Miért mondják azt a fideszesek, hogy csak az nem él jól Magyarországon, aki lusta dolgozni?
Én 24 éves vagyok és azon kell gondolkozzak, hogy elköltözzek-e albérletbe mamahotelből. Mert nettó 550-ből, ami kb. átlagbér kifizethetek 150-et albérletre párommal megosztva, ebből a rezsi kaja benzin megélhetés 200 körül minimum, és akkor marad jó esetben 200 havonta úgy, hogy nem romlik el a kocsi, nem kell új szemüveg, telefon, fog, stb. tehát nincs váratlan kiadás, ami elviszi a havi "hasznot".
Van tehát egy évben 2.400.000 Ft megtakarításom úgy, hogy ebből még nem nyaraltunk, nem csináltunk semmit. A négyzetméterár már vidéken sincs 1 millió alatt, tehát 1 évi munkából 2.5 négyzetméter lakhelyért kínlódtunk és spóroltunk összeszorított foggal.
És ez Budapest, nem vidék. Valamelyik fideszes elmagyarázná nekem, hogy hogyan nem dolgozom elég jól, és miből lenne kétszer ennyi pénzem, amiből el is tudok indulni? Diplomás, egyetemet végezett ember vagyok.

válasza:

válasza:"Örülj, hogy van HOL dolgoznod. "
Hát ide jutottunk 16 évnyi felvirágoztató teljhatalmat követően: örülj, hogy van még egyáltalán munkahely az országban.

válasza:Már ne haragudjàl, de 24 évesen nettó 550.000 forint nagyon jó pénznek számít.
Van párod, gondolom ő is hasonlóan jól keres, mert fiatalok vagytok akkor olyan 800-1 millió forintból vígan elvagytok. Ne mond nekem abból nem tudtok elmenni nyaralni vagy megengedni magatoknak bizonyos dolgokat. Jól éltek. Inkább a fejetekben van a nagy gond, hogy mindent azonnal akartok és türelmetlenek vagytok. Régen sem működött az, hogy valaki dolgozik 2-3 évet és egyből lakàst tud venni, hanem évek során spórol, mond le arról , hogy étterembe menjen, vagy folyamatosan kocsival járjon ide oda...stb.
Egyszerűen elégedetlennek vagytok az életetekkel és olyan dolgot akartok, amint instànt látok, de az egy hamis kép.

válasza:Nem Fidesz-es vagyok, de azt mondod pároddal együtt költözöl, tehát a nettó bevél nem 550K. Neked van 550K fizetésed + ami neki van. Szóval, ha a tiedből megmarad 150K akkor az ő teljes fizetése megmaradhat, már rosszabb esetben is havi 500-600K-t raktok félre. ,
Abból két, de legyen három éven belül simán megvan egy lakás önrésze...
3. Elhiszem, hogy nagyon jónak számít az 550. Épp ez a problémám, hogy ez is jónak számít.
A többit amit írsz azt hiszem világosan levezettem: ha nyaralni is megyünk (nyilván megyünk), tehát élünk is a pénzből, akkor hó végére semmi nem marad. A saját ingatlan csak álom abban az esetben, ha nem szeretnénk full eladósodni 30 évre. Ezt meg egyikőnk sem akarja.
Jó, hogy gondolom boomerként behozod ide az Instát, de hidd el nem filléres celebek kirakat éltéből tájékozódunk, hanem statisztikákból, ami nyugati országokban van. 2-3 év munka valóban irreális, ami reális nyugaton az viszont 5-7 év, Magyarországon meg 15-20. Hát ez a különbség, legalábbis ezt olvastam. És nem az Origón meg a Mandineren.
"Abból két, de legyen három éven belül simán megvan egy lakás önrésze..."
Milyen lakás önrésze? Hány négyzetméter az a lakás és konkrétan hol van, melyik kerületben? Vezesd le kérlek, tudni szeretném a titkot.

válasza:Mi a jól él? Ha azt vesszük, hogy van lakhatásod, autód (ha ezek hitelre, akkor azt fizetni tudod úgy, hogy mellette nem kell garasoskodnod), évente 1-szer elmehetsz legalább egy hétre nyaralni, hó végén nem kell gombozni, karban tartod az eszközeidet, jut szórakozásra, kultúrára, az egészségedre, van emellett legalább annyi megtakarításod, hogy ha elveszíted a munkád, ki tudsz húzni 3 hónapot. Ezt már én jó életnek gondolom.
Na, én ezt 55 évesen nem tudom behúzni. Bp. havi 600-at keresek. Nincs hitelem. Kényelmesen élek, de pl. az évenkénti nyaralásról már régen lemondtam, mert nem fér bele. Mehetnék, de akkor nem lenne megtakarításom, ami nekem nagyon fontos, vagy nem költhetnék az egészségemre, ami szintén fontos. Néha színház, szórakozás belefér. Jókat eszem, kényelmes az otthonom. De pl. nincs mosogatógépem meg robotporszívóm. Az autóm jelenleg 10 éves, cserélni szeretném (3 évesen vettem), még nagyon jó állapotban van, de legalább 3 millát rá kell tennem az újra. Hitelt csak a házamra vettem fel, már kifizettem, másra nem vagyok hajlandó. Napi 9 órát dolgozom. 1-1 órát utazom. Nincs bejárónő, stb., mindent én csinálok otthon.

válasza:Kérdező, te nagyon ferdítesz sok mindenben. 2 fizetésből, olyan nincs, hogy nem marad hó végén semmire. Akkor nagy lábon éltek és túl sok mindent engedtek be magatoknak és alanyi úton várjátok, nektek bezzeg lakás kell és legkönnyebb a kormányt hibáztatni. Nehogy azt hidd majd a Tisza elhozza ide a kánaánt.
Ha annyira nagy nyugat pártiak vagytok, akkor nyugodtan menjetek ki nyugatra és éljetek ott. Senki nem tart bennetek vissza. De nehogy azt hidd, ott is olyan könnyű lakás venni egyszerű átlag melósként 30 év alattinak.
Egyszerűen túl sok mindent engedtek meg magatoknak anyagilag és már úgy neveltek benneteket akár a szüleitek, akár a környezetetek, hogy nektek igen is jár az a dolog, meg alapnak számít, mondjuk a kaja rendelés, a wellnesz hétvége, legyen kutya és macska és a társai...
Igényekből kellene leadni.
A másik lehet venni házat máshol is, nemcsak Budapesten. Vidéken is kaptok olcsó házat.

válasza:További kérdések:
Nem érdemelné meg a haza, hogy ilyenkor is védjék a Tiszával szemben? MP bezzeg nem alszik, ebben biztos vagyok.
A Mediaworks-höz tartozik több tucat újság, netes oldal, stb. Azt is mondta, újra meg kell tanulniuk önállóan gondolkodni, újságot írni, végre le írhatják amit akarnak. Közpénzért, a mi, a ti pénzekből hazudtak Orbán parancsára.
Jó lenne ha csatlakozna hozzánk, fontos az európai értékek melletti kiállás 🇪🇺🏳️⚧️🏳️🌈
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!