Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Székely magyar legény vagyok,...

Székely magyar legény vagyok, nem magyarosítottam a nevem, a Fidesz szemében román vagyok?

Figyelt kérdés
dec. 24. 05:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
23%
Mindenki szemében az vagy.
dec. 24. 05:54
 2/13 anonim ***** válasza:
19%
A balosok szavaztak nemmel a kettős állampolgárságról, nem a fideszesek. Ezt azért nem kéne elfelejteni. Nagyon fiatal lehetsz, ha ezt nem tudod.
dec. 24. 06:03
 3/13 anonim ***** válasza:
58%

Èn viszont magyarosítottam a nevem, mert zavart, hogy nem magyaros vezetèknevem van.

Ha tèged nem zavar, akkor nem mindegy mit gondolnak rólad?

Egyèbkènt meg èn szemèly szerint románnak nèznèm azt, akinek román neve van, olasznak azt, akinek olasz neve van, franciának azt, akinek francia neve van.

Engem sem nèztek magyarnak, amikor nem volt magyaros nevem, ennyi.

Ja, ès nem vagyok fideszes, (független vagyok), de mivel a nèvváltoztatásban èrintett vagyok, ezèrt leírtam a vèlemènyem.

dec. 24. 06:15
 4/13 anonim ***** válasza:
8%
Legalább szépen beszélsz magyarul, ez is valami!
dec. 24. 06:20
 5/13 anonim ***** válasza:
32%
Van aki az egész életét úgy élte le, hogy "Jajj, mit fognak gondolni a faluban". Aztán eltelt nyolcvan év, és máig nem tudná megmondani mit gondoltak.
dec. 24. 06:40
 6/13 anonim ***** válasza:
54%
Igen, legalábbis a fideszesek szemével, akik jobban szeretnék inkább Oroszországhoz csatolni hazánkat. A Tiszások magyarnak tartanak ne aggódj, és az már az ország nagyobbik fele.
dec. 24. 06:40
 7/13 anonim ***** válasza:
12%

Szerintem meg a Tisza rèszèről ez a Strompová ügy csak egy újabb mèzes madzag, amivel a nemzeti èrzelműnek akarják magukat álcázni, ès egyúttal műbalhèt csapni.

Ha ők annyira nagymagyarok, akkor MP mièrt nem reagált semmit Toroczkai üzenetère, a kárpátaljai 1991-es nèpszavazás èrvènyesítèsèvel kapcsolatban?

Vagy azèrt, mert nem èrdekli, vagy azèrt, mert taktikázik. Fèl, hogy ukránellenesnek mondják majd.

De hol van ilyenkor a magyarság?

#3 voltam

dec. 24. 06:57
 8/13 anonim ***** válasza:
23%

Azt nem tudom, hogy te honnan tudhatod, hogy a kérdezőt a Tiszások magyarnak tartják, de ami még érdekesebb kérdés, hogy a Péteretek miért mondta Erdélyre, hogy román föld? Ha Erdélyt nem egy elcsatolt magyar földnek állítja, akkor egy székely srácot nem hiszem, hogy magyarnak gondolna.

dec. 24. 07:56
 9/13 anonim ***** válasza:
29%

Kérdező, annyira szánalmas ez az erőlködés amit a ballibek - köztük te is csináltok.

A kettős állampolgárság ellen szavaztak, a külhoniak választójoga ellen vannak, ha alkalmuk lett volna rá már elvették volna a szavazati jogot a külhoniaktól - konkrétan ezzel kampányolnak egy évtizede. A messiásod román földezik meg attól fél, hogy egy magyar zászlóval megsérti a románok érzelmeit, az EP-ben megszavazzák egy idegen ország támogatását miközben nem állnak ki a magyar kisebbség jogai mellett se meg a magyar emberek mellett se.

Most meg próbáljátok elbábozni ezt a "mi vagyunk az igazi magyarok" mesejátékot és a korábban köpködött nemzeti zászlót lobogtatva "magyarkodtok" (ez is tőletek származó lenéző kifejezés a fideszesekre, jobboldaliakra) és díszparatba öltözött MP-t követtek.

A kérdés csak az hogy ti vagytok ennyire szánalmasan buták és ezt el is hiszitek vagy csak ennyire hülyének néztek másokat hogy azt hiszitek beveszik?

dec. 24. 09:22
 10/13 anonim ***** válasza:
63%
Számukra akkor vagy magyar, ha elhiszed a hazugságaikat, és rájuk szavazol.
dec. 24. 12:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Miért nem magyarosította a nevét Strompová Viktória?

Nem hergelni szeretnék, komolyan kérdezem. Én külhoni magyarként élek hosszú évek óta Magyarországon, és bár ingázok, sosem éreztem, hogy szükségem lenne a magyar állampolgárságra, hogy igaz magyar lehessek. Mi a helyzet az -ová végződésű vezetéknévvel? Mennyire...

Ha Strompová Viktória magyar, akkor miért nem magyarosította a nevét?

Komolyan kérdezem. Milyen szabályok vannak ezzel kapcsolatban?

Miért óckodnak meg szólják meg a Melissza és Dzsásztin típusú neveket, amikor a "régi nagy magyar keresztnevek" is külföldről átvett, magyarosított nevek?

Megszólnak mindenkit, aki Melisszának, Dzsenifernek, Dzsásztinnak, Krisztofernek nevezi el a gyerekét, de a Mária (Mary), József (Joseph, Joe) se magyar nevek, azok is magyarosítva vannak. Az Erzsébet, a László, az Ilona, az Anna se. Ezeknek a neveknek nagyrészt héber...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!