Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit gondoltok majd akkor, ha...

Mit gondoltok majd akkor, ha a fidesz és a mihazánk minden kérdésben együtt szavaz majd a Tiszával?

Figyelt kérdés

Nagyon készségesen indul a Mi hazánk , Fidesz és Tisza együttműködése. eddig nincs köztük semmiben ellenvetés és mindenben egyet értettek a közös találkozójukon is. Felmerült bennem a kérdés: Vajon mit gondolnának majd az emberek, ha azt látnák az elkövetkezendő 4 évben, hogy a fidesz , mihazánk, Tisza mindenben együtt szavaznának? Ti mit gondolnátok egy ilyen helyzetben? (Várhatóan ez lesz amúgy)

tovább megyek: Szerintetek jó stratégia lenne-e a Fidesztől és a Mi hazánktól, ha ebben a helyzetben minden szavazáson jelen lennének és együtt szavaznának a Tiszával?

(Ez lenne a logikus lépés szerintem, ha valaha is vissza akarják szerezni a szavazóikat!) Sőt, még a kampányba is besegítenének a Tisza narratívájába és velük egyetértve ugyanazzal kampányolnának majd 2030-ban. az mekkora lenne! Az vajon mit váltana ki a szavazókból?

Még egyszer: Szerintem ez lesz, mert ezt diktálja a logika!

ápr. 18. 01:15
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
igen, ez a logikus. Az EU-ban egyedülállóan 100%-ban jobbodali parlament van. Az összes parlamenti párt egyet ért gyakorlatilag a legfontosabb dolgokban.
ápr. 18. 01:23
 2/11 anonim ***** válasza:
60%

Összeesküvés! Szabad kőműves, alufólia, szíriuszi magyar Jézus, Sorros György megvette itt mindet! :D

Szerintem nem lesz olyan, már csak marketing pr fogásból se engedi MP.

Nézd meg pl a Mi Hazánk témái a külhoni magyarság, MP le se tojja. LMBTQ feminizmus se Fidesz se MH nem támogatná.

Antikorrupció. Jó ebben valószínüleg MP és Torockai is benne lenne...

De úgy istenigazából a Toszának nincs semmilyen igérete, MP a fiatal demokratikus antikorrupciós Orbán.

ápr. 18. 04:36
 3/11 anonim ***** válasza:
44%
A fidesz biztos, hiszen épp ezért hozta létre a tiszát, a Mi Hazánk felől már vannak kétségeim.
ápr. 18. 05:18
 4/11 anonim ***** válasza:
Meglepő lenne, nem is lesz így egy csomó kérdésben.
ápr. 18. 06:43
 5/11 anonim ***** válasza:
65%
Nem. Magyar Péter az Hitler eltitkolt ikertestvére akit lehibernáltak a nácik és a gonosz Viktor kiolvasztotta hogy szatellitpartot csinaltasson magának. Ez ellen harcol az Isten fia, Toroczkai László Urunk Királyunk aki Szent Mihály kardjával lesújt a gonosz Péterre. Mihazank, szenteltessek meg a Te neved, jöjjön el a te országod, legyen meg a te akaratod, ahogy a mennyben, úgy a földön is.
ápr. 18. 06:56
 6/11 A kérdező kommentje:

Én az elmúlt 16 év ellenzéki működésből és következményéből indulok ki.

Éppen a Mi hazánk bizonyította, hogy csak olyan párt kerülhetett be ezúttal, önhálóan, amelyik képes volt legalább részben együttműködni a kormánypártokkal, más részben pedig a Tiszával vannak közös ügyeik.

Legfontosabb kérdésekben-e 3 párt egyet ért. A megvalósításokban eltérő véleményeken vannak. Én reális forgatókönyvnek látom, hogy a túlélésért teljes mértékben mindenben együttműködjön a fidesz és a Mi hazánk is a Tisza párttal.

ezt látom valószerű forgatókönyvnek, hiszen a Mi Hazánk előre elmondta, hogy bármi, ami segíti programjuk megvalósulását, azzal együtt fognak szavazni.

A fidesz pedig visszatérhet a csúfos választási bukás után a kezdeti irányvonalához, amely működött. (Megsúgom, hogy a tisza ma az, ami egykoron a fidesz volt.

logikailag pedig az eddigi ellenállás a politikában a baloldali ellenzék teljes bedarálásával végződött. Így most minden adott egy támogató ellenzék létrehozásához, fideszes és MHM-es képviselőinknek pedig semmi egyéb dolga, hogy együtt szavazzanak a Tiszával, egészen addig, amíg a Tiszán belül el nem kezdenek egymással ellentétes vélemények kialakulni, ami Tisza szakadáshoz vezethet 2030 után.

Fideszesekben és Tiszásokban pedig felmerül a gyanú, hogy Orbánék küldték-e a tiszát.

Nem látom okát fidesz és Mi Hazánk részről az ellenállásnak, ahogyan Tisza részérül sem látom okát néhány fideszes vagy Mi hazánkos javaslat elfogadásának. Az első találkozón is ez történt , szerintem a folytatás is ez lesz, kicsit olyan leszervezettnek tűnik az egész.

ápr. 18. 13:11
 7/11 Dongaben ***** válasza:
48%

A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja elég egyértelmű, és változatlan.

Ami a magyar emberek érdekeit szplgálja, azt támogatják! Bármely párt javasolja. ( Az elmúlt 4 évben is így volt amúgy.)

Ha valaki néha nézett parlamenti közvetítéseket is, és nem csak a kedvenc médiája véleményét "issza magába.", akkor tudja, hogy a MHM elég rendesen "felkérdezte a FIDESZ-t...és támogatta azokat a baloldali javaslatokat, ami az egyszerű magyar emberek érdekeit védték.

Nyilvánosan elérhető adatok amúgy...

ápr. 18. 13:27
 8/11 A kérdező kommentje:

Igen, de jelenleg jobb oldali pártok vannak, jobb oldali javaslatok lesznek. A fidesznek neki ment a Mi hazánk, amiről tényleg csak a MiHazánkosok tudhatnak és azok, akik nézik a parlamentet. De a Tiszának nem ment neki a Mi hazánk, pusztán nehezményezték a szatelitpárt vádakat ellenük. Ami ezen kívül jött a MiHazánktól, az kampánytermék volt, konkrétan Magyar Péter pizzadobálását és piaci áron felüli lakáseladását hozták be a kampányba, ami édes kevés.

El bírnám képzelni, hogy mezőgazdasági javaslatokkal bombázzák a Tiszát, amit készséggel elfogadnak. Kulturális jelentőségű javaslatok elfogadását is elképzelem a Mi hazánktól, újításokra javaslatokat. Mi hazánk eddig is javasolt sok mindent, azt viszont nagyon jól látták, hogy merről fúj vagy inkább merre visz minket a szél és abba az irányba javasoltak törvényeket, melyeket csak úgy sikerült megvalósítani, hogy a fidesz átvette, megtekerte, elrejtette benne a saját javaslatát és megszavaztatta. De működött.

A Mi Hazánk a 3. útnak tartja magát, ez pedig együttműködést takar.

A Fidesz-KDNP és az MHM logikus módon ellentétben a bal oldali ellenzékkel nem ellenzékként, hanem megerősített támogatóként fog jelen lenni a Tisza mellett a parlamentben. Szerintem még a NER bontogatásába is segítenek idővel a Tiszának, nehogy a ner falaiból elfeledett csontvázak kerűlhessenek elő.

ápr. 18. 16:37
 9/11 anonim ***** válasza:

Ott van mindjárt a mentelmi jog eltörlésének kérdése. MHM javaslata, Tisza valószínűleg belemenni, Fidesz kizárt.

Ott lesznek azok a törvénymódosítások, amik a fékek és ellensúlyok helyreállítását, azokból a pozíciókból a fideszes káderek kipöckölését célozzák megint csak nem fogja a Fidesz megszavazni.

Az is furcsa lenne, ha például a Fidesz a saját, 2026-os költségvetésének a módosítását megszavazná.

Stb.

ápr. 20. 20:44
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A tiszával való túlzott együttműködés nem hiszem, hogy a másik két pártnak szavazókat hozna. A politika logikája épp az, hogy amennyire csak lehet, hordd le az ellenfeled, és mutasd magad tőle különbnek. A tisza is ezzel nyert, nem jópofizással. Nyilván ha egy javaslat abszolút a nemzet javát szolgálja, egy jobboldali párt nem tehet mást, minthogy helyesli, de a Fidesznek és MHM-nak elemi érdeke, hogy a Tiszának legyenek kritizálható lépései, és ezekre le is fognak csapni (pl. liberális, baloldali, vagy túlságosan az eu érdekeit kiszolgáló döntések)
ápr. 20. 21:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Ha Magyar Péter minden ideologikus kérdésben a fideszes fasiszta ideológiával ért egyet, és együtt szavaz, akkor ti tiszások igazából mit akartok elérni?

A jogállamiság helyreállítását (alaptörvény eltörlése, és új alkotmány) nem ígérte meg, a menekültek és lmbtq személyek és nők jogait nem támogatja (utóbbiakat fideszes módra bántalmazza) és Ukrajna mellett sem áll ki, illetve trumpista. Emellett minden jelöltje volt...

Megismerkedtem egy lánnyal akivel az elején azt terveztem hogy majd együtt leszünk, azóta ilyen barát dologba ment át a kapcsolatunk, de azért nem...

Múltkor ő írt pár olyat ami nem sima barátságra utalt, meg amikor beszélünk hívásban mindig palikat mondogat hogy milyen helyes/cuki meg így meg úgy, meg barátnőjének mondja közbe a "kiszemeltjét" ezeket nekem miért mondja? vagy miért előttem?(direkt?)

Mi a teendő ha nem 100% működik együtt a két elvált szülő a gyermek kérdésben?

Szóval a lényeg annyi hogy a távolság és a pénz miatt csak nyaranta tudom elhozni a gyermekemet. Az ország másik felében lakom és nevelek egy második kisgyermeket. Interneten keresztül szoktam érdeklődni a gyermekem felől, de sajnos nagyon hamar le vagyok tudva ,...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!