Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Más is szégyelli milyen...

Más is szégyelli milyen keveset lehet Magyarországon keresni pályakezdő diplomásként? Rajtunk röhög a világ

Figyelt kérdés
[link]
2025. aug. 11. 11:53
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
Igen szégyen
2025. aug. 11. 11:54
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Rajtad én is😂🤣🤣
2025. aug. 11. 11:57
 3/7 anonim ***** válasza:
29%

Az a baj veletek diplomásokkal hogy olyan nagyra tartjátok magatokat.

Sokszor meg jobban elvegzi a munkátokat egy szakmunkás.

2025. aug. 11. 12:00
 4/7 anonim ***** válasza:
76%

Meg a CSOK, meg Otthonstart és minden hasonló miatt rajtuk nevet a világ, hogy ezt hogy hagyjuk hogy az állam a mi pénzünkön még jobban felverje az árakat.

Amíg ez a hitelelmebeteg rendszer van, teljesen mindegy, mennyit keres egy diplomás, mert már a duplájából sem élne egy nagylábon.

2025. aug. 11. 12:01
 5/7 A kérdező kommentje:
3 én nem vagyok diplomás. Ne örülj mert a szakmunkás is 5* ennyit keres a szomszédos országokban.
2025. aug. 11. 12:12
 6/7 anonim ***** válasza:
75%

ezért élek külföldön

neked is ezt javaslom, ne várj a semmire

2025. aug. 11. 12:14
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg elég jól lehet keresni már pályakezdőként is.
2025. aug. 11. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Miért hiszi azt az egyszerű magyar pályakezdő, aki sose élt még külföldön hogy annyira rossz Magyarországon?

Pályafutásom során alkalmam volt rengeteg országba járni kelni, sehol sem volt egyszerű egy pályakezdő fiatalnak lakást találni, illetve azonnal "tejben vajban fürödni"! Mindig fel kell mászni a ranglétrán, hogy többet keres illetve többet kapj, egyszerűbb legyen...

Miért nincs egyetlen olyan párt sem Magyarországon aki hajlandó lenne már végre élhetővé tenni az országot pályakezdő fiatalok számára is?

Nem normális az, hogy 180-200ezres fizetések mellett egy nyamvadt 30 nm2-es putri albérlet is 90+rezsi+közös költség+2 hónap kaució.... menjenek már a fenébe... hogy lehet így bárhova is jutni az életbe. Ha meg az ember otthon él a családjával, akkor nyomoréknak van...

Miért haragszik Magyarországon a kiscsaládos a nagycsaládosra, a gyermektelenek a gyermekesekre, pályakezdők a tapasztaltabb munkavállalókra?

Nem értem őket hogy miért haragszanak, vagy féltékenyek egymásra. A pályakezdő idővel tapasztaltabb munkavállaló lesz, a gyermektelen idővel gyermekes lehet, a kiscsaládos idővel nagycsaládos lehet. Egy pályakezdőnek nincs akkora tapasztalata még mint egy tapasztaltabb...

Napjainkban egy pályakezdő hogy boldogul?

Hogy tud elköltözni otthonról? Hogy lesz autója? Hogy alapít családot?

Bruttó 195k Ft mire elég Pesten egy pályakezdőnek?

Ennyi a garantált bérminimum összege.

Erdély fejlettebb Magyarországnál? Egy pályakezdő fiatalnak érdemesebb lenne ott állást keresni, színmagyar városokban?

Sok ismerősöm származik onnan, és ódákat zengenek, de valamiért mégis eljöttek. A neten olvasgatva, képeket nézegetve, vagy videókat nézve, tényleg szép országrész, Erdély. De politikailag mennyire nyomják el ott a magyarokat? Pl hivatalos ügyek intézésénél? mert...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!