Az oltás fanatikusokat miért zavarja az ha valaki oltás ellenes vagy szkeptikus?
Nincsenek oltás tagadók, mindenki tudja, hogy vannak oltások, pusztán a használatuk, és a hatóanyagaik vannak megkérdőjelezve. Még is egyesek rendesen gúnyolják azokat az embereket akik, nem úgy gondolkodnak az oltás kérdésben mintők. Pedig ha az oltások nem kötelezőek lennének, hanem választhatók (mint rendes nyugati europai módra) akkor is lennének oltások, és az oltás fanatikusok nyugodtan oltakozhatnak, de nekik ez nem elég, ők azokra akarják rá erőltetni az oltásokat, akik ezt nem akarják. Miért ?

válasza:En amugy azt vettem eszre hogy a konteokban valo hit aranyos azzal hogy az egyen mennyire muvelt, tanult, iskolazott, intelligens.
Valaki minel butabb, alacsonyabb tarsdalmi retegbol jon annal inkabb hisz az ilyen butasagokban.
Persze a muvelt, tanult emberek kozott is van oltasellenes vagy epp holdraszallas ellenes, de az teny hogy a butabb reteg joval fogekonyabb az ilyenekre.
Az ilyen embereket konnyebb olyan ervekkel meggyozni hogy ember soha nem jart a Holdon, mert a zaszlo nem leng.. kozben ezer meg egy bizonyitek van arra hogy voltunk a Holdon. Pl hogy tukroket hagytunk ott, amik kepesek arra hogy a lezersugarakat visszaverjek. Vajon hogy kerulhetett oda, ha csak egy megrendezett jelenet volt az egesz?
Ugyanez az oltasoknal. A hulyeknek eleg az az erv hogy az oltas autizmust okoz. Aztan csak kiderult hogy aki ezt elterjesztette az tanulmanyt hamisitott. Semmilyen tudomanyos osszefugges nincs az oltasok es az autizmus kozott. Lehet hogy van es egyszer bebizonyitjak es akkor valtozik a tudományos allaspont, de jelenleg SEMMI bizonyitek erre.
De mondjuk jo erv az emberek ostabasagara az orvostudomany teruleten hogy ma Magyarorszagon meg mindig tomegek vesznek br kalciumot rovarcsipes eseten. Egyszeruen a buta emberek fejebol ezt nem lehet kiolni.

válasza:29:
Érdekes, mert nekem haltak meg ismerőseim már azelőtt, hogy lett volna oltás. Egyetlen ismerősöm halt meg, aki oltást kapott, de ő 1 héttel az oltás után, és akkor már késő volt az oltás, mert alsó hangon 2 hét kell, hogy bármit is érjen.
Ellenben oltatlanok a közeli és tágabb környezetemben is elég sokan meghaltak, pl. nagymamám idősek otthonában volt, és közel fele meghalt az ott élőknek mielőtt oltás lett volna. Persze titkolták a nyilvánosság előtt, ők sikereaen, a város egyik másik idősek otthonában is titkolni próbálták, hogy nagy baj van, de az egyik alkalmazott valamelyik ellenzéki politikushoz fordult, aki kikényszerítette, hogy hozzák nyilvánosságra. Igazából hiába nem járhattunk be hozzátartozók, az alkalmazottak bevitték, nem mentek be tünetekkel, de lappangva is terjedt.

válasza:#31 Én meg azt vettem észre, hogy a "konteókban" való hit arányos azzal, hogy az egyén mennyire képes önálló gondolkodásra. Aki képes rá, az nem hisz el vakon bármit a médiának, hanem elkezd találgatni, hogy mi lehet az igazság. Így természetesen születnek egészen vad és irreális elméletek is, de olyan is van, hogy valaki ráhibáz a valóságra, vagy legalábbis nagyon megközelíti azt. Ha egy ilyen "konteó" közel áll a valósághoz, azt onnan lehet tudni, hogy "függetlenobjektív tényellenőrző" oldalakon tagadják, esetleg még törvényileg tiltják is a hirdetését.
Az iskolázottsággal ez legfeljebb annyiban függ össze, hogy a modern oktatás igyekszik leszoktatni a diákokat az önálló gondolkodásról. Ez azonban nem mindig sikerül, én pl. műszaki diplomával vagyok "konteós".

válasza:31:
Tény, hogy több a tanulatlanok közül az oltástagadó vagy más konteós, de azért megdöbbentően sok van tanult emberek között is. Egy normális világban nem szabadna léteznie pl. homeopátiában hívő orvosnak, de mégis van. Feleségem gyógszerészetin tanult, na ott voltak olyan emberek, akiknek csak száraz tananyag volt minden, amit beseggeltek, soha nem érdekelte őket egyetlen összefüggés, na ezek az emberek hajlamosak az ilyesmire, most nem csak ilyen hardcore konteókra kell gondolni, mint az oltásellenesség, de volt amelyik Szendi Gábor meg Norbi tanácsai alapjá kezdett diétázni, miközben az egyetemen tanultak alapján simán cáfolható lett volna a sok butaság, az egyik oktatójuk kimondottan szeretett is rámutatni Szendi áltudományos "módszertanára". Na a csaj akiről beszélek, eléggé le is betegedett a diétába.

válasza:33:
A kritikus gonolkodásmód és a konteó hívőség egymástól nagyon távol eső dolgok. Sokan rámutatnak, hogy korábbi történelmi korokban igaza volt ennek meg annak, aki nem fogadta el az aktuális hivatalos álláspontot, cdak azt felejtik el, hogy egyrészt ezek az emberek többnyire tudományos módszertant betartva érveltek, másrészt millió olyan dolog volt a múltban, amit a konteósok tagadtak, és utólag nézve sem lett igazuk.
Én inkább azt látom, hogy a világ tele van kérdésekkel, amelyek mindannyiunkat foglalkoztatnak, és vagy nincs még válasz rájuk, vagy nagyon bonyolult, nem egybites a válasz, vagy legalább a magyarázat bonyolult. És vannak emberek, akik hajlandóak ezen kérdéseknek alaposan utánajárni, gondolkodni rajtuk, éa akkor sem esnek kétségbe, ha nem találnak egyértelmű válaszokat. Meg vannak a konteósok, akik az egyszerű, hangzatos, de hamis válaszokat szeretik elfogadni, mert nem akarnak vqgy nem tudnak belemélyedni a világ alaposabb megismerésébe.

válasza:Az egyetemen tanulok tobbsege csak szorgalmas es nem intelligens es vagy ertelmes. Talan a tanult szo megteveszto lehetett.
33as,mutass nekem nehany konteot amirol kiderult hogy igaz? En egyet sem tudok. Mert van Balaton, van derekszog, a Fold nem lapos, a 911 nem belso munka volt, volt Holdraszallas. En ezeknel csak tudomanyosan megcafolt tenyeket ismerek, olyat nem hogy a hulyek igazat bizonyitotta volna..

válasza:36.
"Mert van Balaton, van derekszog, a Fold nem lapos, a 911 nem belso munka volt, volt Holdraszallas"
Alapos földet meg a balaton derékszöget csak teterjeszted itt mint konteót!
A többi igaz!

válasza:Ezek amiket a cikk ir, az emberiseg tobbsegenek nem konteo, mert nem is ismert. Szoval ne is nevezzuk konteonak. Konteo az ami vilagviszonylatban ismert es kb mindenki hallott mar rola. Pl 911, holdraszallas, lapos Fold.
A cikkben felsoroltak nagy reszerol meg nem is hallottam, plane nem mint konteo.
Persze a konteos okroknek ez is egy kapaszkodo, miszerint ha itt bebizonyosodott akkor az valid erv amellett hogy sosem jartunk a Holdon.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!