Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Levélszavazat postázásával...

Levélszavazat postázásával elcsalhatják a szavazatom?

Figyelt kérdés

Erdélyi vagyok, már 4 éve is mentek a sztorik, hogy az ellenzéki levélszavazatok a kukában meg a darálóban végezték. Én 4 éve nem szavaztam, széttépve kukába dobtam a szavazópapirt, mert senki sem volt szimpatikus.

Idén a Tiszára szavaznék de gondolkodom, hogy ha én postán teszem fel a szavazatomat az direktbe megy el az NVI-hez? Azt elcsalhatják? Megtudnám igy kerülni az RMDSZ-t és a listázást? Mert ugye ezek alapból nem anonim szavazatok, mert személyes adatokkal küldöd el a szavazólapot. Magyar konzulátusra meg az RMDSZ-hez semmi esetre sem viszem mert tudom ott mi lesz a sorsa

márc. 15. 13:21
 1/7 anonim ***** válasza:
82%
szerintem simán csalhatnak vele. eltüntethetik úgy, hogy azt se tudja meg senki, hogy létezett.
márc. 15. 13:23
 2/7 anonim ***** válasza:
56%

"az ellenzéki levélszavazatok a kukában meg a darálóban végezték"

Ehhez az kell, hogy az összes borítékot kinyissák, megnézzék kire szavaztál majd ha a jóra akkor azt újra visszazárják, ha rosszra azt megsemmisítsék. Nem életszerű, hogy ezzel így csaljanak.

"Magyar konzulátusra meg az RMDSZ-hez semmi esetre sem viszem mert tudom ott mi lesz a sorsa"

Mi lesz a sorsa? Nem bízol se a többi erdélyibe, se a magyar államba, mert halottál sztorikat. De a sztorikat akik mondták / írták bennük miért bízol?

márc. 15. 13:29
 3/7 anonim ***** válasza:
64%

2022-ben 450 ezren regisztráltak szavazásra. 318 ezer szavazási irat érkezett be.

Ebből lett a végén 267 ezer érvényes szavazat. Hát, érdekes... ezek szerint a regisztráció ellenére a részvételi arány nagyjából ugyanaz, mint egy magyarországi állampolgárnak.

Vagy máshol van a válasz...

[link]

márc. 15. 13:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

"Nem életszerű, hogy ezzel így csaljanak."

Hm... 2021-ben dolgoztam postásként egy német kisvárosban. Hozzám tartozott a Városháza, ahová a levélszavazatokat kellett vinnem a Bundestagswahl-ról. Naponta kb 200 darab volt. Az egész kampány alatt kb 4000 darabot kézbesitettem ki. Szerinted mennyit tudtam volna eltüntetni belőle? Ellenőrizetelnül van minden, senki sem követi nyomon őket a postától egész a városházáig...

márc. 15. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
Persze, simán.
márc. 15. 13:39
 6/7 anonim ***** válasza:
51%

Kérdező, az elmúlt választásokon a kormánypártokra ment a levélszavazatok döntő többsége.

Honnan láthatná azt bári is hoyg a lezárt borítékban a többi lap közé betett szavazólapodon hova húztad az X-t? Honnan lehetne tudni hogy a levélszavazatod az ellenzéki?

Sehonnan nem lehet tudni. Miért dobnák a kukába?

Ami beérkezik levélszavazat azt pedig hivatalosan veszik át a postától, darabra. Utána bontják ki amikor a szavazatszámlálók között ott vannak az ellenzéki pártok képviselői is. Akkor meg nem lehet kidobni, mert darabra el kell számolniuk vele.

Ne találj már ki butaságokat! Ha nem bízol a postában akkor meg vidd be közvetlen a konzulátusra és add ott a kezükbe, akkor 100% hoyg a szavazatod eljut ahová szántad.

márc. 15. 14:02
 7/7 anonim ***** válasza:
0%
Ne is mondjátok a Postát, most rendeltem életem első épkézláb gitárját Németországból, DHL-en startolt, hát nem átadták a Magyar Postának? Naponta kismilliószor így random felvillan előttem a nyak és a fej találkozása, és az ő vékonysága, meg a viharvert zöld furgon a bármixer lengéscsillapítóival a szétszaladó magyar aszfalton...
márc. 15. 18:18

Kapcsolódó kérdések:

A romániai levélszavazatokban csak pártlistára lehet szavazni?

...S ha igen, mi múlhat azon (hány mandátumot jelenthet), ha a kb. 600.000 regisztrált szavazó a fideszre szavaz (vagy úgy csaljàk)?

A levélszavazatok 94%-a a Fideszhez kerül, Szerbiában ezt Orbán milliárdos barátja gyűjti a szerb postaszolgálat helyett, aki azt mondta, hogy "itt...

Olyan emberek is szavaznak, akik soha nem jártak az országban lol Persze, hogy 2 hellyel kevesebb, mint a 135-ük, ami elég volt ahhoz, hogy szupertöbbséget kapjanak. Romániából is a fideszre szavaznak a magyargyűlölők.

A fideszesek szerint mi indokolta, hogy a nyugatra kiköltözött magyar állampolgárok csak a nagykövetségen szavazhassanak, míg a külhoni magyarokhoz...

Mivel igazolható ez az egyenlőség a voksoláshoz való hozzáférhetőségben? (Már azon kívül, hogy a kiköltözött magyarok többsége ellenzéki, a külhoniak többsége pedig fideszes, ezért a fidesz felé kell lejtenie a pályának.)

Hol tudom megnézni a választási eredményeknél, hogy külföldi leveles szavazatoknál melyik országból mennyi jött a pártokra?

X országban élek és innen levélben szavaztam (nem sok magyar szavazott innen levélben) Y pártra (nem a legnagyobbak közt van). Valahol meglehet nézni a választás.hu-n vagy esetleg máshol országonként és pártonként lebontva a szavazatokat? Csak, hogy tudjam tényleg odaért-e a szavazatom 😄

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!