Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 1 liter benzin Budapesten...

1 liter benzin Budapesten 1,484 euro, Ausztriában 1,525 euro ? Mennyire olcsó az orosz olaj ?

Figyelt kérdés
nov. 1. 15:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Aki annyira burzsuj, hogy kocsival járkál, az fizesse.
nov. 1. 17:35
 12/20 anonim ***** válasza:
25%

Budapest/Bécs:

gáz (m3) 102 Ft / 520 Ft

áram (kwh) 38 Ft / 103 Ft

hidegvíz (m3) 219 Ft / 815 Ft

távhő (kwh) 3 Ft / 25 Ft

nov. 1. 18:38
 13/20 A kérdező kommentje:

Ezzel csak az a baj hogy a magyar oldalon nem a piaci árakat tüntetted fel. Ez így csalás. Piaci árat piaci árral kell összehasonlítani mint ahogy a benzin esetében én tettem.

Tehát

gázár Budapest 747 Ft/ m3

gázár Bécs : 520 Ft/ m3

nov. 1. 19:49
 14/20 anonim ***** válasza:
Milyen piaci ár? Ennyit fizetek érte mint végfelhasználó.
nov. 2. 01:12
 15/20 A kérdező kommentje:
Amire te gondolsz az a "rezsicsökkentett ár" Tehát állami támogatással csökkentett ár. Bécsben is van állami támogat a gázáron és úgy 520 forint ?
nov. 2. 12:49
 16/20 anonim ***** válasza:
Ezek a végfelhasználói árak, és igen, Bécsben is van rajta támogatás.
nov. 2. 17:59
 17/20 anonim ***** válasza:

A különbözetet a 27% áfával, inflációval és a lerohasztott közszolgáltatásokkal fizeted meg.

Mindent mi fizetünk ki, még akkor is ha te nem látod.

A te fajtádat lehet kézből etetni. Elveszik a pénzed, a nagyját elrakják és a maradékot visszaosztják.

És te ennek örülsz

nov. 3. 10:46
 18/20 anonim ***** válasza:

Miért Bécsben ki fizeti a támogatást a rezsin? Egyáltalán van olyan, hogy bármilyen költséget más fizet ki? Úgy gondolod, hogy máshol ez úgy működik, hogy jön a jótündér aztán csiribú csiribá előteremt egy csomó euróköteget és kifizeti?

Ausztriában az ÁFA 20%, a +7% nem nagy különbség ahhoz képest hogy a rezsi meg átlag 300-400% a magyarénak. Az infláció meg 4% körül ingadozik itt is és ott is.

Ha itthon olyan árképzés lenne mint Ausztriában te lennél az első aki habzó szájjal üvöltene a Kossuth téren.

nov. 3. 14:15
 19/20 A kérdező kommentje:

Ügyesen terelgettek de én a benzinárról kérdeztem.

Làtom kellemetlen az olcsó orosz olaj drága benzin téma ezért inkább bármi másról próbáltok beszélni.

nov. 3. 16:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Próbálj meg nyers kőolajat tankolni az autódba aztán talán megérted.
nov. 4. 08:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!