Levélszavazat postázásával elcsalhatják a szavazatom?
Erdélyi vagyok, már 4 éve is mentek a sztorik, hogy az ellenzéki levélszavazatok a kukában meg a darálóban végezték. Én 4 éve nem szavaztam, széttépve kukába dobtam a szavazópapirt, mert senki sem volt szimpatikus.
Idén a Tiszára szavaznék de gondolkodom, hogy ha én postán teszem fel a szavazatomat az direktbe megy el az NVI-hez? Azt elcsalhatják? Megtudnám igy kerülni az RMDSZ-t és a listázást? Mert ugye ezek alapból nem anonim szavazatok, mert személyes adatokkal küldöd el a szavazólapot. Magyar konzulátusra meg az RMDSZ-hez semmi esetre sem viszem mert tudom ott mi lesz a sorsa

válasza:

válasza:"az ellenzéki levélszavazatok a kukában meg a darálóban végezték"
Ehhez az kell, hogy az összes borítékot kinyissák, megnézzék kire szavaztál majd ha a jóra akkor azt újra visszazárják, ha rosszra azt megsemmisítsék. Nem életszerű, hogy ezzel így csaljanak.
"Magyar konzulátusra meg az RMDSZ-hez semmi esetre sem viszem mert tudom ott mi lesz a sorsa"
Mi lesz a sorsa? Nem bízol se a többi erdélyibe, se a magyar államba, mert halottál sztorikat. De a sztorikat akik mondták / írták bennük miért bízol?

válasza:2022-ben 450 ezren regisztráltak szavazásra. 318 ezer szavazási irat érkezett be.
Ebből lett a végén 267 ezer érvényes szavazat. Hát, érdekes... ezek szerint a regisztráció ellenére a részvételi arány nagyjából ugyanaz, mint egy magyarországi állampolgárnak.
Vagy máshol van a válasz...

válasza:"Nem életszerű, hogy ezzel így csaljanak."
Hm... 2021-ben dolgoztam postásként egy német kisvárosban. Hozzám tartozott a Városháza, ahová a levélszavazatokat kellett vinnem a Bundestagswahl-ról. Naponta kb 200 darab volt. Az egész kampány alatt kb 4000 darabot kézbesitettem ki. Szerinted mennyit tudtam volna eltüntetni belőle? Ellenőrizetelnül van minden, senki sem követi nyomon őket a postától egész a városházáig...

válasza:Kérdező, az elmúlt választásokon a kormánypártokra ment a levélszavazatok döntő többsége.
Honnan láthatná azt bári is hoyg a lezárt borítékban a többi lap közé betett szavazólapodon hova húztad az X-t? Honnan lehetne tudni hogy a levélszavazatod az ellenzéki?
Sehonnan nem lehet tudni. Miért dobnák a kukába?
Ami beérkezik levélszavazat azt pedig hivatalosan veszik át a postától, darabra. Utána bontják ki amikor a szavazatszámlálók között ott vannak az ellenzéki pártok képviselői is. Akkor meg nem lehet kidobni, mert darabra el kell számolniuk vele.
Ne találj már ki butaságokat! Ha nem bízol a postában akkor meg vidd be közvetlen a konzulátusra és add ott a kezükbe, akkor 100% hoyg a szavazatod eljut ahová szántad.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
...S ha igen, mi múlhat azon (hány mandátumot jelenthet), ha a kb. 600.000 regisztrált szavazó a fideszre szavaz (vagy úgy csaljàk)?
Ez a Fidesz aljas mocsoksaga
Olyan emberek is szavaznak, akik soha nem jártak az országban lol Persze, hogy 2 hellyel kevesebb, mint a 135-ük, ami elég volt ahhoz, hogy szupertöbbséget kapjanak. Romániából is a fideszre szavaznak a magyargyűlölők.
Ismertek ilyen felmérést?
Mivel igazolható ez az egyenlőség a voksoláshoz való hozzáférhetőségben? (Már azon kívül, hogy a kiköltözött magyarok többsége ellenzéki, a külhoniak többsége pedig fideszes, ezért a fidesz felé kell lejtenie a pályának.)
X országban élek és innen levélben szavaztam (nem sok magyar szavazott innen levélben) Y pártra (nem a legnagyobbak közt van). Valahol meglehet nézni a választás.hu-n vagy esetleg máshol országonként és pártonként lebontva a szavazatokat? Csak, hogy tudjam tényleg odaért-e a szavazatom 😄
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!