Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Orbán nyugdíjrendszere valóban...

Orbán nyugdíjrendszere valóban nagyvonalú?

Figyelt kérdés

És itt most nem erre a 14. havira gondolok, hanem az indulónyugdíjra. Tiszás szakértők sorra mondják, hogy túl nagyvonalú a nyugdíj, ezen mindenképpen változtatni kell. Nem etikus a 13. havi bevezetése sem, mert csak 12. havit fizet az ember. Meg is kell adóztatni.Valóban túl jó a nyugdíjasoknak?

Azt hallom netto 500 alatt az ember nem él meg. Nézzék meg a nyugdíjakat alig 200 körül vannak legtöbb esetben. Most ezek a nyugdíjak valóban túl bőkezűek lennének? Én még jónak sem mondanám.

nov. 2. 20:13
A kérdező szavazást indított:
Igen. Túl nagyvonalúak
Nem. Kevés
Kb szinten van
11 szavazat
1 2 3
 1/25 Sulek Péter ***** válasza:
14%
Amit tudnak megtesznek, lehetne jobb is, és törődhetnének jobban a nyugdíjasokkal is, nem csak így vàlasztàsok előtt nem sokkal.
nov. 2. 20:19
 2/25 anonim ***** válasza:
93%

Most is a Tiszát sarazod. 16 év alatt miért nem tudta a Fidesz a nyugdíjakat egy normális megélhetést adó szintig felhúzni?

Ezzel kezd!

nov. 2. 20:19
 3/25 anonim ***** válasza:
91%
A fidesz tojik nyugdíjasokra, mint mindenkire akiből nincs hasznuk
nov. 2. 20:24
 4/25 anonim ***** válasza:
45%

Most őszintén! Miben különbözik egy gyári melós nyugdíjas igénye egy banki vezetőétől? Ételre meg gyógyszerre költi a legtöbbet mindkettő. Miért ad az egyiknek 150 ezret az állam, a másiknak meg 1,5 milliót?

A kvalitásbéli különbséget a munkabérük már kifejezte. A tehetősebb tehet félre aktív korában nyugdíjas éveire, hogy fenntartsa az életszínvonalát akkor is, és nem az államtól várni ugyanezt. Ilyen értelemben túlságosan is nagyvonalú a nyugdíjrendszer. Én nem érzem helyénvalónak, hogy az állami nyugdíj a keresethez legyen kötve, és ilyen óriási szórása legyen.

nov. 2. 20:27
 5/25 A kérdező kommentje:

2# "nem tudta a Fidesz a nyugdíjakat egy normális megélhetést adó szintig felhúzni?"

Pont azt vetik a szemére ellenzékből, hogy túl nagyvonalú ember!

3# "A fidesz tojik nyugdíjasokra, mint mindenkire akiből nincs hasznuk"

Ezért kapnak 14. havi nyugdíjat is a 13.havi mellé. Míg ellenzékben már meg is adóztatnák értem

nov. 2. 20:38
 6/25 anonim ***** válasza:
91%
5ös adjanak inkább az első 12 hónapban normális nyugdíjat ne 13 meg 14. havit. Meg ne kelljen hónapokat várni egy vizsgálatra, éveket egy műtétre meg legyenek elérhető áron a gyógyszerek a szegényeknek is
nov. 2. 20:40
 7/25 A kérdező kommentje:

Én olyan érvekre gondolok pl hogy

-25 Éves vagyok. Kell az 500 a megélhetésemhez, mert gamer vagyok. Kell az egymillás PC évente, hogy kihajtsa a CS_GO, WOW eredeti játékot. Minden hónapba kell új game 50 ezer alap. Én 100 FPS alatt nem játszok, mert nincs értelme a 144 Hz-es görbe monitoromon. Hjahhh.....de az időseknek már ez nem kell így nekik elég 100 ezer is

Pl...

nov. 2. 20:40
 8/25 anonim ***** válasza:
31%

Már bocsi de ha tőlem négyszer annyi járulékot vontak le mint a minimálbéres szomszédomtól akkor levárom hogy több nyugdíjat is folyósítsanak mint neki.

Vagy legyen egy állami alapnyugdíj fix járulékkal fix nyugdíj összeggel, a többit pedig intézze mindenki magának.

nov. 2. 20:44
 9/25 anonim ***** válasza:
69%

>Tiszás szakértők sorra mondják, hogy túl nagyvonalú a nyugdíj, ezen mindenképpen változtatni kell.

-Helyesbítve: aktivizálódik a befeketítő-propaganda. Azok nem "Tiszás szakértők", csak simán szakértők, akik tudnak számolni. És pontosítva nem most magas, hanem perspektívikusan fenntarthatatlan, amire két megoldás létezik: magasabb korhatár vagy alacsonyabb nyugdíj. A tényleges tiszás (DK-s, stb) szakértők, akik nem bontják ki az igazság minden szeletét, csak ami ekézi a Fideszt, azok pont azt mondják, hogy NEM nagyvonalú a Fidesz nyugdíjemelés, mert inflációt követ a korábbi svájci indexálás helyett. Ez mondjuk az induló nyugdíjat nem befolyásolja.

>Azt hallom netto 500 alatt az ember nem él meg.

-Ó tényleg? A feleségem diplomásan kap nem egész nettó 239eFt-ot havonta. Mármint ennyi a garantált bérminimum nettója, ez nem nyugdíj.

nov. 2. 20:57
 10/25 anonim ***** válasza:
14%
Még annyit hozzá tennék, hogy a problémára, hogy a nyugdíjrendszer perspektivikusan fenntarthatatlan, a MANYUP-rendszer lett volna a megoldás, csak éppen akkor a mindenkori költségvetést kellene kiadás oldalról faragni, hogy beleférjen. Ezt Gyurcsányék nem tették meg, részben joggal szüntette meg az Orbán kormány a MANYUP-ot, ezzel egyenesbe állítva a költségvetést, de a jövőbeni problémát azóta is tagadva és a szőnyeg alá söpörve.
nov. 2. 21:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!