Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért riogat a Kormány adóemel...

Miért riogat a Kormány adóemeléssel, miközben milliárdokat emel le a Főváros számlájárol?

Figyelt kérdés

[link]

Mégis kedvére van az adóztatás, mások ellehetetlenítése?

okt. 29. 14:46
 1/4 anonim ***** válasza:
76%
Mert aki mondja másra, azt mondja magára.
okt. 29. 14:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi a helyzet Rákosrendezővel? Azt is a kormány kényszerítette rá a fővárosra, hogy vásárolja meg?

A szolidaritási adó mértéke 80 milliárddal nőtt(ennyivel kér többet a kormány 2019-hez képest), az iparűzési adó mértéke meg 160 milliárddal nőtt (ennyivel szed be több pénzt Budapest).

Budapest csinált egy olyan költségvetést ahol az iparűzési adó felével számolnak csak, utána meg sír ha elveszik az egészet és a bíróság nem fizetetti ki vele, mert ezzel már aránytalan mértékben sérülnének a város által nyújtott közszolgáltatások.

Mondjuk tökre érdekelne, ha én ilyen címen nem fizetném az albérletem, mert előtte elkölteném másra a pénzem, akkor mennyi idő után raknának ki.

okt. 29. 15:27
 3/4 anonim ***** válasza:
Mikor a progresszív SZJA mellett kampányolnak, legtöbbször az az érv, hogy fizessenek a gazdagok, meg társadalmi igazságosság blablabla. Na a szolidaritási adóval ugyanez a helyzet, Budapest a leggazdagabb település.
okt. 29. 16:28
 4/4 A kérdező kommentje:

#2: ez miért releváns? Nem az lenne a Kormány által preferált adópolitika, hogy alacsony adóval több pénz marad Budapestnél, így több lehetőségük van értéknövelő beruházásokra?

#3: tehát támogatot a progresszív SZJA-t? Én nem. De egyik sem releváns.

Egyébként mennyi profitot termel Budapest?

okt. 29. 17:45

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!