A fidesz közeli vállalkozók már évekkel korábban értesültek az Otthon Startról?
Figyelt kérdés
A városomban kilóra vásároltak fel kertesházas telkeket az utóbbi években a fidesz közeli emberkék. A rajtuk lévő házakat lebontották, hogy ne kelljen vele foglalkozni, most pedig társasházakat építenek rájuk hatalmas haszonnal, hiszen 8-10 lakás rámegy egy olyan telekre amin addig egy kockaház volt. Az egész Otthon Start egy országos fideszmaffia biznisz?2025. okt. 21. 02:25
1/8 anonim 

válasza:

válasza:15 megy felfele az ingatlanpiac, ehhez nem kellett elore tudniuk a 3%-os hitelrol.
(Egyebkent 15 eve is 3% koruliek voltak a lakashitelek haho)
2/8 anonim 

válasza:

válasza:Nem tudom, hogy melyik szezont kevered a fazonnal, de 15 évvel ezelőtt a legkedvezőbb kamatozású, (amúgy kockázatos svájci frank alapú) hitelek is 5-6% kamattal voltak. Ennél csak magasabb volt az összes másik. Amúgy meg nem kell Fidesz közeli vállalkozónak lenni. Ha van tőkéd, meg eszed, akkor ingatlanba érdemes fektetni. Ezt sokan tudják. Fideszes, meg nem Fideszes egyaránt.
3/8 anonim 

válasza:

válasza:Savanyu a szőlő?
Hallottál befektetőkről?
Rengeteg ellenzéki érzelmű befektető van Magyarországon.
Ingatlan jo befektetés.
4/8 anonim 

válasza:

válasza:Én 2019-be vettem fel lakásvásárlásra 10 M forint alapú fix kamatozású hitelt 3,9 %-os kamattal, normál kereskedelmi banktól. Annyi volt még a feltétel, hogy kellett lenni egy másik tehermentes ingatlanomnak, amire rá tudták tenni a hitelt. Akkor szerkezetkészen 19 M-be került a lakás, amire kb. még 2021.-ig ráköltöttem még kb. 3-3,5 M-t, hogy kulcsrakész állapotba legyen. Rögtön ki tudtam adni és az albérletből befolyt összeg, már akkor több volt mint a törlesztés. Ma már a duplája az albérleti díj, mint a törlesztés. Most ismét készülök hitelt felvenni, és ez a lakás lenne a fedezet. Az értékbecslő 42 M-re értékelte. A 3 %-osra nem vagyok jogosult, de lakás vásárlási célra piaci alapon is tudok felvenni 4 % alatt hitelt. 15 éve nem tudom mekkorák voltak a kamatok, de 5-6 éve kicsit több mint 3 %-ért lakáscélra lehetett felvenni a hitelt.
5/8 anonim 

válasza:

válasza:5:hol tudsz te ma piaci nem támogatott jelzáloghitelt a jegybanki 6% kamat alatt felvenni? Amikor 3 százalékon tudtál, akkor majd nulla volt a jegybanki kamat.
6/8 anonim 

válasza:

válasza:Hát ja. 2017 és 2020 között történelmi mélyponton volt a jegybanki alapkamat. Akkor emiatt volt 3% körüli a hitelek kamata.
7/8 anonim 

válasza:

válasza:NEM. Nem tudhatta senki előre, mivel maga a kormányzat is csak hirtelen kétségbeesett elhatározásból agyalta ki most. Mint ahogy egyébként sincs soha semmiféle hosszútávú tervezés a tevékenységükben. Az már tényleges kormányzás volna - arra viszont nem képesek.
8/8 anonim 

válasza:

válasza:Lol, a kérdező implicit feltételezi hogy van évekre előre ilyen szintű tervezés. Édes fszom vessél lángot!
Kapcsolódó kérdések:
Hatvanpuszta magánbirtok, Orbán Győző pedig vállalkozó, miért baj ha gazdag?
Hatvanpuszta egy régen vásárolt magánbirtok. Orbán Győzőnek saját cége van amiből milliárdos osztalékot vesz ki évente.
A tisza el fogja törölni a hétszeres gáz és kétszeres villany árakat, amit a lakosság egy részére rónak és a vállalkozókra?
A háború kezdetekor fölemelték ezeket az árakat túl fogyasztás esetén előtte nem volt ilyen viszont pár hónap és visszaesett az ár de a kormány nem csökkentette vissza nem törölte el(én azóta is 700 ezret fizetek havonta gázra pluszba!) ezt az áremelkedést ezt majdnem...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!