Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ez a fidesz vereség, helyre...

Ez a fidesz vereség, helyre rakja az álnemzeti öntudatot?

Figyelt kérdés
Magyarország egy pici pont a térképen. Milyen jogon akasztjuk meg a kontinens érdekeit? Nem tudom.

ápr. 17. 12:12
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Nem rakja. azt csak a meghalás rakja.

Kommentbeli kérdésedre a legkönnyebb válaszolni. alanyi jogon.

Az életük végéig tévúton járó, itt pofázókra nem reagálok, minek.

#8 na mondj néhányat. De nem jó ám a mai állapotot sorjázni, azok a sorozatos rossz döntések következményei.

Hogy mennyire, mondok egyet, szinte mindre ez jellemző. 1990-ig az Uniót Nyugat Európa képviselte. Hasonló múlt, hasonló érdek. Könnyű közös érdekből cselekedni. Utána jöttek a keletiek, eleve rossz múlt, gyarmat mivoltok, szolgalelkűség, alapvetően más érdek, felzárkózás. Erre fel a kapitalizmus jegyében és nevében még jobban lerabolták, elvégre ők kifinomultabban értettek hozzá. Így aztán az érdekek közeledésének vége. Persze hog nem megy. De a kapitalizmus hülyeségeinek bűvöletében csak rossz döntések születnek, mégpedig a természet ide nem alkalmazható törvénye, az erőtörvény jegyében. Pedig lehetne jobb is, az ökör Trump akaratán kívül erre rá is ébresztette néhányukat. Csak ez egy lassú folyamat. Kell még hozzá, hogy A NATO fejre álljon (már rég kellett volna).

#9 ne sugdoss, mert rosszul tudod. Amit te "befolyásolásnak" nevezel, az nem az. Az egy hatás. A kozmikus sugárzás is az. A napsugárzás is az. És egyesek a manipuláció, a sugárzás és más hatások áldozatai, akár bele i halnak elrévülten. Mások meg nm áldozatok, hanem válaszolnak, ezt ellenhatásnak nevezzük. A helyes ellenhatás hasznos és szükséges. Gazdagít. Fenn a két füled között, és lejjebb, a zsebedben.

ápr. 21. 17:45
 12/17 anonim ***** válasza:

Ha van ilyen, hogy álnemzeti öntudat biztosan, de ez az eredmény két dolgot rakott helyre:

1: A fideszt amiről mindenki beszél

2: A magyar baloldalt amiről senki nem beszél

ápr. 21. 19:11
 14/17 anonim ***** válasza:

Mióta érdeke a kontinenenek egy random ukrajna pénzelése, és minden szedettvedett sz.r migráns betelepítése?

Pár elmebeteg mocsodék politikus vágyálma..

ápr. 29. 22:44
 15/17 anonim ***** válasza:

" Pár elmebeteg mocsodék politikus vágyálma.."

És annak akinek mindegy ki! Csak aZorbán ne! Meg fogja kapni Magyarország. Szalagcímbe írták a képernyőn : 22 ILLEGÁLIS migránst kísértek vissza. Ha Peti

(számomra sose lesz ő a miniszter elnököm, akkor se ha őt nevezik ki ),illetve Magyarország megkapja az elmaradt pénzösszegeket. Mert elég nagy az esély, ezzel együtt nyakunkba kapunk pár 10.000. illegális migránst. Akikkel a németek, ( és szinte az összessel aki ott van ), nem tud mit kezdeni!! Mert súlyos bűncselekményeket követtek el.

És nem csak ez a baj!!

Nagy esély van arra is, hogy nem 300.000. ft kell nekik adni, hanem többet.

Mennyi a legalacsonyabb nyugdíj? 50.000. Ft

Hogy is ban ez? Többszörösét kell kifizetni a költségvetésből nekik, mint a nyugdíjasnak...

Ez sokakat nem zavar!!

Nem érdekel most se, ha lepontoztok!!!

ápr. 30. 07:09
 16/17 anonim ***** válasza:
Hát ha azt nem is rakja helyre, Vityáékat mindenképpen. Egyre-másra mondanak le tisztségeikről, mandátumaikról :D Számodra ez miről árulkodik?
ápr. 30. 09:36
 17/17 anonim ***** válasza:

#16 vagyok, még valami.

Nem tudom, jól értem-e az "álnemzeti öntudat" fogalmát, de ha a nemzeti büszkeség álarca mögé bújó, a csúnya globalizmustól mártírként büszkén szenvedő, álszent, mindengyűlölő, többé-nem-beszélek-az-unokámmal/fiammal/barátommal-mert-tiszára-szavazott mentalitással bíró emberekre gondolsz, azt soha semmi nem fogja helyre rakni, talán csak az idő - sok-sok idő, évtizedek. Az ilyen típusú emberekben ez a besavanyodott, gyűlölni akarás mindig is ott van, de egy ilyen kormány 16 éves autokráciája csak még inkább felszítja bennük ezeket az érzéseket. Puskaporos hordóként várakozik bennük, hogy valamin kitölthessék a saját magukkal és a világgal szembeni frusztrációikat, és kapva kapnak az alkalmon, amikor egy kormány óriásplakátokon legitimizálja számukra, hogy "utáld ezt, utáld azt" - mert így van mire irányítani a frusztrációikat - ezt onnan tudom, hogy én is pontosan ilyen voltam, de hála az égnek, már csak múlt időben beszélhetek erről.

Az van, hogy az emberek szeretnek utálkozni, szeretnek gonoszok lenni, szeretnek másokkal genyózni, ilyen az emberi természet - sokan találkozhattunk ezzel iskolában, munkahelyen, akár baráti társaságban. Őszintén, ez mindenkiben ott van, de ha valaki elindul ezen az úton, aztán jelez a belső erkölcsi iránytűje, hogy "hahó, ez rossz irány!", akkor otthagyja ezt az utat - aki pedig eddig még nem hagyta ott, az talán a környezetváltozás hatására otthagyja, miután rájön, hogy hülyeséggel tömték a fejét éveken át. De a keménymag mindig is meglesz: egyrészt akik hasznot húznak ebből, másrészt akik képtelenek elismerni h hibáztak és bedőltek a hazugságoknak, harmadrészt pedig akik egyszerűen buták és befolyásolhatók, és soha nem néztek-fogyasztottak semmilyen más tartalmat a Fidesz propagandáján kívül, és nekik már késő. Ha erre gondolsz, akkor részben igen, idővel helyrerakhatja, kis részben viszont soha.

Ha viszont arra gondolsz, hogy az ember lehet-e újra büszke magyar azok után, hogy a Fidesz nemzeti kormányként hirdetve magát tette tönkre az országot, hogy sok emberben megtörte a nemzeti büszkeség érzését, hogy sokakban a nemzeti öntudat és nemzeti büszkeség összemosódott a Fidesszel, ezzel csorbát ejtett az emberben élő nemzeti öntudaton és nemzeti büszkeségen, és hogy ez helyreállhat-e valaha az emberekben, az mindenkiben egyénileg dől el. Volt, akiben azonnal helyreállt - ezt a választás napján megkérdezettek közül néhányan el is mondták interjúkban az utcán -, lesz, akiben idővel helyre fog állni, de lesz, akiben soha - hála a Fidesznek.

Ja, és persze azt is vegyük ide, hogy nem mindenki büszke arra, hogy magyar - és ezzel nincs is semmi gond. A nemzeti büszkeség egy érdekes érzés. Olyan, hogy vagy van, vagy nincs. Ha van, örülj neki, mert az motiváló tud lenni, pozitív érzéssel tud eltölteni. De ha nincs, azzal sincs semmi baj, és ettől nem szabad kívülállónak érezned magad. Nem baj az, ha nem vagy büszke a magyarságodra - a magyarság egy állapot, egy olyasmi, amit a születéseddel kaptál. Nem te érted el, hanem egyszerűen kaptad, csak úgy. Én arra tudok büszke lenni, amit elérek, amit a két kezemmel felépítek, fizikai erőmegfeszítéssel és a tanulással szerzett tudásommal. De én ilyen vagyok. Más arra is büszke tud lenni, hogy dús és vastag szálú a haja - pedig az nem az ő érdeme, hanem a génjei révén kapta. A büszkeséget sokszor könnyű összekeverni más érzésekkel, például örömmel. De nincs azzal semmi baj, ha nem vagy büszke arra, hogy melyik országba születtél, még ha az a legszuperebb ország is a világon. Az érzések olyan dolgok, hogy azokat nem kell se szégyellni, se megmagyarázni. Azok vannak, és kész.

ápr. 30. 10:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Elképzelhető, hogy a Fidesz úgy összeomlik, hogy négy év múlva abszolút eltűnik?

Elkezdték sgymást okolni a vereségért. Pl. a Jászság kiskirálya, Pócs Orbánt, aztán egyesek Bayert, az űrbiztos pedig a szennyest kezdte el kiteregetni. Szerintem nem is véletlenül beszélt Orbán újjászervezésről.

Orbánt leváltják a fideszesek?

Magától biztos elgyurcsánykodnak még évekig a parlamentben, de már nincs semmi hatalma. És vannak, akik a helyére pályáznak. Szétszakad a párt?

Milyen okok miatt kaphatott ki ennyire szerinted a Fidesz?

Én egy szoros eredményt vártam, ahol pár %-al nyer a Tisza. Azt, hogy felmossák a Fidesszel a padlót nem láttam jönni, ahogy szerintem nagyon sokan mások sem. De ennek mégis mi az oka, hogy pont most 2026-ban ekkora pofont kaptak? Eddig inkább ők osztogatták ezeket a 2/3as pofonokat.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!