Miért gondolom azt hogy Magyar Péter Orbán embere?
Ez nem egy "terv" Orbán és Magyar között, hanem a NER egyfajta önkorrekciója. Eszerint a rendszer rájött, hogy a régi arcokkal már nem tud továbbmenni, és szükség van egy "frissítésre". Ebben a forgatókönyvben Magyar Péter nem Orbán ellenfele, hanem az utódja vagy a rendszer új arca, aki átmenti a struktúrát egy modernebb, elfogadhatóbb formába.
Tézis: A fennálló rendszer (Orbán).
Antitézis: Megjelenik egy éles ellenerő (Magyar), aki ugyanabból a körből jön.
Szintézis: A folyamat végén a politika átalakul, de a "régi ellenzék" (akikre a kormánynak már nincs szüksége) eltűnik, és egy új, de a rendszer szabályait ismerő szereplővel folytatódik a játék. Ez kontrolláltabb környezetet teremthet a hatalom számára.

válasza:

válasza:Mert szereted az összeesküvés elméleteket.
Az óellenzék akkor is eltűnt volna, ha a Fidesz nyer.
Ha a hajó már menthetetlenül süllyed a gazdasági helyzet miatt, a legokosabb stratégia építeni egy új hajót, és átmenteni rá az értékeket, mielőtt mindenki odaveszne. Ebben az esetben a "felszámolás" valójában egy átmentési művelet is lehet.
Lehet, hogy a NER mint "márkanév" és a régi arcok (a látványos korrupció szimbólumai) eltűnnek, de a gazdasági háttérhatalom és a mélystruktúrák egy új, modernebb, európaibb köntösben (Magyar Péter vezetésével) élnek tovább.
Akkor neked lesz igazad, ha
valódi rendszerváltás történik (új alkotmány, független ügyészség, szabad média).
A régi elit tagjai tényleg elszámoltatásra kerülnek.
Majd kiderül minden ha a váltás után:
A nevek változnak, de a módszerek maradnak.
Az oligarchák vagyona érintetlen marad, csak más néven fut tovább.
A kritikus döntések hátterében ugyanazok a körök maradnak befolyásosak.

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Elég beszédes hogy a pohos ennyire nyugodt vajon mitől?
És honnan tudta 40% nál hogy gratula Tisza?
Majd mindenre fény derül 2 év múlva…
Kapcsolódó kérdések:
Magyar Péter egy jelenség, érdekes embernek tűnik, szerintem sokan kíváncsiak rá. Én azt gondolom, hogy ez az egyik válasz arra, hogy ennyire sikeres. Én kritikus vagyok vele kapcsolatban, de még én is ott voltam az egyik rendezvényén, és hallgattam a beszédét. Ennek...
Ahhoz, hogy Magyar Péter majd elhozza azokat a kistelepüléseket, ahol még a tavalyi választáson is toronymagasan nyert a Fidesz és sok helyen még a Mihazánk vagy a Momentum is jobban teljesített a TISZÁnál a kisfalvakra gondolok ugyebár, ahhoz az kell, hogy ott is...
Rájöttem: én Magyar Péterben abszolút nem tudok megbízni. Ha egymás mellé tesszük a kis negatív dolgait, akkor sok kicsi sokra megy alapon az jön ki, hogy nem jó választás.
Én bízom benne, hogy 2026-ban, ha a Tisza nyeri a választást, azt a Fidesz nem fogja elcsalni. Úgy gondolom, ha tényleg manipulálnák a választásokat, akkor a mostani eredményt sem engedték volna meg, például hogy Győrt elveszítsék, Budapest Karácsonyé maradjon, vagy hogy a Tiszának 30%-a legyen...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!