Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért hiszi azt mindenki hogy...

Miért hiszi azt mindenki hogy egy kormány váltás mindent megold?

Figyelt kérdés
ápr. 10. 07:40
1 2 3 4 5 6 7
 11/61 anonim ***** válasza:
Ki mindenki? Mit mindent old meg?
ápr. 10. 10:40
 12/61 anonim ***** válasza:
42%
Mert olyan szar minden, hogy ennél már csak jobb jöhet.
ápr. 11. 01:08
 13/61 kriszpo ***** válasza:
85%

Apolitikusként írom:

Olyan, hogy "mindent megold": nincs, nem volt és nem is lesz.

Az emberek egy részének elege van abból, amit az elmúlt 16 évben tapasztalt. Ezt nem részletezem, mert már évek óta a csapból is ez folyik.

Eleve, akinek jó volt, nem fog az ellenzékre szavazni, maradna a jónál. Viszont, az ellenzékiek közül vannak olyanok akik hisznek az ellenzéki pártok programjában, mások pedig azért ellenzékiek, mert változást akarnak. Ez a "mindegy mi lesz, csak ne ez maradjon" és a "két rossz közül, ez a kevésbé rossz" kategória.

Aztán ott vannak, akik nem nagy pártokban gondolkodnak, de szeretnének "rendet az országban" és vannak olyanok, akik az egészet "poénra veszik".

Két dolgot fontos még megemlíteni:

1. Undorító, amit az aktuálpolitika művel az emberekkel: családon belül, munkahelyeken, baráti közösségekben ugranak az emberek egymásnak politikai nézetkülönbségeik miatt. Ez nem normális dolog!

2. Teljesen mindegy mi fog történni, ki nyer. A politikus fő profilja, hogy a hatalmát felhasználva mindenféle előnyhöz jusson: lopjon, csaljon, hazudjon, személyreszabott törvényeket, jogszabélyokat alkosson és szavazzon meg.

Sosem a családtagod, szomszédod volt az "ellenséged"! (Inkább a politikus)

ápr. 11. 08:19
 14/61 anonim válasza:
57%

Első lépèsnek lesz jó. 16 év teljhatalmat leváltani, elszámoltatni. A sarki hajléktalant is megválasztanám, az se tudna 4 év alatt annyi kárt okozni mint a fidess maffia 1 vagy 16 év alatt. Az emberek viszont végre tudják majd, hogy ami rossz azt le lehet cserélni, és igen, van ereje a szavazatnak.

Hálás vagyok a Tisza mögött álló szakembereknek és segítőknek, de ha esetleg Magyar Péter is elveszti a kontrollt és nem él a lehetőséggel, pikk pakk elküldjük, vagy a saját pártja. Ez a lényeg.

ápr. 11. 08:20
 15/61 Sosetom ***** válasza:
54%

Ha csak román vagy lengyel példa alapján az eu-s pénzeket nem (csak) ellopják hanem a köznép javára fordítják és a nonstop gyűlöletkampány helyett építő jellegű infókat kommunikálnának részemről már beljebb vagyunk mint az Orbán kormánnyal.

Ők is fognak lopni, minden politikus a zsebét tömi, a kérdés hogy mindezt határtalanul vagy "elfogadható" keretek között teszi.

ápr. 11. 09:37
 16/61 anonim válasza:
21%
Nem mindenki hiszi így! Például most se, mert a FIDESZ győz!
ápr. 12. 12:02
 17/61 anonim ***** válasza:
Szerintem is
ápr. 12. 12:09
 18/61 anonim válasza:

Úgy gondolom két nagy csoport van, akik nem hiszik, hogy jobb lesz:

- akik valami okból nagyon alulinformáltak és félrevezetettek, esetleg egyéb képességeik híján nem látták a rendszer valódi arcát,

- akik az eddigi kormánynak érdekből voltak a hívei. (nekik talán tényleg nem is lesz jobb :)

ápr. 13. 10:28
 19/61 anonim ***** válasza:
49%
#18 Velünk tettek jót is. Évekkel korábban a családtámogatási kedvező hitelekből szépen felépítkeztünk, lett szép házunk. A gyed mellett a feleségem adómentes lett. Megmondom őszintén ez annyira nem volt fájdalmas nekünk, és eszem ágában sem volt tiszára szavazni. A lopásról és a korrupcióról amiről meg papoltok az egy pártfüggetlen dolog. Mindig volt, van és lesz. Nem lesz itt olyan változás, amire számítotok, várjuk csak ki azt.
ápr. 13. 11:18
 20/61 anonim ***** válasza:
#18 A fentiek alapján akkor én most melyik kategória vagyok? Érdek szavazó? Talán félrevezetett? Ugyan...
ápr. 13. 11:19
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Ti bíztok Magyar Péterben?

Sokáig nem foglalkoztam a témával, nem is gondoltam, hogy leválthatja. Kb. idén kezdtem el komolyabban foglalkozni a közélettel :D. Végül rászavaztam. Vegyes érzéseim vannak. Ahogy a Karmelitát is bemutatja a videóban, egyrészt tök jó dumája van, meg az egész...

A Tisza mikor kezd már kormányozni?

Mert még mindig csak celebkednek. Érdemi döntést, törvényeket meg nem hoznak. Nem elég hogy nem hoznak, de még konkrétumokat se mondanak. Rébuszokban beszélnek. Azt se tudják mit akarnak, vagy még rosszabb, el se merik mondani mire készülnek és ezért...

Más is úgy érzi, hogy 2018-2022 közötti Fidesz kormány Varga Judit igazságügyminiszter alatti időszakban volt Magyarországon a legerősebb a demokrácia foka?

Most leszámítva a mostani kormányt, ezt ne vegyük még figyelembe mert 2 napja vannak még csak kormányon , így nem tudunk még véleményt mondani róluk ennek tükrében.

Szerintetek milyen új választási rendszer kéne ha új alkotmányt írnak?

Azaz egy teljesen arányos listás rendszert szeretnétek, vagy inkább egy hasonlót mint most van csak győzteskompenzázió nélkül? Vagy egy olyan vegyes rendszert amiben vannak egyéni körzetek is csak kisebb arányban? A kérdés nagyon komoly: Romániában most nagyon megszenvedik az arányos rendszert

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!