Mit gondoltok majd akkor, ha a fidesz és a mihazánk minden kérdésben együtt szavaz majd a Tiszával?
Nagyon készségesen indul a Mi hazánk , Fidesz és Tisza együttműködése. eddig nincs köztük semmiben ellenvetés és mindenben egyet értettek a közös találkozójukon is. Felmerült bennem a kérdés: Vajon mit gondolnának majd az emberek, ha azt látnák az elkövetkezendő 4 évben, hogy a fidesz , mihazánk, Tisza mindenben együtt szavaznának? Ti mit gondolnátok egy ilyen helyzetben? (Várhatóan ez lesz amúgy)
tovább megyek: Szerintetek jó stratégia lenne-e a Fidesztől és a Mi hazánktól, ha ebben a helyzetben minden szavazáson jelen lennének és együtt szavaznának a Tiszával?
(Ez lenne a logikus lépés szerintem, ha valaha is vissza akarják szerezni a szavazóikat!) Sőt, még a kampányba is besegítenének a Tisza narratívájába és velük egyetértve ugyanazzal kampányolnának majd 2030-ban. az mekkora lenne! Az vajon mit váltana ki a szavazókból?
Még egyszer: Szerintem ez lesz, mert ezt diktálja a logika!

válasza:

válasza:Összeesküvés! Szabad kőműves, alufólia, szíriuszi magyar Jézus, Sorros György megvette itt mindet! :D
Szerintem nem lesz olyan, már csak marketing pr fogásból se engedi MP.
Nézd meg pl a Mi Hazánk témái a külhoni magyarság, MP le se tojja. LMBTQ feminizmus se Fidesz se MH nem támogatná.
Antikorrupció. Jó ebben valószínüleg MP és Torockai is benne lenne...
De úgy istenigazából a Toszának nincs semmilyen igérete, MP a fiatal demokratikus antikorrupciós Orbán.

válasza:

válasza:

válasza:Én az elmúlt 16 év ellenzéki működésből és következményéből indulok ki.
Éppen a Mi hazánk bizonyította, hogy csak olyan párt kerülhetett be ezúttal, önhálóan, amelyik képes volt legalább részben együttműködni a kormánypártokkal, más részben pedig a Tiszával vannak közös ügyeik.
Legfontosabb kérdésekben-e 3 párt egyet ért. A megvalósításokban eltérő véleményeken vannak. Én reális forgatókönyvnek látom, hogy a túlélésért teljes mértékben mindenben együttműködjön a fidesz és a Mi hazánk is a Tisza párttal.
ezt látom valószerű forgatókönyvnek, hiszen a Mi Hazánk előre elmondta, hogy bármi, ami segíti programjuk megvalósulását, azzal együtt fognak szavazni.
A fidesz pedig visszatérhet a csúfos választási bukás után a kezdeti irányvonalához, amely működött. (Megsúgom, hogy a tisza ma az, ami egykoron a fidesz volt.
logikailag pedig az eddigi ellenállás a politikában a baloldali ellenzék teljes bedarálásával végződött. Így most minden adott egy támogató ellenzék létrehozásához, fideszes és MHM-es képviselőinknek pedig semmi egyéb dolga, hogy együtt szavazzanak a Tiszával, egészen addig, amíg a Tiszán belül el nem kezdenek egymással ellentétes vélemények kialakulni, ami Tisza szakadáshoz vezethet 2030 után.
Fideszesekben és Tiszásokban pedig felmerül a gyanú, hogy Orbánék küldték-e a tiszát.
Nem látom okát fidesz és Mi Hazánk részről az ellenállásnak, ahogyan Tisza részérül sem látom okát néhány fideszes vagy Mi hazánkos javaslat elfogadásának. Az első találkozón is ez történt , szerintem a folytatás is ez lesz, kicsit olyan leszervezettnek tűnik az egész.

válasza:A Mi Hazánk Mozgalom álláspontja elég egyértelmű, és változatlan.
Ami a magyar emberek érdekeit szplgálja, azt támogatják! Bármely párt javasolja. ( Az elmúlt 4 évben is így volt amúgy.)
Ha valaki néha nézett parlamenti közvetítéseket is, és nem csak a kedvenc médiája véleményét "issza magába.", akkor tudja, hogy a MHM elég rendesen "felkérdezte a FIDESZ-t...és támogatta azokat a baloldali javaslatokat, ami az egyszerű magyar emberek érdekeit védték.
Nyilvánosan elérhető adatok amúgy...
Igen, de jelenleg jobb oldali pártok vannak, jobb oldali javaslatok lesznek. A fidesznek neki ment a Mi hazánk, amiről tényleg csak a MiHazánkosok tudhatnak és azok, akik nézik a parlamentet. De a Tiszának nem ment neki a Mi hazánk, pusztán nehezményezték a szatelitpárt vádakat ellenük. Ami ezen kívül jött a MiHazánktól, az kampánytermék volt, konkrétan Magyar Péter pizzadobálását és piaci áron felüli lakáseladását hozták be a kampányba, ami édes kevés.
El bírnám képzelni, hogy mezőgazdasági javaslatokkal bombázzák a Tiszát, amit készséggel elfogadnak. Kulturális jelentőségű javaslatok elfogadását is elképzelem a Mi hazánktól, újításokra javaslatokat. Mi hazánk eddig is javasolt sok mindent, azt viszont nagyon jól látták, hogy merről fúj vagy inkább merre visz minket a szél és abba az irányba javasoltak törvényeket, melyeket csak úgy sikerült megvalósítani, hogy a fidesz átvette, megtekerte, elrejtette benne a saját javaslatát és megszavaztatta. De működött.
A Mi Hazánk a 3. útnak tartja magát, ez pedig együttműködést takar.
A Fidesz-KDNP és az MHM logikus módon ellentétben a bal oldali ellenzékkel nem ellenzékként, hanem megerősített támogatóként fog jelen lenni a Tisza mellett a parlamentben. Szerintem még a NER bontogatásába is segítenek idővel a Tiszának, nehogy a ner falaiból elfeledett csontvázak kerűlhessenek elő.

válasza:Ott van mindjárt a mentelmi jog eltörlésének kérdése. MHM javaslata, Tisza valószínűleg belemenni, Fidesz kizárt.
Ott lesznek azok a törvénymódosítások, amik a fékek és ellensúlyok helyreállítását, azokból a pozíciókból a fideszes káderek kipöckölését célozzák megint csak nem fogja a Fidesz megszavazni.
Az is furcsa lenne, ha például a Fidesz a saját, 2026-os költségvetésének a módosítását megszavazná.
Stb.

válasza:Kapcsolódó kérdések:
A jogállamiság helyreállítását (alaptörvény eltörlése, és új alkotmány) nem ígérte meg, a menekültek és lmbtq személyek és nők jogait nem támogatja (utóbbiakat fideszes módra bántalmazza) és Ukrajna mellett sem áll ki, illetve trumpista. Emellett minden jelöltje volt...
Múltkor ő írt pár olyat ami nem sima barátságra utalt, meg amikor beszélünk hívásban mindig palikat mondogat hogy milyen helyes/cuki meg így meg úgy, meg barátnőjének mondja közbe a "kiszemeltjét" ezeket nekem miért mondja? vagy miért előttem?(direkt?)
Szóval a lényeg annyi hogy a távolság és a pénz miatt csak nyaranta tudom elhozni a gyermekemet. Az ország másik felében lakom és nevelek egy második kisgyermeket. Interneten keresztül szoktam érdeklődni a gyermekem felől, de sajnos nagyon hamar le vagyok tudva ,...
Orvost egyelőre nem értem el,hátha valaki esetleg tudna segíteni ebben a kérdésben!
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!