Jó nekünk az, hogy a határontúliak is szavazhatnak? Ezen nem kéne változtatni a jövőben valamikor?
Nem itt élnek, nem itt dolgoznak, nem itt adóznak, nem tapasztalják meg az itteni politikai légkört ami jellemezte az országot 16 évig. Brutális, hogy a fideszes propaganda mennyire átmosta az agyukat. Előbb megnéztem egy erdélyi székelyföldi csoportot és brutál ami ott megy, emiatt írtam ki ezt a kérdést elsősorban.
Én úgy gondolom hogyha valaki Magyarországon szeretne szavazni, költözzön ide hozzánk, itt adózzon, ne határon túl szóljon bele a közéletünkbe! Örülnék annak hogyha az új kormány változtatna ezen, de kevés esélyt látok erre.

válasza:

válasza:

válasza:#10: A regisztráció most 10 évre szól, ami nonszensz. Nem véletlenül kapott rengeteg halott szavazólapot, amit a családjuk töltött kihelyettük.
A válaszborítékon semmilyen védelem nincs, és az NVI még a lezáratlan borítékot is érvényesnek fogadja el. Az ablak felé fordítva lehet látni, kire ment a szavazat.
Semmibe nem kerül, hogy idegen országok állami postája beavatkozzon a választásokba és "elveszítse" azokat a szavazatokat, amiket a neki nem tetsző pártra adnak le.

válasza:#13 miért hazudoztok? minden levélszavazat azonosító nyilatkozatot tartalmaz
nyilván egy halott embernek nincs például érvényes magyar személyi igazolványa, márpedig az kell hozzá
hol tanuljátok be ezeket a tiszás gyűlöletdumákat?

válasza:

válasza:Nem értem továbbra sem magyarországi születettként a dilemmát. Bár a #9 hozzászóló közelebb vitt, de sajnos antidemokratikus dolgok, felejtsük már el. Aki magyarnak született, az szavazhat a magyar választásokon. Épp így akik megszerezték a magyar állampolgárságot.
Az, hogy Orbánra szavaztak a határontúliak az főleg ó ellenzék hibája. Ezért nem lehet megvonni senkitől a demokratikus jogát.

válasza:"Semmibe nem kerül, hogy idegen országok állami postája beavatkozzon a választásokba és "elveszítse" azokat a szavazatokat, amiket a neki nem tetsző pártra adnak le."
Ez elméletileg hülyeség. A levélszavazatokat ugyanis két borítékban kell elküldeni: egy nagyban, amiben van egy kitöltött formanyomtatvány, és egy másik boríték, amiben benne van a szavazólap. A szavazatokat csakis akkor fogadják el érvényesnek, ha mindkét boríték le van ragasztva. A szavazatszámolások előtt kinyitják a nagy borítékot, ha nincs rendesen kitöltve a formanyomtatvány, a kicsi borítékot megsemmisítik. Ha rendesen ki van, a kicsi borítékot bedobják az urnába. Azaz az nem igazán működik, hogy a román posta vagy akár az RMDSZ csakis a fideszes szavazatokat küldi el.
Ami pedig a halottak szavazatát illeti, nem tudom, hogy ez előfordul-e, vagy sem, szerintem kicsi az esélye, mert a formanyomtatványban szerepelnie kell valamilyen magyarországi igazolványszámnak és egy aláírásnak, és ellenőrzik, hogy rajta minden adat stimmel, és valóban be lett regisztrálva szavazásra. Ha halottak szavaznak, az természetesen bűntény.

válasza:

válasza:Gyerekek, külhoni magyar vagyok.
"A levélszavazatokat ugyanis két borítékban kell elküldeni: egy nagyban, amiben van egy kitöltött formanyomtatvány, és egy másik boríték, amiben benne van a szavazólap."
És amikor ezeket az ember együtt becsomagolja, majd ablak elé teszi egy napsütéses délelőtt, átlátszik az X.
Ha megnézel egy biztonsági borítékot, a belsején terepmintára emlékeztető, kis fekete foltok érnek egymásba, ami átvilágítás mellett is felismerhetetlenné teszi a tartalmat.
"nyilván egy halott embernek nincs például érvényes magyar személyi igazolványa, márpedig az kell hozzá"
Az útlevél is évekig érvényes, Románia pedig nem értesíti automatikusan Magyarországot, ha meghal egy kettős állampolgár.
Ezt a rokonoknak kell megtennie, a román halotti anyakönyvi kivonattal.
Ha elmulasztják, akár csak azért, mert nem is tudnak róla, hogy erre külön szükség van, akkor simán kijön a boríték és a halott magyar irataival szavazhat bárki, aki aláír a nevében.
Gondolom ez a probléma más országot is érint.

válasza:#19:
A határontúli halottaknak is joguk van szavazni a magyar országgyűlésin, ha a magyarországi halottaknak joguk van!!! :D :D Vicceltem.
Kapcsolódó kérdések:
Te Magyarországon élő magyarként támogatod, vagy ellenzed ezt a dolgot?
Tehát például a Magyarországon fizetendő adókat, magyar egészségügyi ellátást, magyarországi oktatást, Magyarországon fizetendő nyugdíjakat, stb. érintő kérdésekben nem. Csak olyan jogszabályokat érintően, amik a határon túliak életét érintik. Ez egy olyan igazságos...
Ők is ugyanúgy a honfitársaink és ők mégsem szavazhatnak az országgyűlési választásokon. A határon túliaknak miért van több joguk ebben?
Kicsit féloldalasnak érzem, hogy a határontúli magyar állampolgárok csak pártlistákra szavazhatnak. Csík, Gyergyó vagy éppen Kalotaszeg (stb.) magyarjai miért ne küldhetnének egy-egy képviselőt a magyar országgyűlésbe? Néprajzi tájak vagy éppen a régi vármegyék alapján...
Megint szavazhatnak, de megint nem értem miért. Magyarországon történő dologról miért is szavazhatnak? Mi közük a kvótához és azon belül a ránk vonatkozó részhez? Miért nem a Romániai kvóta ügyében szavaznak? Feltettem ezt a kérdést sok emberek de igazi válasz nincs,...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!