Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha 2 ciklusra limitálják egy...

Ha 2 ciklusra limitálják egy politikus miniszterelnökké választhatóságát, nem éppen a normális kormányzás ambícióját veszik el még az esetleg valóban elhivatott politikusoktól is?

Figyelt kérdés

Lássuk be, egy politikus nem csak a pártja kormányon maradásáért cselekszik, hanem a saját dicsőségéért is. Ha csak 2 ciklusa marad, nem nagyon fogja érdekelni az ország sorsa (még kevésbé, mint amúgy), hisz rövid ideje marad, hogy megszedje magát és a körét. 2 ciklus alatt meglátásom szerint amúgy sem lehet egy ország sorsát hosszú távon befolyásolni.

(Magam pl. egy 3 ciklusos korlátot tartanék reálisnak. Ennyi idő alatt már ki lehet nevelni egy esetleges utódot.)

ápr. 19. 17:23
1 2
 1/18 igazadvan ***** válasza:
66%
A személyi kultuszt megállítaná és nem egy darab ember lenne egy párt arca, hanem több tehetséges politikust kellene kitermelniük, ha nem akarnak eltűnni a süllyesztőben.
ápr. 19. 17:25
 2/18 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem ez baromság. Ha 0rbán korrupciót és hazaárulást, vizsgálja ki biróság és ültessék le, akkor biztos, hogy nem lehet többet miniszterelnök.

Ha most elkezdenek megint 2/3-al alkotmányozósat játszani, megint jön a következő 2/3, aki ugyanezt fogja csinálni.

Ha az a cél, hogy mégegyszer ne csinálja meg ezt valaki, akkor a biróságok és igazságszolgáltatás függetlenségét kellene bebetonozni.

Ez a 2 ciklus, meg simán átjátszható, mint tette Putyin, vagy Kacsinszky is korábban.

ápr. 19. 17:26
 3/18 A kérdező kommentje:

1. szerintem erre elég lenne a 3-as limit

Az érveimmel kapcsolatban van észrevételed?

ápr. 19. 17:27
 4/18 Sperlock ***** válasza:
55%
A demokrácia légyege nem a kleptokrácia. Értem én, hogy utóbbiban éltünk 16 évig és ez egyeseknek beakadt, de itt az ideje tovább lépni.
ápr. 19. 17:27
 5/18 anonim ***** válasza:
49%
Attól még ott lehet a partban... Segítheti a miniszterelnökot háttérből.... Szerinted normális h 0rbannak 16 évig folyamatosan személyi kultusza volt, és uralkodott...
ápr. 19. 17:32
 6/18 A kérdező kommentje:
5. esetleg olvasd végig a kérdést...
ápr. 19. 17:34
 7/18 anonim ***** válasza:
55%
Ez csak nekünk fura, ahol megszoktuk, hogy a kormány és a fidesz egyenlő Orbánnal.
ápr. 19. 17:40
 8/18 igazadvan ***** válasza:
30%

"Ha csak 2 ciklusa marad, nem nagyon fogja érdekelni az ország sorsa (még kevésbé, mint amúgy), hisz rövid ideje marad, hogy megszedje magát és a körét."

Az ilyeneket nyilván ki kell szűrni, hogy a cél ne az legyen, hogy minél jobban megszedje magát, hanem az, hogy jó munkát végezzen. És a miniszterelnökség is csak egy meló, viszont a CV-ben igencsak jól mutat egy politikai pályán.

ápr. 19. 17:40
 9/18 anonim ***** válasza:
35%
#3 Nekem van! Én nem ezzel érvelnék. Azért is rossz érv, mert ha egy párt 2 ciklusnál tovább kormányoz, abban a pártban maradhat az első két ciklus idején miniszterelnökséget betöltő, csak miniszterelnök nem lehet. Én nem gondolnám, hogy a miniszterelnök egy fikarcnyival is közelebb van ahhoz, hogy "megszedje magát", mint a többi politikus. Szóval ha túlbírunk lendülni ezen az örökös "hol a pénz?" kérdésen, akkor inkább a tapasztalattal érvelnék, hogy az van annál, aki már 8 éve miniszterelnök, nincs annál aki még sosem volt az.
ápr. 19. 17:46
 10/18 hollófernyiges ***** válasza:
26%
Amerikában is elvegetáltak valahogy ezzel.
ápr. 19. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Magyar Péter Túl Fiatal és Tapasztalatlan Magyarország Kormányzásához? 2034-ig nem szabad hogy miniszterelnök legyen?

Nem gondolják Önnök hogy Magyar Péter túl fiatal és tapasztalatlan egy ország vezetésére? Még csak 2 éve lesz hogy pártelnök és nincs sok tapasztalata a politikában. Orbán Viktornak viszont több évtizedes politikai tapasztalata van ő már nem ma kezdte ezt a...

Magyarországon a jó hozzáértő Miniszterelnökök,mindig kevés időt kaptak a kormányzásra?

Gondolok itt Németh Miklósra, Bajnai Gordonra,Antal Józsefre,és Horn Gyulára.

Az a Miniszterelnök akinek a kormányzása alatt az EURO 300 forint fölé emelkedik NEM TUD KORMÁNYOZNI ÉS LE KELL MONDANIA?

"Az a Miniszterelnök akinek a kormányzása alatt az EURO 300 forint fölé emelkedik NEM TUD KORMÁNYOZNI ÉS LE KELL MONDANIA - Orbán Viktor 2008 április Parlament"

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!