Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Jó nekünk az, hogy a határontú...

Jó nekünk az, hogy a határontúliak is szavazhatnak? Ezen nem kéne változtatni a jövőben valamikor?

Figyelt kérdés

Nem itt élnek, nem itt dolgoznak, nem itt adóznak, nem tapasztalják meg az itteni politikai légkört ami jellemezte az országot 16 évig. Brutális, hogy a fideszes propaganda mennyire átmosta az agyukat. Előbb megnéztem egy erdélyi székelyföldi csoportot és brutál ami ott megy, emiatt írtam ki ezt a kérdést elsősorban.

Én úgy gondolom hogyha valaki Magyarországon szeretne szavazni, költözzön ide hozzánk, itt adózzon, ne határon túl szóljon bele a közéletünkbe! Örülnék annak hogyha az új kormány változtatna ezen, de kevés esélyt látok erre.

ápr. 14. 22:37
1 2 3
 21/21 anonim ***** válasza:

20 voltam:

De csak félig meddig, mert ha jól tudom, 2022-ben kerültek elő bizonyítékok, hogy Magyarországon halottak is szavaztak, és a Fideszt ismerve nem lepődnék meg azon, ha most is megpróbálkozott volna hasonlókkal.

ápr. 15. 10:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Igazságos az, hogy a határontúl élő magyarok is szavazhatnak a Magyarországi választásokon?

Te Magyarországon élő magyarként támogatod, vagy ellenzed ezt a dolgot?

Mit szólnátok, hogy a határontúli magyarok olyan képviselőket választhassanak a mostani teljes jogkörrel rendelkező országgyűlési képviselők helyett,...

Tehát például a Magyarországon fizetendő adókat, magyar egészségügyi ellátást, magyarországi oktatást, Magyarországon fizetendő nyugdíjakat, stb. érintő kérdésekben nem. Csak olyan jogszabályokat érintően, amik a határon túliak életét érintik. Ez egy olyan igazságos...

Ha a határontúli magyarok szavazhatnak, akkor a nyugatra emigrált magyarok miért nem?

Ők is ugyanúgy a honfitársaink és ők mégsem szavazhatnak az országgyűlési választásokon. A határon túliaknak miért van több joguk ebben?

Mit szólnál ahhoz, ha a határontúli magyar állampolgárok egyéni jelöltekre is szavazhatnának a magyar országgyűlési választásokon?

Kicsit féloldalasnak érzem, hogy a határontúli magyar állampolgárok csak pártlistákra szavazhatnak. Csík, Gyergyó vagy éppen Kalotaszeg (stb.) magyarjai miért ne küldhetnének egy-egy képviselőt a magyar országgyűlésbe? Néprajzi tájak vagy éppen a régi vármegyék alapján...

Határon-túliak miért szavazhatnak megint okt.2-án?

Megint szavazhatnak, de megint nem értem miért. Magyarországon történő dologról miért is szavazhatnak? Mi közük a kvótához és azon belül a ránk vonatkozó részhez? Miért nem a Romániai kvóta ügyében szavaznak? Feltettem ezt a kérdést sok emberek de igazi válasz nincs,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!