Miért hiszi azt mindenki hogy egy kormány váltás mindent megold?

válasza:"pikk pakk elküldjük, vagy a saját pártja."
Ezt olvastam már más hozzászólótól is. Hogyan gondoljátok? Két választás között ez nem olyan egyszerű! Ha az új csapat is "elveszti a kontrollt" - ahogy #14-s írja - a következő választásig igen nagy kárt tud tenni! Amit utána már nem lehet helyrehozni. Márpedig erre igen nagy az esély, mert Magyar Péter az EU jelenlegi vezetőinek a lekötelezettje, meg kell felelnie az elvárásaiknak. Az EU vezetői viszont a pénzügyi elit és a multik lekötelezettjei. Az egész eddig történtek azok hatalmának és gazdagodásának érdekében folynak. És még nincs vége, a végcél az egyes országok önállóságának a teljes megszüntetése. Orbán útban volt, mennie kellett. Magyar Péter hiába akar jót tenni, a kezükben van, és ha nem tesz eleget a kívánságaiknak, őt is félreteszik. Csak tévhit, hogy Orbán leváltása győzelem, az új kormány sem tud tenni az elit törekvései ellen.

válasza:@41 nem azt varjak el, hogy MP lefekudjon nekik, hanem azt, hogy megszunjon az EU-nak az orosz erdek alapjan torteno, belulrol valo szandekos bomlasztasa.
"a végcél az egyes országok önállóságának a teljes megszüntetése."
Ez konteo, semmi ilyet sem var el az EU, nem ez a celja.

válasza:40: Nagyon borúlátó vagy. Amit írsz csak találgatás, spekuláció. Éppen olyan,mint amilyent akár tisztás, akár fideszes "szakértők" szoktak hangoztatni itt az interneten.
Elzavarni hogyan lehet egy miniszterelnököt? Eleve nem forradalomra gondoltam, bár az emberek - ahogy mostanában láthattuk - nagy erőket tudnak mozgósítani. De talán nem kell ilyen eszközöket bevetni. Kérdésedre válaszolva - kicsit puskáztam, hogy hiteles legyen:
"Konstruktív bizalmatlansági indítvány: Az országgyűlési képviselők legalább egyötöde írásban bizalmatlansági indítványt nyújthat be a miniszterelnökkel szemben, megjelölve az új miniszterelnök-jelölt személyét is. Ha az Országgyűlés többsége (abszolút többség) megszavazza, a kormány megbízatása megszűnik, és az új kormányfőt megválasztottnak kell tekinteni.
A miniszterelnök lemondása: Ha a kormányfő önként lemond, azzal a teljes kormány megbízatása megszűnik. Ebben az esetben a köztársasági elnök javaslatára a Parlament új miniszterelnököt választ.
Bizalmi szavazás: A miniszterelnök maga is indítványozhat bizalmi szavazást. Ha a képviselők többsége nem szavaz bizalmat, a kormány megbízatása véget ér.
Az Országgyűlés önfeloszlatása: Ha a Parlament kimondja saját feloszlását, időközi választásokat kell kiírni, ami új kormány alakulásához vezethet."
Az országok szuverenitását pedig senki és semmi nem szüntetheti meg - ahogy a 41-es is írja! Mert akkor lesz az igazi "felkelés"
Végezetül, hogy egyértelmű legyen: a véleményem 100%-ban függetlenként írtam.

válasza:

válasza:42# - 41# vagyok.
"Ez konteo, semmi ilyet sem vár el az EU, nem ez a célja."
Nekem más a véleményem, ha hosszabb távon gondolkodom, ezt látom a legvalószínűbbnek.
Már most több jele van az önállóság csorbításának.
1. az erőltetett gender ügy, érzékenyítés.
2. A migránsok beengedése, szétosztása.
3. Az orosz olajról, később talán az atomerőmű fűtőanyagáról való lemondás.
4. A saját bíróságok használatának korlátozása.
5. Az emberek szétválasztása Orbán - Tisza csapatra csak az ellenségeskedés szítása az emberek között, külső beavatkozás az elit részéről, a hosszú távú terveik érdekében. Ha tényleg nagyon nagy összeg lenne is amit Orbán ellopott, - amit a nyugati sajtónak nem hiszek el, - messze kevesebb kár az országnak, mint a háború költségei Ukrajna újjáépítése, esetleg emberéletek, a várható áremelkedések, a migránsok okozta gondok, az olcsó olajról való lemondás. Nem ellenségeskedni kellene, hanem összefogni az igazi ellenség, a nagyobb bevételre, országok feletti hatalomra törő néhány száz leggazdagabb ellen!
Mi ez, ha nem a nemzetek önállóságának a korlátozása?
Valószínű, hogy nem is az EU-tól ered, hanem az elittől, azok várják el az EU vezetőitől. Minél kevésbé egységes a nemzet, annál egyszerűbb uralkodni rajta. Ha a pénzügyi, gazdasági elit vezetői elérik, hogy egy központi hatalomnak minden ország köteles engedelmeskedni, akkor a sok önálló államocska helyett csak annak az EU vezetőit kell meggyőzni, lefizetni.

válasza:

válasza:Gender: Ez csak egy divat, majd elmúlik. Bármennyire erőlködik az EU, nem lesz itt koedukált illemhely :)
Migránsok: M.P. kijelentette, hogy megtartja a határzárat. Ergo, továbbra sem engedik be az illegális bevándorlókat.
Olaj/atom: Szabadpiac. Miért kellene Mo-nak leválni az orosz olajról/atomról? Ha mégis lesz ilyen, az csak jobb üzlet reményében lehet.
Bíróságok: Itt aztán nem csak az EU volt a probléma. Elülről rohadt a rendszer. Bízunk benne, hogy nem csak kormány-, hanem valódi személéletváltás is lesz.
Tisza-Fidesz szimpatizánsok ellentéte: Magyarországon megbolondultak az emberek. Na, nem mindenki, de jónéhányan közülük. Hogy lehet civakodni politikával kapcsolatos kérdéseken? Úgy, hogy közük nincs hozzá. Amíg a kiskirályok fenn pöffeszkednek, addig a pórnép üti egymást. Divide et impera, ugye? Hát, én nem szállok be.
Az, hogy egy nemzet mennyire egységes, az csak az polgárságon múlik. Az ő habitusukon, gondolkodásukon. Remélhetőleg, sokan leszoknak a politikáról és akkor béke lesz. Nem lesz annyi önjelölt politikai elemző, spekuláns, celeb...
Summa summarum: Az Eu csak azt fogja elérni Magyarországon ezután is, amit hagyunk neki. Demokrácia.
Nem kötelező elfogani a véleményem. De ha minél többen, politikai befolyástól mentesen gondolkodnának, akkor sokkal jobban járnának

válasza:45# vagyok.
kriszpo, bárcsak igazad lenne! Én sokkal borúlátóbb vagyok. Amióta olyan cégek vannak, akik gazdagsága közelíti, vagy meg is haladhatja egész országok gazdagságát, addig van mitől félni. Az akaratukat rá tudják kényszeríteni az országok vezetőire. Vajon M.P. akar-e, mer-e, lesz-e elég ereje, elszántsága velük és az úniós vezetőkkel szembeszállni a migránsok, a háború ügyében, orosz olaj érdekében vagy kiállni a magyarság önállóságának a megőrzése mellett? Mind mögött a pénz, egyesek gazdagodása áll.
A migránsok, a háború mellett lóg a fejünk felett egy nagyon súlyos probléma, a klímaváltozás. Az elitet ez sem érdekli. Hacsak a háború(k)ra, és az utánuk jövő újjáépítésre gondolunk. már az is óriási káros anyag kibocsátás. És mennyi más szennyezés is folyamatos a nagyobb profit érdekében.
Számomra mindez nagyon aggasztó.

válasza:48: Nem tudom, hogy igazam lesz-e majd kiderül. Azt sem tudjuk meg, hogy ha Orbán és a Fidesz maradt volna, akkor mi lett volna. A történelem írja magát - azt szokták mondani. A mi feladatuk - a népé - hogy ha valami nem tetszik (oldaltól függetlenül) akkor hangot adjunk annak. minél több ember teszi ezt, annál könnyebben el tudjuk érni. Nem a nép van a politikusért, hanem fordítva: demokrácia. Ha olyat tesz Magyar Péter ami egyértelműen káros Magyarország lakosságának nagy részének, akkor az ellenzék + aki rá szavaztak, ellene fordulnak.
Az, hogy M.P. mennyire bátor és nézi az érdekeinket a következő hónapokban, években kiderül. Ha már megszavaztuk, bizonyítson vagy bukjon el.
A migránsokkal, háborúval kapcsolatban már nyilatkozott: marad a kerítés és nem fogják a katonakorú férfiakat, nőket elhurcolni a frontra.
A klímaváltozással kapcsolatban csak annyit, hogy ha a természet gyógyítja magát. Akkor is ha az emberek belepiszkítanak a levegőbe. Nézz utána, hogy a klímaváltozás nem mai jelenség, ilyen mindig is volt. Az, hogy az ember ezt hogy viseli már más kérdés.
Megértem az aggodalmad. Nekünk egy feladatunk van: túlélni. Mindent.

válasza:"Én sokkal borúlátóbb vagyok. Amióta olyan cégek vannak, akik gazdagsága közelíti, vagy meg is haladhatja egész országok gazdagságát, addig van mitől félni. Az akaratukat rá tudják kényszeríteni az országok vezetőire."
Ezt most úgy írtad, mintha ez valami újkeletű dolog lenne. Ilyen cégek már az 1600-as években is léteztek, pl. a Kelet-Indiai Társaság, vagy a Holland-Kelet-Indiai Társaság. 400 éve folyamatosan velünk vannak olyan cégek, amelyek nagyobb gazdasági erővel bírtak vag bírnak, mint kisebb országok. Még a Rosneft is összemérhető Magyarország jelenlegi gazdaságával, kb. feleannyi pénzt termel egymagában, mint Magyarország. Szóval amikor az orosz olajat vásároljuk, akkor gondolj rá, hogy pont egy olyan céget támogatunk, amitől te félsz. Ők ugyanúgy rá tudják kényszeríteni az akaratukat Magyarországra ha akarják, mint a Meta, vagy bármelyik másik cég.
További kérdések:
Szerintem sokkal jobb választás lett volna, mint a sótlan technokrata Tarr Zoltán, de hát MP biztos jobban tudja...
És akkor kiderülhet, hogy a korábbi kormányok kapcsolatban álltak-e földönkívüliekkel, illetve hogy a politikusok közül kik a földönkívüliek?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!