030-ig miért nem. Én ezt értem és ebben teljes mértékben egyetértek velük, de szívesen hallanám azt tőlük, amit megfogalmaztam, hogy itt nem arról van szó, hogy egy országot kizárunk, mert így meg úgy nem felel meg kritériumoknak és hogy mekkorát sz.punk azzal, ha belépnek az EU-ba, mert ez utóbbi minden esetben fennáll Magyarország esetében, azonban mégsem tehetjük meg azt, hogy kizárjuk őket, amennyiben a kritériumoknak megfelelnek és teszik ezt önerőből. Ilyet nem lehet tenni és ehhez én sosem járulnék hozzá!
Másrészt ha kritizálhatom a kormányt (itt már egyesek el sem fogják hinni, hogy kormánypárti vagyok, mert a kormány kritizálása idegen dolog kormánypárti körökben, de ez szerintem baj) ha a háború előtt Ukrajna csatlakozása fontos volt e kormánynak, akkor most a háború közben hogy érvelhetnek azzal, hogy mezőgazdaságilag mekkora kockázat ez Magyarország számára? Hát b....a meg, ez a háború előtt is épp ekkora kockázat volt, nem?
Na és, hogy miért nincs alternatíva számomra? Egy pártot mondjatok, aki ezzel jön, hogy most akkor tulajdonképpen mi a történés? Odáig eljut a kommunikáció, hogy 14-ben még ezt akarta a Fidesz, most meg már ezt nem akarja, és felkérdezik, hogy most mi van? Stupid kommunikáció! Pedig ebben vannak lehetőségek, de nem élnek vele, mert stupidoknak néznek minket. Fellehetne tenni ezt a kérdést, amit feltettem. Fellehetne tenni azt a kérdést is, hogy ez nem szimplán a magyar gazdák ijesztgetéséről szól és hogy ezzel maguk mellé állítják őket? Mert a veszély az valós, nem mond hülyeséget a Fidesz, valóban a magyar gazdák csak rosszul járnának ezzel, ugyanakkor 14-ben sem jártak volna jobban ezzel és akkor nem volt szempont, most szempont? Ha csak az egyik kérdést teszed fel, az nettó kötekedés, ha mindkét kérdés elhangzik, az már valóban egy kérdés, egy szerintem jogos kérdés. De mindig csak a kérdés egyik fele hangzik el... Úgy érzik ez már bonyolult, nem lehet vele jól polarizálni és polarizálni akarnak minket, mert az a jó, ha utáljuk egymást, mint a szart, úgy lehetünk számukra biztos pont.
Persze van ennél rosszabb helyzet is, amikor meg se kérdik, még ilyen egyszerű formában sem, hogy mi a véleményed és a többségi akarattal szemben megy simán a kormánypárt, erre is van példa Európában, az EU-ban, de hát ja, ez van, mindig többet akarsz, mint ami van és sosem vígasztal az, hogy valahol/valakinél/valakinek még ennyi sincs (és szerintem ez a helyes hozzáállás, mert enélkül haladás nincs).
Ettől függetlenül én sorozatosan elnézem azt a Fidesznek, hogy a választási kampányokat mindig valami "külső dolog" köré építik, 22-ben a háború/béke, 26-ban majd Ukrajna csatlakozása, előtte lévő években Soros. Ezekben mind van igazság, de ugyanakkor némi túlzás van benne és egy végtelenül leegyszerűsített tálalásban van, ami k...ra fárasztó egyúttal, és nálam nem ezek mentén születik valójában döntés, szóval rám ez nincs hatással, az viszont zavar, hogy egyesek haragszanak azokra, akikre ez van hatással, akiknél e mentén születik döntés, mert egyrészt felesleges egymásra haragudni, semmin nem változtat, másrészt így tulajdonképpen nála is e mentén születik döntés. :)
Egy dolog hozhat változást, ha nem nézzük egymást hülyének, ha beszélünk egymással, ha indulatok nélkül vagyunk képesek kommunikálni egymással és ha nem folytatunk dafke politikát, és ezt elfogadjuk, hogy van ilyen és ez volna a természetes, nem lesz ettől valaki ilyen vagy olyan színű Fidesz vagy Sorosista, Brüsszelista, Gyurcsányista stb.

Nem támogatom wazze! Tinektek kommunistapárt által kitartottaknak persze, hogy nem számított soha a privatizáció (vagyis az aranytojást tojó tyúkok elajándékozása), a világrekord költségvetési hiány, az Európaelső infláció, az azzal egy időben vásárolt MIG29 -k (amelyek már akkor sem voltak korszerű hadi eszközök), az Európarekorder vállalkozásokat sújtó adó- és járulék terhek (más szavakkal a rekorder vállalkozásbedöntés), az iskolabezárások, a tömegbe lövetés, az egészségügy és a tömegközlekedés leépítése, a dupla TB -járulék, a piócanyugdíjrendszer, valamint a bankok ámokfutásai azon célból, hogy a hiteleseik az utcára kerüljenek.
Nem zavar, hogy épp most van botrány abból, hogy az EU szerint nem nyúlhatnak a bankok bele önkényesen a lakáshitelek kamatozásába??? Pedig qvára belenyúltak, és ezért is kellett eladnunk a fővárosi ingatlanunkat. Szóval az OTP Nyrt. és a hozzá hasonló bankok mind bűnözők, és a baloldalnak az áljobboldallal együtt már rég el kellett volna tünnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!