Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A Fideszes - Mi hazánkos...

A Fideszes - Mi hazánkos közösség miért lett ennyire oroszpárti?

Figyelt kérdés

Én még nem éltem akkor, de tudom, hogy Orbánnak volt egy nagy beszéde, amiben haza küldte az orosz hadsereget. Ezzel debütált a politika színpadán. Ehhez képest ma mindenért Európát meg Ukrajnát szidja, és 0% orosz kritika hangzik el. Például most volt, hogy Trump őrültnek nevezte Putyint, erre látom, hogy mandineres kommentelők rögtön Trumpot kezdték szidni a cikk alatt, aki eddig nagy barátjuk volt, nem pedig Putyint. Putyint mindenhol megvédik mintha Oroszországban jobban éreznék magukat.

Hogy történt mindez, mi ennek az előzménye?

jún. 7. 12:30
1 2 3 4 5 6 7
 1/63 anonim ***** válasza:
24%
Persze. Az oroszpàrti Fidesz engedélyezi az EU egyetlen ukrán iskolájának működésèt Budapesten, meg küld milliárdokat ukrán kórhàzaknak
jún. 7. 12:37
 2/63 anonim ***** válasza:
20%

Nem a Fidesz az orosz párti, hanem az EU (meg a liberálisok) az oroszellenesek.

Orbán Viktor már az orosz-ukrán háború előtt is elmondta, hogy Magyarországnak az a jó, ha mindenkivel jó kapcsolatot alakít ki, (az oroszokkal is)

Ezt akkor mondta, amikor az ellenzék Kína ellen beszélt

Lásd: 6:14-től:

[link]

A helyes magyar külpolitikát és az oroszokat 8:04-tól mondja.

Tehát amit a liberálisok orosz pártiságnak mondanak, az valójában egyáltalán nem az. Magyarország nem orosz párti, hanem igyekszik mindenkivel jó kapcsolatot kialakítani, ami nem jelenti azt, hogy lemondana a saját elveiről.

Ellenzéki szempontból viszont az a helyes, ha Magyarország lemond az elveiről és az EU minden kérését, parancsát teljesíti, ha ellenségnek tekinti Oroszországot, mert felállították azt a konteót, hogy az oroszok további támadásokat akarnak intézni Európa ellen.

Nem. Attól, hogy valaki nem ukrán fan, még nincs az orosz fab. Aki viszont orosz ellenes, az egyértelmű ukrán fan.

jún. 7. 12:56
 3/63 anonim ***** válasza:
26%

Még valami:

A Mi Hazánk sem tűnik orosz pártinak. Sőt. Többet tettek Magyarországért ellenzékből, mint teljes magyar ellenzék. Mondom ezt úgy, hogy nem értek velük mindenben egyet.

Nem a Mi Hazánk és a Fidesz az orosz párti, hanem az ellenzék az ukrán párti. Egyértelműen az ukránok mellett foglaltak állást.

jún. 7. 12:58
 4/63 anonim ***** válasza:
23%
Még valami: sem Mi Hazánkos, sem fideszes nem vagyok (független vagyok, nem szavazok senkire, de véleményem nekem is van) #2-3 voltam.
jún. 7. 13:04
 5/63 anonim ***** válasza:
51%
De azért hajrá Orbán, hajrá Toró, ugye kétpipás komcsika?
jún. 7. 13:06
 6/63 anonim ***** válasza:
39%

Nem vagyok komcsi. Bizonyos dolgokban egyetértek Orbánnal és Toroczkaival, másban viszont nem, ezért nem szavazok rájuk.

Az ellenzékben sincs senki, akivel totálisan egyetértenék mindenben, esetleg a 2RK az, aki valamennyire közel áll hozzám.

Viszont nem, a Tiszára amit egy volt NER-es vezet, sosem szavaznék. Ha ez a burkolt kérdésed.

jún. 7. 13:20
 7/63 anonim ***** válasza:
41%
egyesek szemében oroszpárti mindenki aki nem ukránpárti
jún. 7. 13:23
 8/63 anonim ***** válasza:
26%

Itt nincs olyan, hogy orosz párti vagy EU párti vagy Ukrajna párti.

Van, aki a magyarság pártján áll és van aki nem. Van aki a magyar érdekeket teszi az első helyre és van aki nem.

Kis ország vagyunk, ami jelentős nyersanyag behozatalra kényszerül.

Az oroszokkal üzletelünk, ahogy minden más országgal is.

Ukrajnával pedig nem lehet üzletelni, csak a magyar lakosság kárára.

Ugyan így fog helyet foglalni az oroszok mellett Magyar Péter is. Ugyan így foglalt helyet Putyin mellett Orbán és Gyurcsány is, amikor még miniszterelnök volt.

Vannak nemzeti érdekeink, amik megvalósítása nem érdeke az EU országoknak, de jövedelmez az oroszoknak.

Nekünk pedig kell az olcsó gáz. Kell a Paks2, kell egy csomó nyersanyag olcsó az oroszoktól.

MP sem fog mást tudni tenni, ha nem akarja csődbe juttatni az országot, mint folytatja az oroszbarátságot. Ellenkező esetben fel fogják kötni a magyarok. Gyurcsányék is meg próbálták a szakítást az oroszokkal és a lakosság fellázadt. Alapvetően semmi sem fog változni, mert nincs fapadosabb alternatíva.

De ugyanúgy bizniszelünk a nyugattal, északkal és déllel is.

Le pontozhattok nyugodtan, attól a tények még nem változnak.

jún. 7. 13:24
 9/63 anonim ***** válasza:
4%
Mert a Mi Hazánk a magyar érdekeket tartja szem előtt, Magyarország (és egész Európa) pedig az orosz győzelem.
jún. 7. 13:33
 10/63 anonim ***** válasza:
45%
#9: ne röhögtess. Az MHM saját meg a Fidesz érdekeit tartja szem előtt. MHM = Fidesz. Már bizonyították épp elégszer.
jún. 7. 13:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!