Deutsch Tompika miért olyan büszke rá, ha populistának és nacionalistának nevezik?
A Patrióták európai parlamenti pártcsalád első egy évéről és jövőjéről beszélgettek Tusványoson, ahol nevezett kijelentette: „én büszke vagyok arra, ha populista és nacionalista politikusnak minősítenek. Milyen legyen egy politikus, ha nem a népet akarja képviselni?"
Nem tudom, nekem valahogy nem ez a két jelző az, ami beugrik D. Tamással kapcsolatban...

válasza:

válasza:A populista nem egy szitokszó.
A populista azt jelenti, hogy az adott politikus a nép akaratát hajtja végre a döntéshozásban.
Minden politikusnak populistának kéne lennie, mert a politikus azért kapja a választóktól a felhatalmazást, hogy az érdekeiket képviselje. Tehát az a feladata a politikusnak, hogy a nép akaratát képviselje külföldön és belföldön is. Egy igazi politikusnak nincsenek saját gondolatai, elképzelései, hanem azt cselekszi, amit a nép akar, ami a nép érdeke. Tehát úgy viselkedik, mint egy szolga. A politikus amúgy egy görög eredet szó, aminek "szolga" a jelentése.
Persze a bábeli EU-ban ettől teljesen elrugaszkodtak már és szitokszónak állítják be, ami valójában normális és természetes.

válasza:"Tehát úgy viselkedik, mint egy szolga. A politikus amúgy egy görög eredet szó, aminek "szolga" a jelentése."
A miniszterrel kevered. A kritikátlan alányalás leírására alkalmas szó pedig a csicska.

válasza:

válasza:

válasza:A nacionalista nem szitokszó, ahogy a liberális sem. Most az más kérdés, hogy a progresszívok az előbbit, a fideszesek pedig az utóbbit használják annak.
Az már aggasztóbb, hogy a populista jelző sem zavarja, bár bekokainozva lehet nem jutott eszébe mit is jelent.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A nyilvánvalón kívül. 🤣
Már jó ideje nincs semmi új hír róla, pedig kíváncsi lennék.
Rajtam is kijött most a pollen allergia, szipogok sajnos, de általában a gyógyszer enyhíti a panaszokat. Tamásnak valamilyen különleges allergiája van, amin a gyógyszer sem segít?
Mert szerintem belőle kéne még 10-nek ülnie ott, ellentétben többi hazaáruló párt képviselőivel.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!