Az új óvodai törvénnyel veszélybe kerülhet az állásom?
28 éves nő vagyok, óvónőként dolgozom. Nagyon nagy szükségem van az állásomra, mert albérletben élek, megtakarításom nem igazán van.
Most hoztak valami törvényt, hogy kötelező az óvodákban a keresztény értékrendű nevelés. Én viszont leszbikus vagyok, és mivel közepes méretű városban élek, viszonylag könnyen megtudhatják rólam a szülők is.
Lehet, hogy emiatt elveszíthetem a munkám?

válasza:

válasza:

válasza:Remélem papok is lesznek, akik külön helyiségben négyszemközt is "foglalkoznak" a gyerekekkel.
Keresztény értékrend, és pedofília. Okádok ettől a bandától...

válasza:Ad 1: Magyarországon nem fenyeget az, hogy valóban keresztény értékrendet bevezessenek bárhova. A bevezetőknek ugyanis fogalmuk sincs a keresztény értékrendről, ahogy ennek már számtalan tanúbizonyságát adták.
Ad 2: a homoszexuális hajlam önmagában nem bűn, ahogy pl a Katolikus Egyház katekizmusában is le van írva. Vannak homoszexuális istenhívő, templomba járó emberek is, nincsenek kizárva onnan (most épp nem Eresz Szájerre gondolok, hanem valódi keresztényekre). Illetve egy óvodában ezt azért sem látom problémának, mert normális esetben a szexualitás eleve nem odavaló. Ahogy más munkahelyre se való a magánélet, ide meg pláne nem. Én se nyalnám-falnám a férjemet ovisok előtt.
"a homoszexuális hajlam önmagában nem bűn, ahogy pl a Katolikus Egyház katekizmusában is le van írva"
Nem csak hajlam. Van párom.
És én nem vagyok keresztény. Keresztény családban neveltek, de kitagadtak a szüleim a kereszténységüknek is hála. Nekem semmi közöm már a vallásokhoz.
"én se nyalnám-falnám a férjemet ovisok előtt"
Nekem sem jön párom a munkahelyemre. De attól még a városban megtudhatják a szülők.

válasza:Még érvényben van az a törvény ami tiltja pl. a szexuális orientáció alapján történő hátrányos megkülönböztetést. Tehát elvileg nem.
De teremthetnek olyan helyzetet, légkört, ha akarnak, hogy te köszönöd meg, ha felmondanak.

válasza:#6 Kicsit túlreagálod. Az emberekről sokmindent megtudhatnak persze, de ilyen messzemenő következményeket sem kell belelátni.
Ez egy újabb hangulatkeltő intézkedés most, amivel tematizálni akarják a közbeszédet és többek között a politikai ellenfelet, vagyis a Tisza-pártot próbálják olyan helyzetbe hozni, hogy lejárassák. Ugyanaz a forgatókönyv, mint a Pridenál. Vajon mit szól a Tisza? Mond-e olyat, ami után össze lehet mosni a baloldallal/a woke-kal/a drag queenekkel/meg mit tudom én mivel. Most emelték a tétet azzal, hogy behozták a gyerekeket és a "keresztény értékrendet", holott a társadalom 80%-ának fogalma nincs a keresztény értékrendről és hogy pl a morálteológia mit tekint annak, mert amúgy köze nincs ahhoz, hogy egyébként egy leszbikus nő milyen munkát vállalhat akár állami akár egyházi intézményben. Ugyanígy az sem idetartozik, hogy pl egy elvált és újraházasodott ember hol vállal munkát, vagy az, aki megcsalta a házastársát, ha már akkora keresztény értékrendről beszélünk (Rogán Antal meg a kormány nagy része többszörösen terhelt ilyen szempontból).

válasza:"Most hoztak valami törvényt, hogy kötelező az óvodákban a keresztény értékrendű nevelés. "
Semmiféle ilyen törvényt nem hoztak. Honnan vetted ezt a baromságot?
A vallás az magánügy.
Amúgy remélem az is kamu hogy óvónő lennél, mert ilyen buta embernek ai ilyen gátlástalanul hazudik nem szabadna gyerekek nevelését végeznie.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!