Ha úgy alakul a választási eredmény, hogy az alapíthat kormányt akivel a Mi Hazánk koalícióra lép, akkor a Tisza vagy a Fidesz lesz a befutó?

válasza:Petyával nem áll le Toroczkai az 100%
Ez nem lehet kérdés!
Akkor is a Fidesszel lép koalícióra ha sokkal kevesebb parlamenti helye van.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:A mandátum kalkulátor szerint erre nagyon kicsi az esély.
Ha a Tisza előnye +2,2%-3,5% között van a Fidesszel szemben, akkor lehetne tényező a Mi hazánk, ez alatt a Fidesz önállóan , ez felett a Tisza állít önállóan kormányt.
Most arra tényleg kicsi az esély, hogy pont abban a kevesebb mint másfél százaléknyi intervallumban legyen a két nagy párt különbsége.
Személyes véleményem. Nyerjen a Tisza önállóan! Az a legjobb.
Ha a Tisza nem tud nyerni, akkor a Fidesz, de önállóan.
Egy a fontos, a Mi hazánk ne jusson szóhoz. Jobb egy Fidesz kormány, mint egy Fidesz-Mi hazánk kormány.

válasza:

válasza:

válasza:Le lehet engem pontozni, de akkor is igazam van.
A választási rendszer miatt tényleg nagyon kicsi az esély arra, hogy egy harmadik párt meghatározó legyen.
Az is igaz, hogy jobb egy önálló Fidesz kormány, mint egy Fidesz-Mi hazánk koalíció.

válasza:A múltkori USA választásokon a két oldal között 1,5% szavazatkülönbség volt. Pedig az hatalmas ország.
Nálunk nagyobb az esélye egy hasonlóan szoros eredménynek. De nem is kell, hogy ilyen szoros legyen. Pláne ha a Mi Hazánk országosan 10%-ot szerezne. Akkor még nagyobb lenne az esénye, hogy a mérleg nyelve legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Hagyjuk most a Fideszt meg a Tiszát. Az én megérzésem, hogy a Mi Hazánk a vártnál (kutatások alapján) jobban szerepel majd. 8-10%.
Én többet vagyok külföldön de szeretném esetleg idén közelebbrõl megélni az izgalmas napot. Nem csak a képernyõ elõtt külföldrõl. Érdemes lenne-e aznap Magyarországon szavaznom, ha vannak ilyen bárki szàmára látogatható eredményvárók, partik, rendezvények...
Nem büszke a gyerekvédelemben elért eredményeire. Vagy már nem fontos számára a gyerekvédelem? Egyáltalán mit tett a gyerekvédelem ügyében valójában a Fidesz 2/3 16 év alatt?!
Szerinted mi lenne most az eredmény, ha most hétvégén lenne a választás?
Az eredményről, az arányokról, a függetlenről stb.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!