Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért 15 év korlátlan hatalom...

Miért 15 év korlátlan hatalom után hozták meg először azt a döntést egy kiemelt közbeszerzésnél, hogy 10%-ban maximalizálják a nyereséghányadot?

Figyelt kérdés

Ezzel lényegében elismerték, hogy az előző beruházásokon a fővállalkozók több, mint 10%-os nyereséggel dolgoztak. Miféle piaci alapon működő tender az, ahol a nyertes pályázó ekkora haszonnal távozik?

Forrás: [link]

okt. 29. 13:11
 1/6 anonim ***** válasza:
84%
Ugyan már, hát akkor miből gazdagodott volna ezermilliárdossá Mészáros meg Tiborc?
okt. 29. 13:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%
Ez nem egy új jelenség, eddig is voltak ilyen korlátok bizonyos tendereken.
okt. 29. 13:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Citáció szükséges!

okt. 29. 13:28
 4/6 anonim ***** válasza:

Te fogalmaztál meg egy állítást, így a citáció felelőssége téged terhel. Mielőtt a cikkre hivatkoznál, abban sehol sem szerepel, hogy ez egy most bevezetett újdonság lenne.

Európai Uniós pályázatoknál egyébként is jellemző, hogy maximalizálják a nyereségi rátát, miért ne lehetne ezt megtenni szimplán állami nem eus pályázatnál.

okt. 29. 14:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Te fogalmaztad meg azt az állítást, hogy ez nem az első eset. Én ilyet nem állítottam.

okt. 30. 05:44
 6/6 anonim ***** válasza:

"Miért 15 év korlátlan hatalom után hozták meg először azt a döntést"

Kérdésedben azt állítod, hogy 15 év után után először hozták meg ezt a döntést.

Még mielőtt azzal jönnél, hogy "hádde eztet kérdeztem": nem azt kérdezted, hogy valóban első alkalom-e, hanem azt, hogy miért első alkalom.

okt. 30. 08:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!