Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egész Európa erről beszél:...

Egész Európa erről beszél: Orbán Viktor magyar miniszterelnök évek óta titokban kémkedett a brüsszeli uniós intézmények után. Ez jó a Magyar családoknak?

Figyelt kérdés
2025. okt. 11. 09:06
 1/10 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem jó.
2025. okt. 11. 09:15
 2/10 Mansour ***** válasza:
97%
Nagy segítség ez a magyar családoknak.
2025. okt. 11. 09:17
 3/10 anonim ***** válasza:
29%

Már megint kitaláltatok valami marhaságot és elhiszitek?

Miért kell ennyire szánalmasan vergődnötök?

2025. okt. 11. 09:26
 4/10 A kérdező kommentje:

Itt a reddit europa forum linkje amit már 10ezren lájkoltak:

Hungarian Prime Minister Viktor Orbán has been secretly spying on EU institutions in Brussels for years

[link]

2025. okt. 11. 09:43
 5/10 anonim ***** válasza:
44%

Erre komolyan kell reagálni? Csupa baloldali lap "nyomoz" Orbánék után? Kampányra időzítik ezt a megfogalmazott vádat? Ilyen ügyeket a titkosszolgálat vagy az igazságügyi hatóságok vizsgálnak titokban, nem a spiegel meg a direkt36, mindezt nyilvánosan. Ilyen akkor szokott kiderülni, amikor van bizonyíték, addig nem. :D A Pegasus ügy, amiről kiderült, hogy egy kreált ügy, valahogy véletlenül az is pont a Direkt36-hoz köthető, valahogy véletlenül az is a választásokat megelőző kampányidőszakban történt. Aztán fújta fel a baloldali média egyre nagyobbra és nagyobbra, már ilyen nulla emberek is jelentkeztek, hogy engem is biztos lehallgattak, állították úgy, hogy semmi bizonyítékuk nem volt rá. Soha nem tisztázta egy baloldali lap sem, a direkt36 pláne nem, hogy a lehallgatás az nem valamiféle illegális cselekedet, minden európai országban legális, a legális útja ki van jelölve a magyar jogban... majd kiborulást színlelve eljátszották azt, hogy hát még csak nem is tagadja Pintér azt, hogy egyeseket lehallgattak. Persze, hogy nem, mert nem lehet, hisz egyeseket lehallgattak meg lehallgatnak most is, e pillanatban is.

Ki kell vizsgálni a vádakat, szó se róla, de ez, hogy már külföldi hírlapok is belépnek a magyar választás kampányába ez is egy határátlépés és ha kiderül, hogy nincs ügy, akkor ezt nem lehet válasz nélkül hagyni. Én egyébként régóta azt vallom, hogyha egyszer a helyzetünk múlik azon, hogy milyen az EP összetétele, akkor keményen bele kell állni és európai szinten politizálni, beleszólni mindenhol a választásokba. Ettől a Fidesz elzárkózik, mert úgy véli, hogy ez beavatkozás más belügyeibe, pedig ha nálunk ezt sorozatosan megteszik, akkor szerintem ezzel a határral nem kell foglalkozni a továbbiakban.

2025. okt. 11. 09:44
 6/10 anonim ***** válasza:
31%

#4 Szóval a redditen megjelenik valami és te azonnal el is hiszed, nem törődve azzal az egyszerű ténnyel, hogy Orbán 2000-óta az EU látókörében van, mint csatlakozásra váró ország miniszterelnöke, majd EP képviselő és 16 éve miniszterelnök ismét.

Komolyan azt akarod beadni, hogy van bármi amit ne tudnának róla réges régen és ne használták volna fel már ellene?

Ez akkora fokú hülyeség amit csinálsz hogy már nagyon kell fájjon. Ez az oka a vergődésednek?

2025. okt. 11. 09:50
 7/10 Mansour ***** válasza:
55%

"Ettől a Fidesz elzárkózik, mert úgy véli, hogy ez beavatkozás más belügyeibe, pedig ha nálunk ezt sorozatosan megteszik, akkor szerintem ezzel a határral nem kell foglalkozni a továbbiakban."

Elzárkózik? Akkor mit csinálnak a Balkánon már hosszú ideje és mi volt OV tihanyi megszólalása Simion mellett?

Amúgy meg ha az beavatkozás a belügyekben, hogy egy lap ír valamit, ami esetleg nem igaz, akkor a Fidesz médiája ezt már kezdettől fogva műveli. Mennyi mocskolódást írtak már csomó európai politikusról.

2025. okt. 11. 10:03
 8/10 anonim ***** válasza:

1. Itthon írták a "mocskolódásokat", nem játszottak össze külföldi kormányellenes híroldalakkal, hogy együtt és egyszerre közöljék le ugyanazt a "mocskolódást"! Úgy fogalmazol, hogy az vitára hívogat, de nem ülök föl ennek, mert akkor elsikkad a lényeg.

2. A balkán nem az EU része (függetlenül attól, hogy egyetértek-e azzal, hogy bármi beavatkozás is történik, mert addig nem kell elmennünk, hogy ezen vitázzunk)

3. OV itthon szólalt meg Simionnal kapcsolatban, nem Romániában, de én a médiára gondoltam, nem arra, hogy politikusok megszólalnak egymásról, hogy miként viszonyulnak egymáshoz, miként vélekednek egymásról, ennek bele kell férnie, hisz OV-ról is rendszeresen alkotnak véleményt külföldi politikusok, teszik ezt otthon, a médiában, ez teljesen rendben van reagálunk egymásra.

Ez nagyon gyönge próbálkozás volt, de mondom én elvárnám azt a Fidesztől, amit nem tesz meg, úgyhogy itt nem arról van szó, hogy az egyiket szidom ezért, hogy megteszi és mutogatom "magunkat", hogy bezzeg mi ilyet soha. Úgy érzem számodra abból, amit írtam ez jött le és ennyi jött le. Nem! Sajnos nem, vagy nem eléggé. Kőkeményen bele kellene állni ebbe, nem ilyen tutyi-mutyi módon, hogy itthon nyilatkozgatok erről-arról, hogy milyen fasza csávó. Ez semmi, ez nulla és nézd lépj távol attól (ha tudsz), hogy esetleg utálod ezt a kormányt, mert itt nem is ez a lényeg, hanem az, hogy régóta megy a vergődés, hogy k.rvára rossz irányba tart az EU vezetése, ezt a Fidesz látja így, ők állítják ezt. Ha ez az ő szemszögükből látva így van és hatással van ez ránk vagy hatással lesz, akkor bele kell szólni, és ha ők megteszik ezt velünk, mert úgy gondolják ez belefér lazán, akkor mi is tegyük meg. Indítsunk EU szinten hírcsatornát, (nem egyedül mi, az összes olyan EP-ben lévő párt, aki a Fidesszel van szövetségben), erre kell pénzt szánni, nem hülyeségekre (mert van hülyeség bőven!), toljuk minden országban azon pártok szekerét, akik a magyar kormánnyal jó viszonyban vannak, nyomjuk angolul, németül, franciául, műholdon, neten, túrjuk be az összes kábelTV-s szolgáltatóhoz a csatornát. Akkor így kiegyenlítettek az erőviszonyok. Az hogy sorozatosan száll bele a magyar választásokba pl. a Euronews ez nem normális, de ha így megy, akkor így kell leadni a választ erre. Ebből akkora botrány és vergődés lenne, úgy visítanának, mint anno nálunk a szocik a DunaTV első tervezett indításánál.

Az is nonszensz volt, hogy volt két csatorna, amiből ki nem lehetett robbantani a szocikat, majd ők (miután bejelentették a DunaTV-t csak elképzelés szintjén), háborogtak, hogy jobboldali TV indul.

Pluralizmusról beszélünk meg arról, hogy az mindenhol mennyire rendben van, kivéve Magyarországot, mert itt aztán a média szabadsága az sosem látott mély szinten van, és hasonló vádak, amit ott fogalmaznak meg, ahol pl. a két nagy nézettséggel rendelkező köztévé kormánypárti, a legnagyobb kereskedelmi csatorna (az RTL) kormánypárti és kormánykritikus TV-k azok ilyen alig elérhető és alig nézett csatornák, mint pl. a BildTV, meg a Welt TV, és ezek tolják a süketelést nekünk és rólunk, ahol az egyik legnézettebb kereskedelmi csatorna nagyon erősen kormánykritikus és ez a csatorna fej-fej mellett halad nézettségben azzal a csatornával ami meg kormánypárti (erősen az).

A kormánypárti és kormánykritikus híroldalak olvasóiszám alapján rangsorolva abszolút kiegyenlítettek, balanszban vannak, hisz mi is abban vagyunk, szoros a meccs minden 4. évben, rengeteg embernek elege van ebből a kormányból és rengeteg ember meg csak ebben a kormányban látja a kormányzóképességet.

Ha ma az a helyzet állt elő az EU-ban, hogy azt vesszük igaznak, amit sokan állítanak, mert senki nem törődik azzal a ténnyel, hogy ezek a sokak mind ugyanabból a gondolkodási iskolából származnak, ennél fogva objektív adatnak vesszük azt, ami valójában csak érdekből vezérelt, összehangolt történet, tulajdonképpen egy visszhangrendszer, akkor ez ellen nem elég az, amit csinál a Fidesz, hogy elmondja ezt újra és újra, teszi ezt sokszor baromira lebutított kommunikációs szinten, mert az csak a túlélésre elég, változást nem hoz. Változást az hozhat max. ha beleállsz és pont ugyanígy csinálod.

2025. okt. 11. 11:16
 9/10 Mansour ***** válasza:
0%

Tudod, nagyon ismerős az, amit írsz. Úgy tíz éve még én is szinte szóról szóra ezt írtam volna. Engem is nagyon zavart a nyugati világban és Magyarországon is jellemző, elsöprő "balliberális" médiatúlsúly. Ha bíráltam a Fideszt, én is csak azért, mert nem lép fel ez ellen elég hatékonyan. Szóval ha valakit, akkor engem biztos nem lehet azzal vádolni, hogy csak ellenzéki szemszögből látom a dolgokat. Még most is értem a kormánypárti szemszöget, csak most már nem annyira tudom elfogadni.

És hogy miért változtam meg? 2015 óta történt egy s más. A migránsválság idején még abszolút a kormány álláspontját támogattam, sőt még ma is úgy gondolom, hogy a migráció ebben a formában, ahogy Nyugat-Európát elözönlötte, alapvetően rossz és káros dolog. Tulajdonképpen emiatt kezdtem akkoriban jobban odafigyelni a politikára, és bár kormánypárti szemmel néztem a fejleményeket, az azért feltűnt, hogy a kormánymédia hogy használja fel a migránsválságot, illetve annak egy egyre jobban eltorzított képét belpolitikai haszonszerzésre. És ezért ettől kezdve kritikusabb szemmel néztem a kormánymédiára, így világosan lejött, hogy a migránsellenesség sikerén felbuzdulva egyre jobban belemennek az ellenségképző, gyűlöletkeltő, hergelő dolgokba és egyéb manipulatív módszerek alkalmazásába. A manipulációtól persze a másik oldal sem mentes, csakhogy én pont azért voltam jobboldali, mert azt hittem, hogy erkölcsi tekintetben a jobboldal magasabb szinten áll. Az azóta eltelt idő viszont sajnos azt bizonyította számomra, hogy az, amit most jobboldalnak nevezünk, beleértve az autokrata rendszereket, a populizmust, az alt-rightot és minden, a hagyományos jobbközéptől eltérő, jobboldalinak tekinhető dologot, illetve mindent amit nálunk a Fidesz képvisel, nagyon rossz irányba megy és erkölcsileg is vállalhatatlanná vált. Korábban én például Putyinra is afféle jóságos cáratyuska figuraként tekintettem, aki kemény kézzel, de alapvetően igazságosan vezeti a népét. Jó, vannak túlkapásai, de ezek elnézhetők a rend érdekében. Hát most már nagyon másként látom őt is, persze bőven tett is azért, hogy megváltozzon a róla alkotott kép.

Magyarországon pedig az utóbbi években világossá vált, hogy a Fidesz a gazdaságot nem kezeli jól, és a válság azért érintett minket ennyire rosszul, mert korábban sem kezelte jól. Világossá vált, hogy a lassú, de biztos fejlesztés helyett mindent elhanyagolnak, és az állam csak egy szűk kör érdekeit szolgálja az állampolgárok érdekei rovására is. Világossá vált, hogy a hatalom megtartása érdekében az állam erőforrásait (az adófizetők pénzét) korlátlanul használják és emellett aljas módszerekhez folyamodnak mind a hatalom megtartása, mind a NER-elit gazdagodása érdekében. A kormánypárti média korábban elképzelhetetlen szintekre süllyedt, teljesen eluralta a hatalmi arrogancia és cinizmus, a különféle manipulációs technikákat olyan természetességgel alkalmazzák, mintha ezek jelentenkék a sajtóetika alapjait.

Szóval, még ha egyet is értek azzal, hogy a sajtóviszonyok kiegyenlítettnek tekinthetők, ezek mégsem normális sajtóviszonyok. És még ha egyet is értek azzal, hogy a nyugati világban van egy jelentős "balliberális" médiatúlsúly, én sajnos már egy könnycseppet sem tudnék ejteni a jobboldalért és a sajtójáért, ha esetleg valahogy ki lennének iktatva. A véleményszabadságért természeten harcolnék, de egyáltalán nem tudnám sajnálni, ha a jobboldal a jelenlegi formájában eltűnne. Ez egy romlott, lealjasodott jobboldal, a hagyományos jobboldali-konzervatív eszmék árulója. Hogy mi vezetett ide, hogy hibás-e ebben más is magán a jobboldalon kívül, az egy jó kérdés, érdemes az elemzésre. De a lényegen nem változtat.

2025. okt. 11. 13:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Mit vársz egy orosz csicskától?
2025. okt. 11. 16:51

Kapcsolódó kérdések:

Szerinted ki a legvalószínűbb utód a Fidesz élén, ha Orbán Viktor már nem tud/akar ott lenni?

Tulajdonképpen nem is hosszú a lista. Én azt hiszem, Lázár Jánoson kívül más nem jöhet szóba. A többiek esélytelenek vele szemben.

Orbán az egyetlen háború párti miniszterelnök az EUban?

Már Trump is látja hogy Putyin nem akar békét egyedül. Orbán az utolsó szövetségese a háborús agresszornak?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!