Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Külföldi magyarok, most hogy...

Külföldi magyarok, most hogy nyert a Tisza, sokan haza fogunk költözni. Ki mikor tervezi?

Figyelt kérdés

ápr. 18. 12:09
A kérdező szavazást indított:
Nem költözöm haza.
Már tervezzük, néhány hét múlva.
Már a héten hazaköltözöm.
Kivárunk pár hónapot, egy évet.
1-2 év múlva meglátjuk.
Nem érdekel, nem vagyok érintett.
8 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
44%
Majd ha nettó 3000 euró lesz a mediánbér.
ápr. 18. 12:13
 2/9 anonim ***** válasza:
25%
Én is azt kérdezem, remélem, màr pakolnak.
ápr. 18. 12:14
 3/9 A kérdező kommentje:
Marmint en kulfoldon elek. Nekem abszolut nem a penz szamit, szerintem mar Pesten is fizetnek annyit, mint Becsben, Pragaban. Ami draga az jelenleg a megelhetes.
ápr. 18. 12:22
 4/9 anonim ***** válasza:
48%
Dehogy!
ápr. 18. 12:57
 5/9 Dongaben ***** válasza:
25%

A kérdés ugyan nem nekem szól, mert Magyarországon élek, de kereszttesóm, és családja 20 év Svédország után jött haza 2 éve, mert idézem: "Élhetetlen lett a város.".

Nagy kérdés, hogy mi lesz a következő fél évben...

Ezt ki kell várni azoknak is, akik nem "TISZA-hívők", mint én is.

Meglátjuk, milyen irányba megyünk. :)

ápr. 18. 13:01
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Én még idén hazaköltözöm Angliából. Legalábbis megpróbálom milyen otthon
ápr. 18. 13:48
 7/9 anonim ***** válasza:

Most nem aktuàlis és az asszonyzt is meg kell győzni.

Most meg még távolabb került a hàzvásárlás azzal hogy erősödött a forint de a házakat ugyan annyiért hirdetik forintban

ápr. 20. 01:38
 8/9 anonim ***** válasza:
42%
miért mennék bárhová is? szépen élek az új országomban, jövőre beadom az állampolgársági kérelmet is. a magyarok sikeresen befeküdtek ennek a köpenyforgató vagy gerinctelen senkinek az országjáró bosszúhadjáratába, szétverték az utolsó valódi ellenzéki, kérdéseket feltenni merő pártot, és ünnepelnek, hogy eljött a demokrácia, amiben nincs ellenvélemény, és csak egy ember igazsága számít. miért vallanám még otthonomnak? nincs olyan párt abban a parlamentben, ami ne akarna engem inkább holtan látni.
ápr. 20. 10:23
 9/9 A kérdező kommentje:
8) ezt a vergődést 🤣
ápr. 20. 10:40

Kapcsolódó kérdések:

Miért mondják sokan, hogy nem fizetik meg az orvosokat? Amikor Magyarországon az orvosok bére elképesztően magas: bruttó 382 600 forint

És ebben még nincs benne csak az alapbér, az ügyelet, a paraszolvencia, a praxisok, meg semmi. Ez csak a kórházban dolgozó közalkalmazott orvosok átlagos alapbére: Bődületes mennyire megfizetik az orvosokat. Az egy dolog, hogy kivándorolnak, mert külföldön még többet...

Sokan miért mennek külföldre, mikor Magyarország a lehetőségek hazája?

Itt ha jó kapcsolatokkal rendelkezel kis túlzással mindent megtehetsz, ha meg pénzed is van, akkor Kánaán. Mondjatok még egy ilyen országot...

Ha itthon minden olyan rossz, akkor miért jöttek most sokan haza?

Szóval a kérdésem az lenne, hogy ha Magyarországon minden, de tényleg minden nagyon rossz, és Európa legalja vagyunk, akkor most, a járványhelyzet miatt miért menekültek haza olyan sokan? Hisz ezzel csak veszélyeztették az itthoniakat, a családot vagy bárki mást is....

Miért mondják sokan hogy a külföldön élő magyarok ne szavazzanak?

Állampolgári joguk. Attól hogy máshol tudnak érvényesülni, esetleg pont azért mentek el, mert nem tetszik valami, és azon akarnak változtani, miért ne tehetnék meg? Vagy úgy kéne hogy kinézzen egy szavazás, hogy csak azok kapnak szavazati jogot, akik a "megfelelő"...

Miért hasonlítják sokan a külföldön dolgozó magyarokat a migránsokhoz, felháborító módon, amikor ez a kettő elviekben is összehasonlíthatatlan?

Az EU egy gazdasági szövetkezet, ahol minden tagállamnak el kellett fogadnia a belső piac feltételeit. Elhihetitek, hogy Magyarország sem itt tartana, ha nem csatlakozott volna az EU-hoz, lehetnénk mi is független paradicsom mint Svájc vagy Norvégia, csak mi a könnyebb...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!